Shimon Peres vizitează Aiudul ?

În această după-amiază președintele Israelului Shimon Peres, a sosit la Bucuresti, pentru o scurtă vizită oficială. În urmă cu câteva zile, reprezentanții Asociației Victimelor Mineriadelor din România, împreună cu alte ONG-uri, au organizat un pichet în fața sediului Ambasadei Israelului din București, înmânând totodată reprezentantului ambasadei o scrisoare adresată d-lui Shimon Peres.

Scopul vizitei presedintelui israelian fiind unul diplomatic, de apropiere între cele două popoare, român și israelian, solicitarea ONG-urilor dorea clarificarea câtorva aspecte spinoase ale relației istorice româno-israeliene. Dintre acestea aminteam declarațiile îngrijorătoare ale d-lui Peres referitoare la „cumpărarea” de către Israel a României și a altor țări est-europene, solicitările obraznice și rău-voitoare ale comunității evreiești americane privind recenta emisie numismatică a BNR privind Patriarhii Bisericii Ortodoxe Române, și nu în ultimul rând, recunoașterea oficială a responsabilității evreiești în crearea, aducerea și consolidarea comunismului în România, recunoaștere ce trebuie urmată în mod firesc de condamnarea comunismului ca doctrină politică ce a dus la pierderea vieții și bunăstării a milioane de români.

Vizita preconizată are și o componentă de politică externă importantă, președintele israelian apreciind pozitiv – în recentele declarații dinaintea vizitei – implicarea României în procesul de pace din zona Orientului Mijlociu și lupta dusă împotriva terorismului.

Aceste declarații nasc întrebări firești, deoarece Israelul este – istoric vorbind – un stat terorist, ce duce o politică teroristă, xenofobă și rasistă față de arabi, și în special față de poporul palestinian.

Pe de altă parte, declarațiile din 2008 ale președintelui Peres NEAGĂ problema palestiniană (prin declarația că „Israelul nu are probleme”), potrivit principiului că ceea ce nu se află în dezbatere, nu există, iar mai recent, prin declarația că palestinienii au două state, Cisiordania și Gaza, unul dintre ele fiind terorist, se aruncă vinovăția conflictului palestiniano-israelian exclusiv în cârca palestinienilor, „uitându-se” masacrele evreiești împotriva poporului palestinian, teroarea, ghetoizarea și blocada impuse Fâșiei Gaza.

În același stil caracteristic conaționalilor săi, ambasadorul isralelului la București, dl. David Oren, prin declarația sa referitoare la scrisoarea în cauză, printr-o clasică manevră evazivă de autovictimizare și intoxicare a opiniei publice, a ignorat mesajul scrisorii societății civile românești.

Cu ocazia vizitei în România, șefului statului israelian „va lua parte la o ceremonie de comemorare a celor șase militari israelieni care și-au pierdut viața la 26 iulie în Bucegi, urma prăbușirii elicopterului CH-53 (Yasour)”.

După cum știm, comemorările unor evenimente tragice au loc în apropierea locului unde s-a produs tragedia respectivă.

Nu ar fi exclus ca oficialii români să organizeze comemorarea tragediei militarilor israelieni în zona Aiudului, pentru a se comemora totodată și pierderile părții românești, ocazionate de tragedia terorii celor 50 de ani de comunism bolșevic, de implementarea căruia sunt în principal responsabili conaționalii președintelui Peres, unii dintre ei încă în viață și cetățeni ai actualului stat Israel.

O eventuală comemorare DOAR  a pierderilor de vieți evreiești de către președintele Peres, ar pune sub semnul întrebării bunele intenții și respectul părții evreiești față de suferința românească. Dacă memorialul anti-comunist nu va fi vizitat de către președintele Statului Israel, acest lucru va face încă o dată dovada aroganței și orgoliului iudaic, căci potrivit perceptelor rabinice din Tora, viața unui evreu este cu mult mai valoroasă decât viața unui „Goi” (neevreu), și cu atât mai mult, a unui creștin.

Să nu uităm că Israelul este țara în care încă se mai ard în public exemplare ale Noului Testament, așa cum se proceda în Germania nazistă cu scrierile ce nu erau în concordanță cu doctrina hitleristă.

Din această perspectivă, Israelul și președintele său rămân în continuare expresia unui nazism de factură sionistă, ale cărui crime împotriva umanității trebuie condamnate cu putere, pentru ca acestea să înceteze și să nu se mai repete.

Dezastrul umanitar din Fâșia Gaza, atacarea brutală și nejustificată a Flotei Libertății sunt doar câteva din recentele momente rușinoase ale poporului evreu.

Dacă Israelul dorește pacea, atunci acesta trebuie să dovedească prin acțiunile sale acest lucru. Altfel, evreimea va avea soarta prevăzută profetic acum două mii de ani: Cel ce ridică sabia, de sabie va pieri !

În final, prezentăm secvența în care președintele Israelului declară că, „cumpără” România. O fi venit cu bani la el ? Remarcați de asemenea declarația din final, că evreii „ajung peste tot”. Oare o ajunge și la memorialul anti-comunist de la Aiud ?

 • domino

  In flotila atacata au murit 20 de oameni turci si raniti cam 40.
  unde comemoreaza dl Peres acestea?

 • sorin

  pai nu prea mai are ce cumpara din romania ca e vinduta deja 😀

 • domino

  deocamdata e vanduta la arabi si turci dar si astia din Israel se invart pe aici cu afaceri..toti vor si vor si vor de nu mai ramane nimc pentru romani.presedintele asta reue sa iasa la pensie,am auzit ca are vre-o 92-95 de ani.

 • Iulian

  Shimon Perez NU VA VIZITA AIUDUL PTR CA ESTE EVREU SI NU VA RECUNOASTE NICIODATA EXISTENTA HOLOCAUSTULUI ROSU-COMUNISMUL-LA CARE EI -EVREII-AU AVUT O CONTRIBUTIE SUBSTANTIALA LA INSTAURAREA LUI ! EVREII SI-AU DOVEDIT AROGANTA SI ORGOLIUL SPECIFIC IUDAIC !
  EU NU-I URASC,DAR NICI NU-I IUBESC !NU AM INCREDERE IN EI !BATRANII NOSTRI SPUNEAU CA EI AU VRUT ROMANIA INCA DIN PERIOADA INTERBELICA DAR NU AU REUSIT PTR CA NU A VRUT HITLER ! EI VORBESC DE HOLOCAUST DAR NU RESPECTA PE NIMENI ! NU-I INTERESEAZA DECAT SA FACA BANI FARA SCRUPULE ! CEVA ADEVAR CRED CA EXISTA ! NU A ZIS DOM`PEREZ CA VA CUMPARA ROMANIA IN 2 ANI ? I-AS AMINTI LUI DOM`PEREZ DE ANA PAUKER SI ALTI EVREI “OAMENI DE BINE” CARE STIM CE AU FACUT PTR ROMANIA !

 • domino

  iulian ai zis bine,desi si mie mi-ar pace sa fac bani dar unde? trebuie sa pleci afara sa faci bani.cu evreii stiu ca erau cam 250000 in tara ,nu stiu daca puteau sa ia conducerea,dar puteau sa puna masoneria pe picioare si alte manipulatii de-ale lor.
  deocamdata grija mea e cu arabii ca unde stau au vandalizat tot cartierul cu difuzoarele lor cu rugaciuni

 • Fabian

  Uluitor ce se intampla, ce tupeu nemasurat au blestematii de jidovi care de 2000 de ani lupta contra crestinilor prin ORICE mijloace. Sa ajunga sa profaneze Aiudul spurcaciunea de jidov??
  Dar nu numai Aiudul ci pamantul romanesc sfintit cu sangele martirilor anticomunisti omorati de slugile satanei – printre care se afla si acest Peres? – preferam sa nu calce niciodata aici pe pamant, caci nu o face cu gand curat ci cu perfidia specific evreiasca. Ce nevoie avem de un papa la noi sau de un mason-presedinte de stat? doar interesele o dicteaza, de a cumpara ce se mai poate din Romania. Ar merita spanzurat de limba.
  Pacat de pasivitatea romanilor…

 • manoliu valentin

  Trupele se Trezesc [David Icke]

  Florin C Bodin către Asociatia, refuzimplant

  “Chiar si Trupele se trezesc” un montaj de David Icke în care un soldat vorbeste cu privire la practicile fasciste ale razboaielor unde sunt trimisi … toate pentru obtinea de profit cu nerusinare. Aceasta situatia este un dezechilibru si are loc cu marea indiferenta a oamenilor care sa faciliteaza economia de razboi, cei care fondeaza impozite si, astfel, bugetele de aparare, SUA, toate din SUA.

  “Trebuie sa ne schimbam … pentru o schimbare, Obama sta ca o papusica, folosind ca justificare, dar care face exact opusul.”

  “Ni s-a spus ca ne luptam cu teroristi; Realul terorist eram EU si terorismul real este aceasta ocupatie”

  “Puterea lor consta numai în capacitatea lor de a ne convinge ca razboiul, asuprirea si exploatarea acestora este în interesul nostru. Ei înteleg ca bunastarea lor este dependenta de abilitatea lor sa convinga clasa muncitoare: sa moara, sa controleze piata altei tari, si sa ne convinga pe noi sa ucidem si sa murim.”

  Link cu subtitrare în engleza: http://www.youtube.com/watch?v=6ypsLnFcpno

  Link cu subtitrare în româna: http://www.youtube.com/watch?v=lyCFG_kYCIk

  P.S. Am schimbat coloana sonora pentru a clipul sa nu mai fie blocat la furnizorii din Germania.

  http://www.dailymotion.com/video/xeh271_trupele-se-trezesc-david-icke_news

  http://www.otv.com.ro/view/96d277d9136b112fa21d30b77b128c2b

  http://www.trilulilu.ro/manoliuval/e2e94c4a503103

 • domino

  fabian,esti musulman??sau pe cale sa devii?
  ma faci curios.
  numai musulmanii vorbesc asa de categoric impotriva tuturor.

 • Fabian

  @ Catre domino:
  Daca ostenii lui Stefan sau Mihai judecau ca matale, acum eram turci…nu-s musulman,sunt crestin! si ca crestin nu sunt de acord cu invazia strainilor. Cine a vorbit contra tuturor??
  Poate tu esti turc,ca n-ai inteles nimic din ce am scris. mai citeste o data (sau esti evreu?)

 • domino

  am si ceva turcesc in mine,dar orcum,ca roman si ca, crestin nu generalizez,nu iau totul la en-gross,asta s-a mai facut in Istorie si s-a ajuns la victime.
  ma mir ca nu te deranjeaza tigamii.
  poate am apreciat gresit,nu esti musulman,esti rrom.
  si ei se dau crestini.
  cat priveste ostenii lui stefan ce Mare lasa-i sa doarma in pace.
  Ei DA erau romani si crestini,azi suntem o facatura de fel de fel.

 • Ilie Piturca

  In atentia lui domino :
  Turcii au publicat ca flotila a avut 9 victime. Si unul era prea mult, dar sa spui ca au fost 20 ???
  Peres a sarbatorit zilele astea 87 de ani si nu 92-95 cum ai scris. El a a fost in anii tai , tu inca nu ai fost in anii lui , asa ca lasa argumentul asta cu varsta.
  In rest sunt foarte de acord cu ce ai scris ,
  Numai bine .

 • ducas

  lui fabian :

  ca_crestin cum ai scris ca esti , era cazul sa cunosti mai bine limba romana iar ca sa nu te enerveze asa tare Peres si jidovii, ia si matale pastile la timp.

 • @@Ce zici d-le rapcea de ce scrie altcineva despre “marea demonstratie” de la ambasada Israelului ?

  si care este parerea domniei voastre…erau mai multi ??

 • abbu

  Mai traiesi mai amaratule, ca Peres a murit…du-te sa-i dai scrisoarea….!!!!

 • abbu says:
  22/08/2010 at 22:46

  abbu says:
  02/12/2016 at 21:29

  Ce tip de motivatie sau interes trebuie sa aibe un om pentru a veni dupa 6 ani aici sa atace cu un comentariu?

  Care dintre voi mai tineti minte (sau aveti bookmark) un articol la care au comentat acum 6 ani si revine pentru a continua sa demonstreze ceva… Ce preocupari mai au unii :))

 • Neele

  Really? La asta s-a ajuns? La a fi tratati ca niste slugi?
  Stii ceva abbu? Daca la tine a intrat moartea, n-ai decat s-o pastrezi.
  Stim si noi de shivas.
  Iar MR n-are voie.