SCRISOARE DESCHIS

Adresat Ministrului Afacerilor Externe, Parlamentului Romniei și Președintelui Romniei.

Subscrisa Asociația Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romnia, v solicitm ca, potrivit uzanțelor interne și internaționale privind personalul diplomatic, s retrageți acreditrile și s dispuneți declararea ca persoane non-grata, a tuturor funcționarilor Ambasadei SUA din București, n frunte cu Ambasadorul SUA Mark Gitenstein, cu acordarea unui termen limit pentru prsirea teritoriului Statului Romn.

Apreciem c aceast msur trebuie luat de urgenț, n raport de activitțile de spionaj desfșurate pe teritoriul Romniei de ctre personalul Ambasadei SUA, activitți ce ncalc legislația romn privind activitatea diplomatic.

Cerem autoritților romne s ia atitudine faț de nclcrile flagrante ale uzanțelor diplomatice de ctre personalul Ambasadei SUA, care potrivit informrilor NEDEZMINȚITE de oficialitțile SUA, astfel cum au fost dezvluite pe web-siteul Wikileaks, fac spionaj pe teritoriul Romniei.

Astfel, prin Depesa cu Nr. 15113 in 18 februarie 2009 semnata de Hillary Clinton si transmisa “secret, nu pentru straini si distributie in Internet“. fcut publica duminica, 5 decembrie 2010 pe siteul Wikileaks, se ddeau instrucțiuni personalului Ambasadei SUA din Bucure ști, de a se culege urgent informatii despre sute de firme, companii industriale, energetice, tehnologice, de transport, comunicatii, farmaceutice, conducte de gaz etc. de pe teritoriul Romniei, precum și al altor state. Nu sunt vizate prioritar obiective militare, ci obiective civile, iar emitentilor de informatii “nu li se cere sa se consulte cu guvernele-gazda in privinta acestei solicitari“.

Mai grav este faptul c nu avem de-a face cu un act izolat, ci cu o politic agresiv de spionaj ce ncalc legislația romn și internațional n vigoare, deoarece Directiva din 18 februarie 2009, cu termen de predare a informatiilor pana in 20 martie 2009, vine in completarea unei directive din 2008, emisa inainte de administratia Obama. Insa actuala administratie a SUA continua si dezvolta initiativa din vremea administratiei Bush si a secretarului de stat Condoleezza Rice.

Mai mult, prin telegrama plecat pe 16 iunie 2009 de la Departamentul american de Stat i semnat de Hillary Clinton se solicit personalului Ambasadei SUA din București colectarea de date și informaii cu privire la vulnerabilitile, averea, starea de sntate a actualilor lideri din Romnia, a celor n devenire, precum i a consilierilor lor. n acelai timp, se cer informaii biometrice despre toate persoanele cu funcții importante n Statul Romn, dar și din orice alte domenii de interes general.

Faț de aceste nclcri grave ale legislației n vigoare, v solicitm expulzarea personalului Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Suntem stui de aroganța și obrznicia acestora, care și-au construit un veritabil buncr n inima Bucureștiului și ncalc zilnic legislația Romneasc, uneori chiar ucignd (a se vedea cazul Teo Peter), fr a fi trași la rspundere.

n situația n care nu veți lua msuri de asanare a cldirii de pe str. Batiște din București, infestate de spioni americani care atenteaz la siguranța național, ct și a noastr ca cetțeni, ne vedem obligați s lum msuri.

Prin atitudinea vdit anti-romneasc pomovat de la nivel oficial, Statele Unite ale Americii se dovedesc – prin reprezentanții lor – INAMICII ROMNIEI, implicnd Armata Romn n rzboaie de cucerire – unde interesele economice americane o cer, promovnd și susținnd politic și mediatic așazise ”personalitți”, precum odrasla comunistoid Vladimir Tismneanu, acțiuni ce au ca efect blocarea procesului democratizrii reale a Romniei.

Mcar acum, aflați n fața unor dovezi de netgduit privind vinovția Statului Terorist SUA, v somm s acționați nu ca niște slugi ale americanilor, ci ca niște demni reprezentanți ai poporului romn, și s luați msurile legale care se impun.

Președinte AVMR

Ene Viorel 6.12.2010

preluare de pe siteul AVMR

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares