Mesajul AVMR catre Tismaneanu si ai lui…

SCRISOARE DESCHISĂ

Tovarășe Vladimir (Volodea) Tismăneanu,

Vă reamintim că Asociația Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România (A.V.M.R.) este singura asociație legal constituită încă din anul 1996 și care reprezintă interesele victimelor represiunii sângeroase din 13-15 iunie 1990 (represiune cunoscută sub numele de Mineriada din iunie1990).

În această calitate suntem obligați de împrejurări, să vă prezentăm o sinteză a cameleonismului politic și nocivității informative, pe care le-ați probat de-a lungul întregii perioade de activitate, până în zilele noastre, când transpirați cuprins de „grija adevărului’’.

-         Cunoscut mai mult ca „istoric de budoar” (fiu al unor activiști-comuniști evrei Leon Tismenitky și Hermina Marcushon, înrădăcinați în utopia marxist-leninistă de factură sovietică și veniți pe „tancurile rusești”) fost nomenklaturist bolșevic, ideolog al internaționalismului, sunteți cel care a comis cel mai mincinos „raport” asupra comunismului!

-         Decizia noii conduceri a IICCMER (al cărui președinte sunteți) de a extinde activitatea și asupra perioadei post-decembriste și a Mineriadelor, ne stârnește nemulțumirea și totodată mirarea asupra neobrăzării; atragem totodată atenția asupra rusificării și politizării institutului cât și a istoriei recente, pe care vreți să o măsluiți conform indicațiilor venite, credem, de la Băsescu-Cotroceni!

-         Întrega echipă pe care ați format-o după propriul chip și asemănare nu are alt scop decât dezinformarea și apărarea adevăraților vinovați: Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Doru Viorel Ursu, Virgil Măgureanu, etc. Vinovații de represiunea din iunie 1990 se găsesc enumerați în Plângerea Penală depusă încă din 1997 de A.V.M.R.

-         Activitatea depusă înainte de 1989, în cadrul laboratorului de sociologie al IPCT, presupunea accesul zilnic la sondajele de opinie, și vă înlesnea înțelegerea amplitudinii dezastrului „calității” vieții în România lui Ceaușescu. Se pare că ați trezit „interesul” Direcției a-3-a, a Securității , înainte de a rămâne în Occident, în 1981, cu ajutorul Ghizelei Vass (unii vorbesc despre o infiltrare, ca agent al Securității în mediile intelectuale occidentale, intrat în SUA abia în 1985).

-         Militant comunist activ după 1989, îl periați și scuzați pe Ion Iliescu (mai mult, ne putem referi, în treacăt, la cartea cu interviuri apărută în 2000, pe care ați scris-o împreună cu Iliescu) de uciderea protestatarilor neînarmați, după care urmează executarea fostului amic politic cu aceeași luciditate cu care Stalin își lichida apropiații.

-         Raportul Comisiei prezidențiale asupra comunismului, având 666 de pagini, acoperă cu viclenie, cele mai mari crime făcute de dictatura comunistă din România (al cărui reprezentant detașat a fost propriul dumneavoastră tată,care a primit pentru slujirea regimului comunist, drept recompensă, gradul de general) – lucrare pe care ați făcut-o la ordinul / împreună cu președintele neocomunist Traian Băsescu.

-         Ați intrat de tânăr la catedra de filosofie a Universității din București, obținând doctoratul în marxism. Apropierea pe care ați avut-o de familia Ceaușescu, v-a determinat să deveniți în timp, unul dintre prietenii apropiați ai lui Nicu Ceaușescu, zis Prințișorul. Suntem convinși că l-ați venerat și a-ți profitat pentru „a fugi în Occident” pentru o bună acoperire informativă.

Cunoscând așadar, activitatea pe care ați desfășurat-o, sunteți incompatibil și contraindicat cu funcția de conducere a IICCMER.

AVMR ȘI ASOCIAȚIILE SEMNATARE, CONSIDERĂ CĂ ESTE UN CONFLICT MAJOR DE INTERESE ÎNTRE SCOPUL INSTITUTULUI ȘI ORIENTAREA DUMNEAVOASTRĂ BOLȘEVICĂ;

Totodată,

AVMR ȘI ASOCIAȚIILE SEMNATARE, ATRAG ATENȚIA ASUPRA INCOMPATIBILITĂȚII MORALE ÎNTRE POZIȚIA DE BOLȘEVIC ȘI CEA DE CERCETĂTOR AL CRIMELOR COMUNISMULUI;

Ca urmare,

AVMR ȘI ASOCIAȚIILE SEMNATARE VĂ CER SĂ DEMISIONAȚI URGENT DIN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CONSILIULUI ȘTIINȚIFIC AL IICCMER ȘI CONSIDERĂM CĂ ACESTĂ FUNCȚIE A UNEI INSTITUȚII CARE ARE CA SCOPURI AFIRMATE ÎN HOTĂRÂREA DE ÎNFIINȚARE:

a)     „administrarea și analizarea de o manieră riguroasă și științifică, a memoriei regimului comunist din România, cât și a consecințelor acestuia (…);

b)     sprijinirea constituirii unor mecanisme educaționale și de informare destinate să promoveze, la nivel public național și internațional memoria perioadei comuniste din istoria României și de încurajarea dezvoltării unei culturi a libertății, democrației și a statului de drept (…)”

TREBUIE OCUPATĂ DE O PERSOANĂ CARE SĂ AIBĂ PROBITATEA MORALĂ ȘI PREGĂTIREA NECESARE PENTRU REPREZENTAREA UNUI INSTITUT DE ACEST FEL.

În concluzie,

Tovarașe Vladimir Volodea Tismăneanu, ca activist ați fost: tern, insipid și mediocru, dar ați avut dârzenia unui komisar sovietic. Felul în care v-ați scuzat pe sine, iscusință arătată în momentele în care v-ați protejat tatăl-politruk, precum și rafinamentul arătat neocomunistului Traian Băsescu, ne arată clar legătura fiziologică pe care o aveți cu socialismul.

Chiar dacă de-a lungul anilor, retorica s-a mai schimbat, tupeul, aroganța și impertinența dovedite, sunt specifice conaționalilor dumneavoastră evrei, care au venit în 1944 cocoțați pe tancurile sovietice și au instaurat în România cu ajutorul NKVD, cea mai odioasă și nemiloasă dictatură comunistă!

Trebuie să acceptați, că originea alogenă și credința dumneavoastră bolșevică, sunt străine de acest popor și vă face indezirabil. Numai faptul că ați reușit să determinați introducerea Holocaustului ca obiect de studiu în școală, nu răspunde nevoii de adevăr în privința celor 10.000 de români executați fără judecată de către temuta Securitate și îngropați de cele mai multe ori în gropi comune.

Faptul că ați ajuns în America și i-ați păcălit pe acești naivi în ale comunismului, nu vă ajută în fața adevăraților români care nu uită dictatura comunistă.

Nu dorim să discutăm, nu vă cerem clemență și înțelegere, nu facem apel la instanțele morale.

Vă cerem o dovadă de bărbăție și pocăință:

Dați-vă DEMISIA!

Asociația Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania

prin președinte Viorel Ene

Asociația Baricada Inter 1989

prin președinte Ion Iofciu

Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor și Refugiaților

prin vicepreședinte av.Mihai Rapcea

Publicația bilunară AXA

prin director Mugur Vasiliu

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *