Si bogatii plange ! O zi din viata unui angajat de la Finante

Nota autorului: orice asemănare cu trista realitate este absolut forțată și neântâmplîătoare.

Salut, sunt Dănuț. Nu e mare lucru de capul meu. Singurul meu merit este că sunt rudă (finul) lui Y, de ca Secretariatul Guvernului. După terminarea facultății, am intrat si eu băgător de seamă la Finanțe, undeva aproape de casă (în provincie). Li s-a spus că am spate, deci să mă ia ușor, că sunt sensibil, emotiv și mă enervez ușor. Așa că în primul an am schimbat două birouri pentru că colegii mă priveau chirâș. Nu a existat altă soluție decât să mă mute singur, șef  de departament, peste invidioșii ăia care nu mă înghit. Cică ei muncesc iar eu nu ! Am vrut să le arăt eu lor ce înseamnă muncă. I-am trimis pe teren la dat amenzi, iar când s-au întors cu miliardele de lei vechi colectați pe hârtie (procesele verbale de contravenție), le-am spus să se șteargă cu ele undeva… de la mine nu o să vadă că semnez pentru 15% din amenzi drept bonificații, cum se obișnuiește. Pe urmă mi-am dat seama că îmi tai mie din salariu, dacă fac asta, și a trebuit să semnez ca de-obicei. 15% pentru ei, amendatorii, și 15% pentru restul Instituției (adică mie, și la vre-o doi veri).

Dar acu s-a împuțit treaba. Ne-a chemat Vlădescu la ședință săptămâna trecută. Ni s-a plâns că facem raportări de plan mai ceva ca pe vremea lu` nea Nicu. Cică l-a chemat Boc la raport și l-a urecheat că din bugetul promis, lipsește vre-o 45% ! Păi, cum lipsește, tovarășe prim-ministru !? Se poate ? Că noi am adus lunar x lei și 15 bani din taxe și amenzi. ”Pe hartie, Vlădescule, pe hârtie !” i-a răspuns piticania. ”Pai voi dați amenzi in cuantum de X lei pe lună, din care ajung la Buget fix p..la, adica cam 10% (fie oamenii lasă firmele în faliment, fie instanțele desființează amenzile). Voi, în schimb, luați 15% stimulente, plus încă 15% (cu aprobarea Ministrului de Finanțe) stimulente pentru toată instituția. Voi dați amenzi aiurea bă, cu sume gigantice, ca să încasați cota parte din ele. În loc să adunați bani la buget, voi vă trageți bani din buget, și au început să se prindă ăștia de la FMI” – s-a foit nervos piticu.

”De mâine, trageți obloanele dacă nu reveniți la salariul de bază. Adio stimulente, că mă omoară marinaru în bătaie. N-ai auzit ce vrea să facă ?! Își face Udrea firmă de recuperări creanțe, și preia colectarea, cu cotă parte din sumele colectate pe real. Iar pe voi vă mută în subordinea Internelor”

Cu tristețe în suflet, am fost nevoit să mă solidarizez cu subalternii mei. Așa ceva nu s-a mai pomenit ! Să ajungem noi, care aducem bani țării, să trăim din salariu de 12 milioane ? Păi din ce îmi plătesc ratele la vila din Poiană !? Dar leasingul la Q7 ? De mâine intrăm în GREVĂ GENERALĂ !

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *