Nota autorului: orice asemnare cu trista realitate este absolut forțat și nentmpltoare.

Salut, sunt Dnuț. Nu e mare lucru de capul meu. Singurul meu merit este c sunt rud (finul) lui Y, de ca Secretariatul Guvernului. Dup terminarea facultții, am intrat si eu bgtor de seam la Finanțe, undeva aproape de cas (n provincie). Li s-a spus c am spate, deci s m ia ușor, c sunt sensibil, emotiv și m enervez ușor. Așa c n primul an am schimbat dou birouri pentru c colegii m priveau chirș. Nu a existat alt soluție dect s m mute singur, șef de departament, peste invidioșii ia care nu m nghit. Cic ei muncesc iar eu nu ! Am vrut s le art eu lor ce nseamn munc. I-am trimis pe teren la dat amenzi, iar cnd s-au ntors cu miliardele de lei vechi colectați pe hrtie (procesele verbale de contravenție), le-am spus s se ștearg cu ele undeva… de la mine nu o s vad c semnez pentru 15% din amenzi drept bonificații, cum se obișnuiește. Pe urm mi-am dat seama c mi tai mie din salariu, dac fac asta, și a trebuit s semnez ca de-obicei. 15% pentru ei, amendatorii, și 15% pentru restul Instituției (adic mie, și la vre-o doi veri).

Dar acu s-a mpuțit treaba. Ne-a chemat Vldescu la ședinț sptmna trecut. Ni s-a plns c facem raportri de plan mai ceva ca pe vremea lu` nea Nicu. Cic l-a chemat Boc la raport și l-a urecheat c din bugetul promis, lipsește vre-o 45% ! Pi, cum lipsește, tovarșe prim-ministru !? Se poate ? C noi am adus lunar x lei și 15 bani din taxe și amenzi. ”Pe hartie, Vldescule, pe hrtie !” i-a rspuns piticania. ”Pai voi dați amenzi in cuantum de X lei pe lun, din care ajung la Buget fix p..la, adica cam 10% (fie oamenii las firmele n faliment, fie instanțele desființeaz amenzile). Voi, n schimb, luați 15% stimulente, plus nc 15% (cu aprobarea Ministrului de Finanțe) stimulente pentru toat instituția. Voi dați amenzi aiurea b, cu sume gigantice, ca s ncasați cota parte din ele. n loc s adunați bani la buget, voi v trageți bani din buget, și au nceput s se prind știa de la FMI” – s-a foit nervos piticu.

”De mine, trageți obloanele dac nu reveniți la salariul de baz. Adio stimulente, c m omoar marinaru n btaie. N-ai auzit ce vrea s fac ?! și face Udrea firm de recuperri creanțe, și preia colectarea, cu cot parte din sumele colectate pe real. Iar pe voi v mut n subordinea Internelor”

Cu tristețe n suflet, am fost nevoit s m solidarizez cu subalternii mei. Așa ceva nu s-a mai pomenit ! S ajungem noi, care aducem bani țrii, s trim din salariu de 12 milioane ? Pi din ce mi pltesc ratele la vila din Poian !? Dar leasingul la Q7 ? De mine intrm n GREV GENERAL !

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares