COALIȚIA ÎMPOTRIVA STATULUI POLIȚIENESC

COMUNICAT

O ARESTARE SI ELIBERARE LA COMANDĂ POLITICĂ!

Arestarea si eliberarea jurnalistului DAN DIACONESCU, de altfel previzibile și anunțate de acuzațiile subțiri ale DNA, confirmă încă o dată că avem o Justiție percepută de U.E. ca fiind pătată și ineficientă. Prin aplicarea unor proceduri care încalcă statul de drept, derapajul acestei instituții arată în mod indubitabil degradarea morală a societății noastre, a unei Românii pe cale să devină un stat falimentar.

Avem de-a face cu o farsă juridică și o persecuție de tip securistic, se confirmă că punerea sub învinuirea de șantaj și amenințare a unui primar comunal, a fost făcută de D.N.A prin batjocorirea tuturor normelor judiciare. Multe din dosarele instrumentate de procurorii D.N.A. pe numele unor persoane publice sau politice, au eșuat lamentabil în instanțe. Motivul (în cazul jurnalistului Diaconescu): modul în care acuzarea a adunat probele, arată clar o comandă politică venită din sferele puterii!

Show-ul televizat și transmis pe toate posturile: cu zeci de „mascați”, cu dube (având sirenele în acțiune) ale poliției, a încercat să capteze atenția opiniei publice, însă spre rușinea celor care l-au comandat, a stârnit revolta și simpatia telespectatorilor, care au manifestat în stradă, în sprijinul cunoscutului jurnalist Dan Diaconescu.

Daniel Morar (numit în funcție,de Președintele Traian Băsescu) procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, continuă să fie o prezență malefică, iar rezultatele dezastruoase ale instituției pe care o conduce, confirmă că metodele „comuniste” importate la noi, din perioada bolșevică, se aplică cu succes jurnaliștilor independenți.

Lipsa de reacție a Președintelui-jucător și a C.S.M., față de eșecurile și abuzurile în serie ale D.N.A și ale Parchetului General, ne întăresc convingerea că asistăm la un spectacol ieftin și periculos, de distragere a atenției opiniei publice de la problemele majore ale României.

Concluziile integrate în Strategia Națională de Apărare a Țării, potrivit cărora presa reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității naționale, au fost primite cu un val de critici.

C.S.A.T. a identificat principalele vulnerabilități ale României, printre acestea regăsindu-se și: fenomenul campaniilor de presă la comandă cu scopul de a denigra instituții ale statului, prin răspândirea de informații false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obținerii de avantaje de natură economică sau în relația cu instituții ale statului.

Este regretabil că Președintele Băsescu și C.S.A.T. consideră presa și nu criza economică sau proasta guvernare – o vulnerabilitate pentru siguranța națională!

NE OPUNEM CU HOTĂRÂRE:

1        oricărei tentative de îngrădire a cuvântului și libertăților cetățenești;

2        tentației totalitare, care poate facilita apariția unui Stat Polițienesc care să opreseze ziariștii, opoziția și societatea civilă, să ducă la desființarea statului de drept;

3        declarării presei independente, ca adversar al statului, în scopul de a impune elogiul mediatic ca politică de stat. Presa este inamic doar în dictaturi, nu și în democrații.

Ca urmare, cerem Președintelui Traian Băsescu

DEMITEREA DE ÎNDATĂ A PROCURORULUI ȘEF D.N.A- Daniel MORAR

Coaliția Împotriva Statului Polițienesc prin

Președinte Viorel Ene – Asociația Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România

Vicepreședinte Ion Iofciu – Asociația Baricada Inter 1989

Vicepreședinte Mihai Rapcea – Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Apatrizilor și Refugiaților

Vicepreședinte Ion Varlam – Asociația Adevăr și Dreptate

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares