Aducem la cunostinta publica Comunicatul scriitorului si istoricului francez Paul-Eric BLANRUE, īn favoarea profesorului, ziaristului si istoricului francez VINCENT REYNOUARD, īntemnitat pentru ideile si opiniile sale, īntr-o Franta la fel de totalitara si dementiala, pe alocuri, ca Romānia lui Ceausescu.
Afacerea Reynouard, caz tipic de linsaj judiciar francez, se adauga celei americano-canadiene-germane, a lui Ernst Ziindel, eliberat la 1 martie 2010, dupa sapte ani de detentie īn « Zarca » Gulagului celor trei tari “democrate”, pe doua continente. Doua cazuri ce se insereaza īn lunga lista a prizonierilor de constiinta din Gulagul occidental, lagarele din Elvetia, Austria si Franta fiind printre cele mai barbare si rau famate. Ca si Ernst Zündel, īn Statele Unite, Canada si pasalācul iudeo-american numit Germania, Vincent Reynouard a fost condamnat īn virtutea unei legi scelerate, anticonstitutionale si barbare, ce exista īn Franta.
Legi asemanatoare exista īnsa īn aproape toate statele Comunitatii Europene. Datatoare universala de lectii īn materie de Drepurile Omului, Franta a promulgat legea ei liberticida īn 1990, cānd tarile fostului lagar de concentrare iudeo-bolsevic se eliberau din jugul rusinoasei sclavii, pe care ea si alte tari occidentale o cautionase vreme de zeci de ani. Legea franceza īn chestiune poarta numele deputatului comunist GAYSSOT. Legi de aceasi speta exista īn Germania, Elvetia, Spania, Belgia, Olanda si alte tari, inclusiv Romānia, Polonia sau Ungaria. Pāna de curānd, Ungaria s-a opus presiunii holocausto-mafiote iudeo-americane si inter-aliate, legea maghiara contra adevarului istoric, a jafului silnico-holocaustic intrānd īn vigoare la 1 aprilie 2010, douazeci de ani dupa legea similara din Franta, opt ani dupa OGU 31/2002 din Romānia. In cei opt ani ai neconstitutionalei OGU 31/2002, multi intelectuali si cercetatori stiintifici romāni au fost agresati, tracasati, persecutati « penal », fara sa mai socotim atentatele, vandalismele Politiei Gāndirii sau BETAR-TAGAR : pe arterele publice, paduri, munti, altarul de la Sarmisegetuza, parchinguri, etc. Unii dintre acestia risca extradarea si linsajul judiciar īn Gulagul din Europa, America sau Israel. Pe vremea Anei Pauker si a lui Gheorghiu-Dej, peste un milion de romāni au robit īn Siberia, īn virtutea unor « legi » blestemate precum OGU 31/2002, sau legea Gayssot. Dupa 1989, sclavia sovietica a devenit euro-americana si israeliana.
Soarta rezervata lui VINCENT REYNOUARD l-a determinat pe Paul-Eric BLANRUE sa difuzeze COMUNICATUL ce urmeaza, care cere, practic, eliberarea tuturor prizonierilor de constiinta din Europa, ce devine pe zi ce trece o ĪNCHISOARE A POPOARELOR, dupa modelul decedatei Uniuni Sovietice. In urma cu cāteva zeci de ani, intelectualii occidentali au sprijinit lupta unora ca Soljenitīn, Paul Goma, Pasternk, Zinoviev si altii. Intre timp, s-a īntors masina lumii. Ne-a venit rāndul sa dam o māna de ajutor occidentului, disidentilor acestuia.
Comunicatul BLANRUE cere de fapt abrogarea tuturor legilor liberticide din Europa, inclusiv OGU 31/2002 din Romānia. Non-constitutionalitatea acesteia a fost de altfel atacata de mai multe ori īn fata Curtii Constitutionale de la Bucuresti, a carei justitie a ramas surda si strāmba, procurori, pseudo-magistrati, temniceri si calai odiosi fiind platiti regeste pentru a sfāsia neamul romānesc ca īn primii ani ai regimului comunist.
In numele Librariei Romānesti Antitotalitare din Paris si al fundatiei culturale franco-romāne Vérité et Justice—Adevar si Dreptate, din Pietroasa, Judetul Bihor
Profesor Doctor George PISCOCI-DaNESCU
Pentru orice alte informatii : tittuus@gmail.com

COMUNICATUL BLANRUE :
In Franta, un scriitor, tata a opt copii, este īntemnitat din cauza cercetarilor sale istorice, iar presa ce īsi zice « libera » nu sufla un cuvānt !
Nascut īn 1969, tata a opt copii, Francezul Vincent Reynouard este inginer chimist, absolvent al ISMRA de Caen (Institut de stiinte ale Materiei si Radiatiilor Atomice). Vincent Reynouard nu ascunde crestinismul sau traditionalist, nici opiniile sale politice ultra-conservatoare. Sub forma de DVD-uri si lucrari scrise, Reynouard contesta īnsa public versiunea istorica oficiala a celui de al II-lea Razboi Mondial. El se numara printre cercetatorii ce se proclama « revizionisti », care sunt calificati « negationisti » de catre adversarii lor. Reynouard contesta existenta camerelor de gazare a oamenilor īn lagarele germane de concentrare.
In 2005, Reynouard a scris, difuzat si a adus la cunostinta directiilor muzeelor si primariilor interesate o brosura de 16 pagini intitulata « Holocaust ? Iata ce ni se ascunde ! », īn care demasca neadevarurile istoriei oficiale, zisa academica. Justitia franceza s-a napustit asupra lui.
Prima instanta, Tribunalul Corectional din Saverne (Alsacia), īl condamna īn 2007 la un an de īnchisoare, 10 000 Euro amenda si 3000 Euro despagubiri īn favoarea asociatiei LICRA (Liga Internationala Contra Rasismului si Antisemitismului). Recursul s-a judecat īn 2008 la Curtea de Apel din Colmar, care a confirmat pedeapsa de un an īnchisoare, majorānd totalul amenzilor si cheltuielilor obligatorii la 60 000 Euro. Sentinta pare incredibila !
Intrucāt Vincent Reynouard s-a refugiat īn Belgia, Franta lanseaza contra lui un MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE, PENTRU A-L OBLIGA Sa EXECUTE PEDEAPSA DE UN AN INCHISOARE, pronuntata de Curtea de Apel din Colmar. La 9 iulie 2010, Reynouard este ARESTAT sI INCHIS DE POLItIA BELGIANa, īn vederea extradarii īn Franta. Cu aceasta ocazie, el a declarat : « Cānd īntemnitam pe cei ce īmpartasesc alte opinii īn materie de istorie, īnseamna ca nu avem argumente pentru a le raspunde »
Concluzie : UN OM DE 41 DE ANI, TATa A OPT COPII, ESTE ACTUALMENTE INTEMNItAT, CONFORM LEGII GAYSSOT, PENTRU CERCETaRILE SALE
ISTORICE.
Aceasta lege, promulgata prin « Jurnalul Oficial al Republicii Franceze » din 14 iulie 1990, interzice, prin articolul 24 bis, « contestarea (…) uneia sau a mai multor crime contra umanitatii, asa cum au fost acestea definite prin articolul 6 al Statutului Tribunalului Militar International (zis de la Nuremberg), anexat Acordului de la Londra, din 8 August 1945 ».
In carte mea « Sarkozy, Israel si Evreii », (editura Oser dire, 2009), am subliniat ca aceasta lege liberticida a fost criticata vehement de catre personalitati precum academiciana Simone Veil, Secretara pe viata a Academiei Franceze, Hélène Carrère d’Encausse, ministrii Jean Foyer, Jacques Toubon, Alain Peyrefitte, istoricii Henri Amouroux, Pierre Vidal-Naquet, Annie Kriegel, Franēois Furet, Alain Besanēon, Jacques Willequet si Franēois Bédarida; fondatoarea Institutului de Cercetari Hannah Arendt, Chantal Delsol; premiul Nobel de economie pe 1988, Maurice Allais; scriitorii Michel Tournier, Louis Powels, Michel Houellebecq, Philippe Muray, Jean Daniel, Vladimir Volkoff, Michel Rachline i Alain Robbe-Grilet; magistratii Philippe Bilger, Alain Marsaud i Raoul Béteille; juri tii Olivier Duhamel, Anne-Marie Le Pourhiet, Emmanuelle Duverger, André Decoq i Guy Carcassonne; avocatii Jacques Vergès i John Bastardi Daumont; filosoful Paul Ricoeur; umoristul Bruno Gaccio; aparatori ai libertatii de expresie precum fondatorul asociatiei Reporterilor fara Frontiere, Robert Menard (care o denunta ca “Politie a Gāndirii”) si Gabriel Cohn-Bendit; ziaristii Dominique Jamet, Delfeil de Ton, Alain Rollat, Albert du Roy, Philippe Tesson, Jacques Juillard si Ivan Rioufol; fosta presedinta a Ligii Drepturilor Omului, istorica Madeleine Reberioux. In strainatate, lingvistul american Noam Chomsky s-a declarat adversar absolut al acestei legi. Fizicianul belgian Jean Bricmont considera legea Gayssot o regresiune juridica de mai multe secole. Presedintii sefi de state Hugo Chavez si Mahmoud Ahmadinejad au condamnat sever aceasta lege represiva.
IN CE NE PRIVEsTE, SE IMPUNE APaRAREA LIBERTatII DE EXPRESIE IN MOD PRACTIC, IN FAPTELE sI EVENIMENTELE DE ZI Cu ZI, NU NUMAI IN TEORIE. De ce nu denunta nimeni, īn mod public, soarta rezervata lui Vincent Reynouard ? Cu ce se ocupa ziaristii fara frontiere, Amnesty International, Human Rights Watch ? Niciun organ de presa francez sau strain nu a informat opinia publica cu privire la aceasta barbarie. O astfel de lini te este anormala. PERSONAL, AM DECIS Sa REACtIONEZ, CA ISTORIC sI CA CETatEAN, DENUNtĀND IN MOD PUBLIC, PRIN ACEST COMUNICAT, REVOLTA MEA PENTRU FAPTUL Ca, IN FRANtA, UN OM ESTE PUS IN LANtURI PENTRU OPINIILE SALE, ORICĀT DE STUPEFIANTE sI CONTROVERSATE AR FI ACESTEA. O astfel de barbarie este nedemna de Franta, de traditia ei intelectuala. Intr-un Stat liber, legea nu are a interveni īn materie de definire a adevarului istoric, aceasta functiune fiind rezervata istoricilor. Legea Gayssot, care restrānge libertatea de cercetare stiintifica, este contrara notiunii de Stat democratic, este o lege scelerata. IN CONSECINta, CER ABROGAREA EI IMEDIATa !
Sper ca, īn curānd, PREZENTUL COMUNICAT VA FI SEMNAT de zeci, sute de mii de persoane, ce nu pot ramāne indiferente īn fata acestui scandal ce dauneaza grav imaginii Frantei si insulta spiritul Republicii.
DOAMNELE sI DOMNII CE VOR Sa SEMNEZE ALaTURI DE MINE ACEST COMUNICAT ‘IMI POT TRIMITE NUMELE sI ADRESA LOR PE URMaTORUL MAIL : eugenie.blanrue@laposte.net.
Nu este vorba de sustinerea ideilor religioase, politice sau istorice ale lui Vincent Reynouard, ci de apararea dreptului nostru, al tuturor, de libera exprimare, libera expresie. Dezbaterea democrata libera, deschisa si de buna credinta este suficienta pentru contestarea ideilor istorice, stiintifice, religioase, politice sau de alta natura. La sfārsitul lunii septembrie vom face bilantul privind ecoul PREZENTULUI COMUNICAT īn Franta si īn Europa. Pāna atunci, multumesc cu anticipatie celor ce īl vor difuza la maximum.
Paul-Eric BLANRUE,
Istoric,
Fondator al Cercului zetetique (sceptic),
Autor al cartii « Sarkozy, Israel si Evreii», (editura Oser dire, Bruxelles, 2009).

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ā© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

Ā  Ā Ā Ā Ā  Ā Ā  Ā Ā Ā Ā  Ā 

Shares