COALIIA MPOTRIVA STATULUI POLIIENESC

COMUNICAT

O ARESTARE SI ELIBERARE LA COMAND POLITIC!

Arestarea si eliberarea jurnalistului DAN DIACONESCU, de altfel previzibile i anunate de acuzaiile subiri ale DNA, confirm nc o dat c avem o Justiie perceput de U.E. ca fiind ptat i ineficient. Prin aplicarea unor proceduri care ncalc statul de drept, derapajul acestei instituii arat n mod indubitabil degradarea moral a societii noastre, a unei Romnii pe cale s devin un stat falimentar.

Avem de-a face cu o fars juridic i o persecuie de tip securistic, se confirm c punerea sub nvinuirea de antaj i ameninare a unui primar comunal, a fost fcut de D.N.A prin batjocorirea tuturor normelor judiciare. Multe din dosarele instrumentate de procurorii D.N.A. pe numele unor persoane publice sau politice, au euat lamentabil n instane. Motivul (n cazul jurnalistului Diaconescu): modul n care acuzarea a adunat probele, arat clar o comand politic venit din sferele puterii!

Show-ul televizat i transmis pe toate posturile: cu zeci de „mascai”, cu dube (avnd sirenele n aciune) ale poliiei, a ncercat s capteze atenia opiniei publice, ns spre ruinea celor care l-au comandat, a strnit revolta i simpatia telespectatorilor, care au manifestat n strad, n sprijinul cunoscutului jurnalist Dan Diaconescu.

Daniel Morar (numit n funcie,de Preedintele Traian Bsescu) procuror ef al Direciei Naionale Anticorupie, continu s fie o prezen malefic, iar rezultatele dezastruoase ale instituiei pe care o conduce, confirm c metodele „comuniste” importate la noi, din perioada bolevic, se aplic cu succes jurnalitilor independeni.

Lipsa de reacie a Preedintelui-juctor i a C.S.M., fa de eecurile i abuzurile n serie ale D.N.A i ale Parchetului General, ne ntresc convingerea c asistm la un spectacol ieftin i periculos, de distragere a ateniei opiniei publice de la problemele majore ale Romniei.

Concluziile integrate n Strategia Naional de Aprare a rii, potrivit crora presa reprezint o vulnerabilitate la adresa securitii naionale, au fost primite cu un val de critici.

C.S.A.T. a identificat principalele vulnerabiliti ale Romniei, printre acestea regsindu-se i: fenomenul campaniilor de pres la comand cu scopul de a denigra instituii ale statului, prin rspndirea de informaii false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de pres asupra deciziei politice n vederea obinerii de avantaje de natur economic sau n relaia cu instituii ale statului.

Este regretabil c Preedintele Bsescu i C.S.A.T. consider presa i nu criza economic sau proasta guvernare – o vulnerabilitate pentru sigurana naional!

NE OPUNEM CU HOTRRE:

1 oricrei tentative de ngrdire a cuvntului i libertilor ceteneti;

2 tentaiei totalitare, care poate facilita apariia unui Stat Poliienesc care s opreseze ziaritii, opoziia i societatea civil, s duc la desfiinarea statului de drept;

3 declarrii presei independente, ca adversar al statului, n scopul de a impune elogiul mediatic ca politic de stat. Presa este inamic doar n dictaturi, nu i n democraii.

Ca urmare, cerem Preedintelui Traian Bsescu

DEMITEREA DE NDAT A PROCURORULUI EF D.N.A- Daniel MORAR

Coaliia mpotriva Statului Poliienesc prin

Preedinte Viorel Ene – Asociaia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romnia

Vicepreedinte Ion Iofciu – Asociaia Baricada Inter 1989

Vicepreedinte Mihai Rapcea – Asociaia Pentru Aprarea Drepturilor Apatrizilor i Refugiailor

Vicepreedinte Ion Varlam – Asociaia Adevr i Dreptate

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *