Aducem la cunostinta publica Comunicatul scriitorului si istoricului francez Paul-Eric BLANRUE, n favoarea profesorului, ziaristului si istoricului francez VINCENT REYNOUARD, ntemnitat pentru ideile si opiniile sale, ntr-o Franta la fel de totalitara si dementiala, pe alocuri, ca Romnia lui Ceausescu.
Afacerea Reynouard, caz tipic de linsaj judiciar francez, se adauga celei americano-canadiene-germane, a lui Ernst Ziindel, eliberat la 1 martie 2010, dupa sapte ani de detentie n « Zarca » Gulagului celor trei tari “democrate”, pe doua continente. Doua cazuri ce se insereaza n lunga lista a prizonierilor de constiinta din Gulagul occidental, lagarele din Elvetia, Austria si Franta fiind printre cele mai barbare si rau famate. Ca si Ernst Zndel, n Statele Unite, Canada si pasalcul iudeo-american numit Germania, Vincent Reynouard a fost condamnat n virtutea unei legi scelerate, anticonstitutionale si barbare, ce exista n Franta.
Legi asemanatoare exista nsa n aproape toate statele Comunitatii Europene. Datatoare universala de lectii n materie de Drepurile Omului, Franta a promulgat legea ei liberticida n 1990, cnd tarile fostului lagar de concentrare iudeo-bolsevic se eliberau din jugul rusinoasei sclavii, pe care ea si alte tari occidentale o cautionase vreme de zeci de ani. Legea franceza n chestiune poarta numele deputatului comunist GAYSSOT. Legi de aceasi speta exista n Germania, Elvetia, Spania, Belgia, Olanda si alte tari, inclusiv Romnia, Polonia sau Ungaria. Pna de curnd, Ungaria s-a opus presiunii holocausto-mafiote iudeo-americane si inter-aliate, legea maghiara contra adevarului istoric, a jafului silnico-holocaustic intrnd n vigoare la 1 aprilie 2010, douazeci de ani dupa legea similara din Franta, opt ani dupa OGU 31/2002 din Romnia. In cei opt ani ai neconstitutionalei OGU 31/2002, multi intelectuali si cercetatori stiintifici romni au fost agresati, tracasati, persecutati « penal », fara sa mai socotim atentatele, vandalismele Politiei Gndirii sau BETAR-TAGAR : pe arterele publice, paduri, munti, altarul de la Sarmisegetuza, parchinguri, etc. Unii dintre acestia risca extradarea si linsajul judiciar n Gulagul din Europa, America sau Israel. Pe vremea Anei Pauker si a lui Gheorghiu-Dej, peste un milion de romni au robit n Siberia, n virtutea unor « legi » blestemate precum OGU 31/2002, sau legea Gayssot. Dupa 1989, sclavia sovietica a devenit euro-americana si israeliana.
Soarta rezervata lui VINCENT REYNOUARD l-a determinat pe Paul-Eric BLANRUE sa difuzeze COMUNICATUL ce urmeaza, care cere, practic, eliberarea tuturor prizonierilor de constiinta din Europa, ce devine pe zi ce trece o NCHISOARE A POPOARELOR, dupa modelul decedatei Uniuni Sovietice. In urma cu cteva zeci de ani, intelectualii occidentali au sprijinit lupta unora ca Soljenitn, Paul Goma, Pasternk, Zinoviev si altii. Intre timp, s-a ntors masina lumii. Ne-a venit rndul sa dam o mna de ajutor occidentului, disidentilor acestuia.
Comunicatul BLANRUE cere de fapt abrogarea tuturor legilor liberticide din Europa, inclusiv OGU 31/2002 din Romnia. Non-constitutionalitatea acesteia a fost de altfel atacata de mai multe ori n fata Curtii Constitutionale de la Bucuresti, a carei justitie a ramas surda si strmba, procurori, pseudo-magistrati, temniceri si calai odiosi fiind platiti regeste pentru a sfsia neamul romnesc ca n primii ani ai regimului comunist.
In numele Librariei Romnesti Antitotalitare din Paris si al fundatiei culturale franco-romne Vrit et Justice—Adevar si Dreptate, din Pietroasa, Judetul Bihor
Profesor Doctor George PISCOCI-DaNESCU
Pentru orice alte informatii : tittuus@gmail.com

COMUNICATUL BLANRUE :
In Franta, un scriitor, tata a opt copii, este ntemnitat din cauza cercetarilor sale istorice, iar presa ce si zice « libera » nu sufla un cuvnt !
Nascut n 1969, tata a opt copii, Francezul Vincent Reynouard este inginer chimist, absolvent al ISMRA de Caen (Institut de stiinte ale Materiei si Radiatiilor Atomice). Vincent Reynouard nu ascunde crestinismul sau traditionalist, nici opiniile sale politice ultra-conservatoare. Sub forma de DVD-uri si lucrari scrise, Reynouard contesta nsa public versiunea istorica oficiala a celui de al II-lea Razboi Mondial. El se numara printre cercetatorii ce se proclama « revizionisti », care sunt calificati « negationisti » de catre adversarii lor. Reynouard contesta existenta camerelor de gazare a oamenilor n lagarele germane de concentrare.
In 2005, Reynouard a scris, difuzat si a adus la cunostinta directiilor muzeelor si primariilor interesate o brosura de 16 pagini intitulata « Holocaust ? Iata ce ni se ascunde ! », n care demasca neadevarurile istoriei oficiale, zisa academica. Justitia franceza s-a napustit asupra lui.
Prima instanta, Tribunalul Corectional din Saverne (Alsacia), l condamna n 2007 la un an de nchisoare, 10 000 Euro amenda si 3000 Euro despagubiri n favoarea asociatiei LICRA (Liga Internationala Contra Rasismului si Antisemitismului). Recursul s-a judecat n 2008 la Curtea de Apel din Colmar, care a confirmat pedeapsa de un an nchisoare, majornd totalul amenzilor si cheltuielilor obligatorii la 60 000 Euro. Sentinta pare incredibila !
Intruct Vincent Reynouard s-a refugiat n Belgia, Franta lanseaza contra lui un MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE, PENTRU A-L OBLIGA Sa EXECUTE PEDEAPSA DE UN AN INCHISOARE, pronuntata de Curtea de Apel din Colmar. La 9 iulie 2010, Reynouard este ARESTAT sI INCHIS DE POLItIA BELGIANa, n vederea extradarii n Franta. Cu aceasta ocazie, el a declarat : « Cnd ntemnitam pe cei ce mpartasesc alte opinii n materie de istorie, nseamna ca nu avem argumente pentru a le raspunde »
Concluzie : UN OM DE 41 DE ANI, TATa A OPT COPII, ESTE ACTUALMENTE INTEMNItAT, CONFORM LEGII GAYSSOT, PENTRU CERCETaRILE SALE
ISTORICE.
Aceasta lege, promulgata prin « Jurnalul Oficial al Republicii Franceze » din 14 iulie 1990, interzice, prin articolul 24 bis, « contestarea (…) uneia sau a mai multor crime contra umanitatii, asa cum au fost acestea definite prin articolul 6 al Statutului Tribunalului Militar International (zis de la Nuremberg), anexat Acordului de la Londra, din 8 August 1945 ».
In carte mea « Sarkozy, Israel si Evreii », (editura Oser dire, 2009), am subliniat ca aceasta lege liberticida a fost criticata vehement de catre personalitati precum academiciana Simone Veil, Secretara pe viata a Academiei Franceze, Hlène Carrère d’Encausse, ministrii Jean Foyer, Jacques Toubon, Alain Peyrefitte, istoricii Henri Amouroux, Pierre Vidal-Naquet, Annie Kriegel, Franois Furet, Alain Besanon, Jacques Willequet si Franois Bdarida; fondatoarea Institutului de Cercetari Hannah Arendt, Chantal Delsol; premiul Nobel de economie pe 1988, Maurice Allais; scriitorii Michel Tournier, Louis Powels, Michel Houellebecq, Philippe Muray, Jean Daniel, Vladimir Volkoff, Michel Rachline i Alain Robbe-Grilet; magistratii Philippe Bilger, Alain Marsaud i Raoul Bteille; juri tii Olivier Duhamel, Anne-Marie Le Pourhiet, Emmanuelle Duverger, Andr Decoq i Guy Carcassonne; avocatii Jacques Vergès i John Bastardi Daumont; filosoful Paul Ricoeur; umoristul Bruno Gaccio; aparatori ai libertatii de expresie precum fondatorul asociatiei Reporterilor fara Frontiere, Robert Menard (care o denunta ca “Politie a Gndirii”) si Gabriel Cohn-Bendit; ziaristii Dominique Jamet, Delfeil de Ton, Alain Rollat, Albert du Roy, Philippe Tesson, Jacques Juillard si Ivan Rioufol; fosta presedinta a Ligii Drepturilor Omului, istorica Madeleine Reberioux. In strainatate, lingvistul american Noam Chomsky s-a declarat adversar absolut al acestei legi. Fizicianul belgian Jean Bricmont considera legea Gayssot o regresiune juridica de mai multe secole. Presedintii sefi de state Hugo Chavez si Mahmoud Ahmadinejad au condamnat sever aceasta lege represiva.
IN CE NE PRIVEsTE, SE IMPUNE APaRAREA LIBERTatII DE EXPRESIE IN MOD PRACTIC, IN FAPTELE sI EVENIMENTELE DE ZI Cu ZI, NU NUMAI IN TEORIE. De ce nu denunta nimeni, n mod public, soarta rezervata lui Vincent Reynouard ? Cu ce se ocupa ziaristii fara frontiere, Amnesty International, Human Rights Watch ? Niciun organ de presa francez sau strain nu a informat opinia publica cu privire la aceasta barbarie. O astfel de lini te este anormala. PERSONAL, AM DECIS Sa REACtIONEZ, CA ISTORIC sI CA CETatEAN, DENUNtND IN MOD PUBLIC, PRIN ACEST COMUNICAT, REVOLTA MEA PENTRU FAPTUL Ca, IN FRANtA, UN OM ESTE PUS IN LANtURI PENTRU OPINIILE SALE, ORICT DE STUPEFIANTE sI CONTROVERSATE AR FI ACESTEA. O astfel de barbarie este nedemna de Franta, de traditia ei intelectuala. Intr-un Stat liber, legea nu are a interveni n materie de definire a adevarului istoric, aceasta functiune fiind rezervata istoricilor. Legea Gayssot, care restrnge libertatea de cercetare stiintifica, este contrara notiunii de Stat democratic, este o lege scelerata. IN CONSECINta, CER ABROGAREA EI IMEDIATa !
Sper ca, n curnd, PREZENTUL COMUNICAT VA FI SEMNAT de zeci, sute de mii de persoane, ce nu pot ramne indiferente n fata acestui scandal ce dauneaza grav imaginii Frantei si insulta spiritul Republicii.
DOAMNELE sI DOMNII CE VOR Sa SEMNEZE ALaTURI DE MINE ACEST COMUNICAT ‘IMI POT TRIMITE NUMELE sI ADRESA LOR PE URMaTORUL MAIL : eugenie.blanrue@laposte.net.
Nu este vorba de sustinerea ideilor religioase, politice sau istorice ale lui Vincent Reynouard, ci de apararea dreptului nostru, al tuturor, de libera exprimare, libera expresie. Dezbaterea democrata libera, deschisa si de buna credinta este suficienta pentru contestarea ideilor istorice, stiintifice, religioase, politice sau de alta natura. La sfrsitul lunii septembrie vom face bilantul privind ecoul PREZENTULUI COMUNICAT n Franta si n Europa. Pna atunci, multumesc cu anticipatie celor ce l vor difuza la maximum.
Paul-Eric BLANRUE,
Istoric,
Fondator al Cercului zetetique (sceptic),
Autor al cartii « Sarkozy, Israel si Evreii», (editura Oser dire, Bruxelles, 2009).

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.