În această după-amiază președintele Israelului Shimon Peres, a sosit la Bucuresti, pentru o scurtă vizită oficială. În urmă cu câteva zile, reprezentanții Asociației Victimelor Mineriadelor din România, împreună cu alte ONG-uri, au organizat un pichet în fața sediului Ambasadei Israelului din București, înmânând totodată reprezentantului ambasadei o scrisoare adresată d-lui Shimon Peres.

Scopul vizitei presedintelui israelian fiind unul diplomatic, de apropiere între cele două popoare, român și israelian, solicitarea ONG-urilor dorea clarificarea câtorva aspecte spinoase ale relației istorice româno-israeliene. Dintre acestea aminteam declarațiile îngrijorătoare ale d-lui Peres referitoare la „cumpărarea” de către Israel a României și a altor țări est-europene, solicitările obraznice și rău-voitoare ale comunității evreiești americane privind recenta emisie numismatică a BNR privind Patriarhii Bisericii Ortodoxe Române, și nu în ultimul rând, recunoașterea oficială a responsabilității evreiești în crearea, aducerea și consolidarea comunismului în România, recunoaștere ce trebuie urmată în mod firesc de condamnarea comunismului ca doctrină politică ce a dus la pierderea vieții și bunăstării a milioane de români.

Vizita preconizată are și o componentă de politică externă importantă, președintele israelian apreciind pozitiv – în recentele declarații dinaintea vizitei – implicarea României în procesul de pace din zona Orientului Mijlociu și lupta dusă împotriva terorismului.

Aceste declarații nasc întrebări firești, deoarece Israelul este – istoric vorbind – un stat terorist, ce duce o politică teroristă, xenofobă și rasistă față de arabi, și în special față de poporul palestinian.

Pe de altă parte, declarațiile din 2008 ale președintelui Peres NEAGĂ problema palestiniană (prin declarația că „Israelul nu are probleme”), potrivit principiului că ceea ce nu se află în dezbatere, nu există, iar mai recent, prin declarația că palestinienii au două state, Cisiordania și Gaza, unul dintre ele fiind terorist, se aruncă vinovăția conflictului palestiniano-israelian exclusiv în cârca palestinienilor, „uitându-se” masacrele evreiești împotriva poporului palestinian, teroarea, ghetoizarea și blocada impuse Fâșiei Gaza.

În același stil caracteristic conaționalilor săi, ambasadorul isralelului la București, dl. David Oren, prin declarația sa referitoare la scrisoarea în cauză, printr-o clasică manevră evazivă de autovictimizare și intoxicare a opiniei publice, a ignorat mesajul scrisorii societății civile românești.

Cu ocazia vizitei în România, șefului statului israelian „va lua parte la o ceremonie de comemorare a celor șase militari israelieni care și-au pierdut viața la 26 iulie în Bucegi, urma prăbușirii elicopterului CH-53 (Yasour)”.

După cum știm, comemorările unor evenimente tragice au loc în apropierea locului unde s-a produs tragedia respectivă.

Nu ar fi exclus ca oficialii români să organizeze comemorarea tragediei militarilor israelieni în zona Aiudului, pentru a se comemora totodată și pierderile părții românești, ocazionate de tragedia terorii celor 50 de ani de comunism bolșevic, de implementarea căruia sunt în principal responsabili conaționalii președintelui Peres, unii dintre ei încă în viață și cetățeni ai actualului stat Israel.

O eventuală comemorare DOAR  a pierderilor de vieți evreiești de către președintele Peres, ar pune sub semnul întrebării bunele intenții și respectul părții evreiești față de suferința românească. Dacă memorialul anti-comunist nu va fi vizitat de către președintele Statului Israel, acest lucru va face încă o dată dovada aroganței și orgoliului iudaic, căci potrivit perceptelor rabinice din Tora, viața unui evreu este cu mult mai valoroasă decât viața unui „Goi” (neevreu), și cu atât mai mult, a unui creștin.

Să nu uităm că Israelul este țara în care încă se mai ard în public exemplare ale Noului Testament, așa cum se proceda în Germania nazistă cu scrierile ce nu erau în concordanță cu doctrina hitleristă.

Din această perspectivă, Israelul și președintele său rămân în continuare expresia unui nazism de factură sionistă, ale cărui crime împotriva umanității trebuie condamnate cu putere, pentru ca acestea să înceteze și să nu se mai repete.

Dezastrul umanitar din Fâșia Gaza, atacarea brutală și nejustificată a Flotei Libertății sunt doar câteva din recentele momente rușinoase ale poporului evreu.

Dacă Israelul dorește pacea, atunci acesta trebuie să dovedească prin acțiunile sale acest lucru. Altfel, evreimea va avea soarta prevăzută profetic acum două mii de ani: Cel ce ridică sabia, de sabie va pieri !

În final, prezentăm secvența în care președintele Israelului declară că, „cumpără” România. O fi venit cu bani la el ? Remarcați de asemenea declarația din final, că evreii „ajung peste tot”. Oare o ajunge și la memorialul anti-comunist de la Aiud ?

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares