Maria l cunoscuse pe John pe facebook. Dduse accept cererii lui de prietenie mai mult dintr-un moft de fat ce se simte admirat de cohorta de brbați din lista ei. Dar lucrurile luaser o ntorstur serioas cnd el a anunțat-o c și-a cumprat biletul de avion pentru Romnia.

Emoționat, a venit s l ia de pe Otopeni cu fratele ei, cu BMW-ul mprumutat de la cumnatul lor ce tocmai se ntorsese din Italia. Dacia 1310 a familiei o ascunseser n șur, lng vac, s nu cread americanu` c sunt niște amrți. L-au gzduit n casa mtușii, iar seara s-a adunat tot satul n buctria acesteia, s l cunoasc pe american. Pn și popa și-a fcut drum, cu sfeștania, prilej de predic și de ciocnit paharele dup binecuvntare.

Cum necum, dup o sptmn – n care el a mers cu ea și cu unul dintre verii ei la ambasada SUA din București, pentru viz, au plecat n State, la prinții lui, s o prezinte familiei. Vrul Ionel, un biat trupeș, rumen la faț, cruțaș din tat n fiu și tractorist de ocazie (cnd era sezonul), nu se mai putea opri din holbat la vederea autostrzilor largi, cu poduri suspendate, a furnicarului de oameni de toate rasele și culorile ce treceau grbiți pe trotuare, a zgrie-norilor strivitori, aruncați la tot pasul parc de un gigant nebun. New York, inima capitalismului mondial, locul n care oricine este binevenit pentru a-și tri visul american.

Au ajuns n final n suburbii, la o cas imens, construit n stil victorian. Prinții lui i așteptau emoționați n fața casei, urndu-le bun venit, totul fiind desprins parc dintr-un film hollywodian. Ea se srut pe obraji cu viitoarea mam soacr, biguind ntr-o englez cu puternic accent moldovenesc cele cteva cuvinte pe care le repetase n avion. Ionel se strdui și el s par prezentabil, onorndu-i cu un salut n rus, limb pe care o nvțase de la bunicu, prilej de amuzament pentru tatl lui John.

La mas, Maria s-a artat sfielnic și tcut, trgnd pe furiș cu ochiul la portretele familiei, atrnate pe toți pereții, și la argintria fin, moștenit de generații n familia lui John. A fcut impresie bun, fiind apreciat de mama lui John pentru privirile drgstoase aruncate acestuia.

La final, brbații s-au retras n biroul tatlui lui John, pentru un pahar de wiskey și un trabuc fin, iar ea a rmas cu mama lui, prilej de apropiere ntre ele.

Dup dou zile, hotrser deja data nunții, precum și amnuntele legate de ceremonie, care urmau s aib loc la New York. Prinții lui John urmau s se ocupe de toate detaliile, aveau s triasc o nunt ca-n povești. Familia lui John era destul de influent (avea și un unchi senator), așa c nu a fost prea greu s obțin viz pentru tot familionul Mariei, bașca prietenele din copilrie, cu toții ca la vre-o 30 de persoane, care urmau s soseasc cu avionul pus la dispoziție de tatl lui John (un puternic președinte de Consiliu de Administrație ntr-o companie ce și permitea un jumbo jet pentru situații speciale…).

Zilele au trecut ca ntr-un vis pentru Maria, cu probe de rochie, degustri de torturi și alegeri de meniuri și buturi pentru petrecere. Veni și ziua mult așteptat a nunții, oficiat de cei doi preoți, cel ortodox de la biserica romneasc din zon, și de preotul protestant local. Dup schimbul de jurminte, cuplul a primit felicitrile tuturor și petrecerea a nceput. Surpriza serii a constituit-o taraful de lutari (aflați ntmpltor n turneu n zon, au mai scos și ei un ban) aduși de unchiul miresei, care i-a impresionat puternic pe convivi prin vioiciunea btutelor moldovenești. Spiritele s-au ncins spre sear, cnd lutarii voiau s plece, dar nașul mic nu le-a dat drumul, ndesndu-le un pumn de euro n buzunare și ndemnndu-i s mai cnte. Atmosfera se ncinsese de-a binelea de la zaibrul adus de invitații din Moldova, cnd un incident a stricat toat veselia nuntașilor. Gheorghe, cel mai tnr dintre frații miresei, lu microfonul și ntr-o englez stricat (nvțat la cules de cpșuni n Spania), anunț, cum e obiceiul la romni, c… S-A FURAT MIREASA ! Urm un moment de panic general n familia mirelui. Garda de corp a unchiului Senator American intr n poziție defensiv, iar n urmtoarele 5 minute grdina familiei fu invadat de trupele FBI-ului. Gheorghe abia apucase s anunțe mirelui c rpitorii au trimis pantoful miresei – spre ncredințare, și c cer drept rscumprare 10 lzi de wiskey de 12 ani, c deja n parcarea familiei sosiser dubițele ABC-ului și CNN-ului, care transmiteau n direct povestea rpirii miresei și revendicrile teroriștilor. Oprah și-a ntrerupt emisiunea pentru un breaking-news, iar președintele Obama a transmis familiei un scurt mesaj televizat, prin care arta acesteia c poporul american și președintele sunt alturi de familia victimei și c nu vor tolera nici un act de terorism și vor duce rzboiul mpotriva terorii pn la capt.

Evident, cei doi veri care fugiser cu mireasa s-au predat la prima secție de poliție, și pn la lmurirea situației, familia miresei a trebuit s le plteasc cauțiunea astronomic fixat de judectorul de caz.

Totul s-a sfrșit n final cu bine, americanii nțelegd și ei c romnii sunt un popor barbar, a crui sport național pe la nunți const n rpiri și solicitri de recompense pentru restituirea miresei. Bine c n-au aflat și de btile tradiționale de la finalul nunții (dup tipicul nunților moldovenești ”a fost o nunt ca-n povești, numai btaia a ținut trei zile”), c cine știe unde se ajungea…

A transmis n direct Mihai Rapcea care apoi a nclecat pe-o șa… și-a plecat n Grecia (și povestitorii trebuie s se odihneasc n vacanț, nu-i așa !?).

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares