Mos Craciun si prietenii sai…

Vine din nou Crăciunul, prilej de bucurie și de încântare pentru toți copii cuminți, care așteaptă, ca în fiecare an, să re-vină Moșul.

Dar iată că pentru unii copii obraznici, Moșul vine cu nuielușe… sau așa ar fi trebuit să fie, dacă ”nuielușa” nu ar fi fost scoasă de la distribuția de cadouri de către Fabricantul de Cadouri.

Pentru ”copilul” Nițurad Dumitru, care de Crăciunul din 2004 a mai primit cadou de la Moș o ”nuielușă”, drept răsplată pentru binele făcut (căci, să nu uităm, la noi, la români, binele nu se iartă niciodată !), fiind lăsat cu familia în stradă, să ”colinde” prin troienele de zăpadă după o nouă locuință, ”nuielușa” pregătită pentru el în acest an, nu i-a ieșit Moșului.

Se pare că prietenii săi, elfii cei bezmetici, au programat pentru Dumitru Nițurad, și alți câțiva ziariști (puși pe jucat renghiuri Moșului și prietenilor săi), cadouri ”usturătoare”, care însă nu au fost livrate din lipsă de… temei legal.

M-a mirat lipsa subsemnatului din rândurile celor ce trebuiau pedepsiți pentru ne-cumințenia lor !

Prezint mai jos, din spirit de colegialitate profesională față de Dumitru (căruia îi voi fi veșnic recunoscător – spre deosebire de alții – pentru ce a reușit să facă pentru noi în 2004) și din respect pentru Adevăr, ”cadoul”.

Ordonanta Niturad

Cât despre dialogul dintre Moș Crăciun și copii, se vede că acesta este din ce în ce mai minunat și mai extraordinar, chiar dacă lipsește (din ce în ce mai des) cu desăvârșire, vorba` ceea: ”Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă”.

Urăm sărbători fericite și multe crăciunițe Moșului, acolo unde trăiește el, mereu același, ”într-o zonă muntoasă și împodobită cu păduri de brazi”…

Dixit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *