Astzi, orele orele 17.30, doi camarazi din filiala Noua Dreapt București (este vorba de Alex Nstase – liderul filialei București, și Gheorghe Florin) au fost sechestrați, amenințați, njurați, și unul dintre camarazi (Alex) chiar btut, de țiganii de la Partida Rromilor.

Motivul aparent al agresiunii l-a constituit – chipurile – folosirea pe holul comun al imobilului – unde și au sediul – pe același palier – biroul Noii Drepte și cel al Partidei Rromilor – a unui spray iritant (cu piper) de ctre camaradul Gheorghe Florin (pulverizat din greșeal n buzunar, nu asupra vre-unei persoane !).

n realitate, agresiunea celor 10 țigani de la Partida Rromilor mpotriva celor doi membrii ai Noii Drepte s-a declanșat ca urmare a identificrii de ctre primii, a celor doi din urm, ca fiind membrii ND.

Antisociali ca de obicei, violenți și agresivi, cei 10 țigani cu pretenții de membrii de partid, au gsit ocazia de a-și manifesta ura anti-romneasc, amplificat pe fondul ultimelor manifestri ale Noii Drepte din fața Ambasadei Franței.

Motivul agresiunii a constat in nemultumirea fatis exprimata de reprezentantii Partidei Rromilor fata de recenta manifestatie a organizatiei Noua Dreapt din fata sediului Ambasadei Frantei din data de 14 septembrie 2010 prin care Asociatia Noua Dreapta a protestat fata de repatrierile (deportarile) colective ale tiganilor, cetateni romani aflati pe teritoriul Frantei.

Noua Dreapt a criticat deschis atitudinea duplicitara a organizatiilor tiganesti din Romania si din strainatate ce nu reprezinta cu adevarat interesele etniei tiganesti, liderilor acestor organizatii cumparandu-li-se tacerea cu fonduri europene, in detrimentul intereselor tiganilor saraci.

Suparati ca din cauza Noii Drepte pierd finantari de milioane de euro, bani consumati pana in prezent pe lautari si spectacole tip Miss Piranda, fara niciun efect asupra reintegrarii asupra tiganilor, cei aproximativ 10 agresori (7 barbati si 3 femei), i-au inconjurat pe cei doi membri ND, adresandu-le amenintari si cuvinte jignitoare (spunandu-le ca nu vor mai calca pe acolo, „vrei sa pun 20 de tigani sa te taie”; „vezi ca pe tine te caut”, „vreti ma, sa aducem sabiile din masina”), sechestrandu-i si incercand sa i introduca cu forta, impotriva vointei lor intr-unul dintre birourile partidei Rromilor, aflat la etajul 4.

Camaradul Alexandru Nastase a ncercat sa scape din incercuire, dar a fost lovit de catre doi dintre agresori, unul lovindu-l cu genunchiul in plex iar al doilea cu pumnii in zona fetei imobilizandu-l.

Camaradul Gheorghe Florin vazand agresiunea la care era supus colegul su, a incercat sa intervin, dar a fost imobilizat la randul su de alte doua persoane din grup fiindu-i luat un spray cu substante iritante pe care-l avea asupra sa.

Cei doi membrii ND au fost retinuti de ctre șleahta de țigani impotriva voinței lor aproximativ 40 de minute, pana la sosirea organelor de politie.

De menționat c agresorii le-au adresat celor doi injurii chiar in fata organelor de politie sosite la fata incidentului.

Ajunși la sediul Secției 3 de Poliție, cei doi membrii ai Noii Drepte, asistați de trei dintre avocații ND, au depus o plngere penal pentru identificarea și tragerea la rspundere penal a agresorilor. S-au luat declarații, iar camaradul Alex Nstase a primit din partea organelor de poliție o trimitere ctre institutul de Medicin Legal pentru expertizarea vtmrilor fizice suferite n urma loviturilor primite de la țiganii agresori.

Nu este pentru prima dat cnd membrii așa-ziși educați ai acestei etnii dovedesc faptul c nu sunt capabili s triasc n conformitate cu normele sociale general acceptate.

Violența – fizic și verbal – atitudinea obraznic și intimidant, lipsa de respect faț de autoritțile statului, modul n care țiganii nțeleg s și fac singuri ”dreptate”, fac nc o dat dovada faptului c membrii acestei etnii nu sunt pregtiți s triasc civilizat n mijlocul celelalte popoare europene.

Faptul c țiganii creeaz aceleași probleme peste tot unde merg, face dovada faptului c nu noi, ci ei au o problem. De integrare. O problem cu majoritatea n snul creia triesc. Cei mai mulți dintre ei nu au nici o meserie, iar asta nu din vina noastr. Majoritatea lor, s-au nvțat s triasc parazitnd populațiile n snul crora se oploșesc. Dac lipsa de respect faț de lege se manifest att de puternic acum, ct sunt nc o minoritate, ne ntrebm (din perspectiva previziunilor sumbre asupra structurii populației n anul 2050, cnd se pare c țiganii vor deveni majoritari n Romnia), cum se vor comporta aceștia cu noi, romnii deveniți minoritari, dac acum, fiind n minoritate, sunt att de agresivi și de obraznici ?!

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer