n urma cu dou luni, Ministerul Administrației si Internelor organiza o dezbatere public pe tema Crților de identitate cu cip biometric, n vederea implementrii lor de la 1.01.2011. Puțini au aflat de aceast dezbatere. Și mai puțini au participat. Am fost surprins s constat c ”inițiativa” dezbaterilor o preluaser ONG-uri ale ”sistemului”, care se nfrupt cu fondurile UE și Soroș. Aceștia veniser acolo s mimeze o opoziție fr fond mpotriva cipurilor. Fr fond și fr Dumnezeu, aș zice eu.

Am constatat cu regret c mulți din vechea coaliție Anti-cip, care fuseser alturi de noi la dezbaterile de acum doi ani, pe tema pașapoartelor biometrice, deși au fost anunțați despre aceast dezbatere, nu au participat.

Cea mai grav absenț a fost cea a reprezentantului BOR. De ce nu a fost acesta prezent la dezbateri ? Care este poziția actual a Bisericii ortodoxe Romne faț de buletinele cu cip biometric ? Interesant este c au fost ntrebați, și totuși nu au dat nici un rspuns pn acum. Iat mai jos, conținutul scrisorii adresate BOR de cte una dintre ONG-urile cu vechi antecedente n lupta anti-cip:

catre PATRIARHIE – 15.08

Astfel, am realizat cu durere c și la prima btlie anti-cip, reprezentanții BOR au fost nevoiți s și exprime poziția doar datorit presiunii strzii (v mai amintiți acele mitinguri sptmnale la de la poalele dealului Patriarhiei ?!).

n plus, ONG-uri mult hulite, cum este cazul Noii Drepte, acuzat n pres de extremism de dreapta, au fcut o bun figur, depunnd chiar și un memoriu la ncheierea dezbaterii de la MAI, n care arat c se opun buletinelor cu cip biometric și solicit respectarea dreptului la opțiune. Iat și rspunsul MAI la memoriul Noii Drepte.

Concluzia este c, dac nu vom relua acțiunile de strad, reprezentanții BOR nu se vor simți obligați s ia atitudine. Semne de ntrebare cu privire la buletinele cu cip ncep s apar peste tot n Ortodoxie, deunzi un mitropolit grec a ridicat din nou problema crților de identitate cu cipuri biometrice. Tocmai de aceea cred c este necesar s participm n numr ct mai mare la acțiunile anti-cip.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares