Festivalul International de Orga

Sala Radio
Bucuresti
Romania
Recital OLGA BABADJAN Bilete

Duminică, 10. Oct 2010, 17:00
Recital HANA BARTOSOVA Bilete

Duminică, 10. Oct 2010, 19:00
Recital ANDRZEJ CHOROSINSKI Bilete

Luni, 11. Oct 2010, 19:00
Info

Festivalul Internațional „Seri cu orgă la Sala Radio”, se va desfășura în perioada 1 – 11 octombrie.

“La început a fost un vis, acela de a organiza primul festival internațional de orgă de la București într-o sală de concert de anvergură. Acest vis se năștea în urmă cu mai bine de un an, în timpul complexei operațiuni de renovare prin care a trecut orga de concert a Sălii Radio, care pentru acest proces a fost transportată integral în Cehia, acolo unde fusese fabricată în urmă cu jumătate de secol. În octombrie 2010 putem vorbi despre o realitate. Aceasta se datorează mai multor visători care au avut curajul să creadă în vitalitatea faptelor culturale, în compensația spirituală pe care ele o pot oferi, în puterea de simbol a instrumentului ce definește arhitectonic Sala Radio începând de la mijlocul secolului XX.” Oltea Șerban-Pârâu, director artistic al Orchestrelor și Corurilor Radio.

Evenimentul, organizat de Radio România prin Orchestrele și Corurile Radio, aduce laolaltă artiști consacrați din țară și străinătate, care vor cânta pe cea mai mare orgă din România, adăpostită de Sala Radio încă din anul 1960.

Festivalul începe la 1 octombrie – Ziua Internațională a Muzicii, de la ora 19.00, cu „Misa de orgă” de J. S. Bach, în interpretarea renumitei soliste Ilse Maria Reich, urmată de recitalul lui Marcel Costea, la ora 21.30. Printre cei care vor urca pe scena festivalului se mai numără Martin Schmeding – Germania; Andrzej Chorosinski – Polonia, Hana Bartosova – Cehia și Dan Racoveanu – România.
Informatie despre locatie

Sala Radio
General Berthelot 60, 010163 Bucuresti
Romania

Biletele le puteti cumpara AICI

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *