De cateva luni, atentia mass-mediei internaționale este atintita asupra scandalului Wikileaks si a fondatorului sau, hakerul Julian Assange. Acesta a facut publice peste 260.000 de documente secrete, majoritatea fiind interceptari ale comunicatiilor diplomatice dintre Departamentul de Stat al SUA si ambasadele acesteia.

Au fost facute publice nu numai documente scrise, ci si probe video ce atesta politica terorista a SUA dusa impotriva civililor din tarile in care Administratia Americana duce razboaie de ocupatie.

Per ansamblu, imaginea prezentata de materialele dezvaluite de Wikileaks depasesc cele mai sumbre temeri, si ne dezvaluie o Administratie SUA paranoica, interesata sa obtina prin orice mijloace informatii de orice natura din alte tari, despre cetatenii planetei, fara nici un respect fata de morala sau lege.

Directivele Departamentului de Stat American, impun personalului diplomatic al USA culegerea de informatii pe teritoriul altor state, precizandu-se ca nu li se cere sa se consulte cu guvernele-gazda in privinta acestei solicitari“. Cu alte cuvinte diplomatilor americani li se traseaza ca sarcina oficiala SPIONAJUL in tarile in care acestia sunt rezidenti.

Pana aici, nimic, deosebit, ar spune unii malitiosi, care ne explica cu un aer doctoral ca de cand lumea, diplomatia a mers mana in mana cu spionajul (culegerea de informatii).

Problema este insa mult mai sensibila, cand vorbim de americani. Dupa asa-zisele ”atacuri teroriste” de la 11 septembrie, SUA a inceput in toata lumea o campanie agresiva la adresa drepturilor si libertatilor cetatenesti.

Masurile de ”securitate” luate – mereu impotriva cetatenilor – (caci familiile lui Osama Bin Laden si ale altor asa-zisi extremisti musulmani circula libere si acum, nu-i asa ?!), ne ingradesc pe nesimtite libertatea de miscare, ne invadeaza intimitatea si pregatesc zorii unei Noi Ordini Mondiale dictatoriale.

Cati dintre noi isi mai amintesc cum era inainte de anul 2001 ?!

Fara ”porti” de detectare a metalelor (nefolosite in fapt, montate doar pentru intimidarea cetateanului, caci – daca ar fi pornite, ar duce in scurt timp, prin acumulare, la imbolnavire prin iradiere electromagnetica) la intrarile in institutii (de la cea mai banala institutie publica si pana la instantele judecatoresti).

– Fara atata jandarmerie (care a inlocuit se pare politia). Fara atatea servicii de securitate private, de care te impiedici la tot pasul. Se pare ca avem mai multe forte de menținere a ordinii, acum, in ”democratie” decat pe vremea dictaturii comuniste.

– Fara controale corporale si descaltari prin aeroporturi.

– Fara ambasade SUA inconjurate de parapeti de beton si garduri de sarma ghimpata – de parca s-ar afla sub permanent asediu. De remarcat ca, potrivit documentelor diplomatiei americane, dezvaluite de wikileaks, ambasadorul SUA i vede pe romni ca fiind ”un popor de slbatici” (probabil c așa se justific paranoia buncrului cu srm ghimpat numit Ambasada SUA din București). Dorim s i amintim d-lui Ambasador c pe vremea cnd NOI apram creștintatea de invazia adevraților slbatici, cu arma n mn, strmoșii dumnealui dansau n jurul focului și vnau bizonii cu arcul. Obrznicia li aroganța unui individ aflat la prima generație de nclțați, ne oblig s i amintim de lungul nasului !

– Fara camere de luat vederi la fiecare colt de strada, la fiecare intersectie.

– Fara pasapoarte electronice (se pare ca urmeaza si buletinele…).

Si mai jenanta este atitudinea servila a actualilor conducatori ai Romaniei fata de americani. Istoria recenta – de dupa `90, nu este decat o tragica insiruire de compromisuri si slugarnicii, fata de locatarii de moment ai Casei Albe.

– Rusinoasa pactizare cu invadatorul american in blocada impusa bravilor nostri vecini sarbi, intr-un razboi nedrept.

– Achizitionarea repetata de echipamente militare invechite (care in America ar fi fost date la casat) de la ”partenerul strategic” american și israelian, pe sume fabuloase (care daca ar fi fost investite in institute de cercetare romanesti, tinerii nostrii ingineri ar fi putut realiza echipamente mult mai avansate tehnologic, pe care poate ca ni le-ar fi cumprat americanii !!).

– Acordarea de licitatii pentru constructia de centimetrii de autostrada (pe an), pe sume scandaloase antreprenorilor americani.

– Umilirea romanilor nevoiti sa solicite in continuare viza e calatorie in SUA, in conditiile in care s-a promis Romaniei ca daca va adopta pasapoarte electronice (de mentionat ca americanilor nu li se impune sa aiba pasapoarte electronice !!!) si va respecta conditiile programului Visa Waiver, se va ridica conditia necesitatii vizelor (spre deosebire de noi, Ungaria lui Soros, desi nu a indeplinit nici una dintre cerintele impuse noua de americani, pleaca fara viza in America). Asta ca sa nu mai vorbim de respingerea cererilor de viza – nemotivata, si care nu poate fi contestata nicaieri – curat democratie americana !

– Participarea soldaților romani (care au ajuns mercenari platiti) la ”misiuni de mentinere a pacii” – in razboaie declansate de SUA – ce adopta comportamente de pradator in raport cu tarile unde o poarta interesele sale economice.

– Impunerea in societatea civil romneasc a unor anti-valori cu radacini comunistoide – cum este cazul ”ilustrului” Vladimir Tismneanu, odrasla de comuniști sositi in Romnia pe tancurile sovietice, care astazi este ridicat la mare cinste si facut profesor de stiinte politice in SUA !!!

n acest context, este evident c imperialismul american a devenit cel mai nepopular regim de pe suprafața planetei (in unele sondaje, devanseaza ca loc chiar China comunista !!!).

Pentru cosmetizarea imaginii, este nevoie de ”cozile de topor” autohtone, care sa ne convinga de contrariul evidentei.

Un astfel de ”gurist” autohton, este aplaudacul basescian Victor Roncea, cel mai vocal ”menestrel” de casa al familiei Basescu-Udrea, ce se auto-denumește, n lipsa de alta ocupatie ”ziarist on-line”.

Conform retetelor de manual ale serviciilor specializate in dezinformare si manipulare (pe care le-a asimilat pe perioada instruirii in SUA), acesta preia de ceva vreme tema wikileaks (nu putea sa o ignore, nu-i asa, cand toata lumea vorbea despe asta !?), prezinta – fara comentarii informatiile ce explodau rand pe rand in presa, pentru ca mai apoi, usurel, sa schimbe macazul spre activitatea pentru care este de fapt, remunerat: DEZINFORMAREA PROSTILOR CARE SE UITA IN GURA LUI.

Impreuna cu alte doua ”somitati” ale presei romanesti contemporane, Ion Cristoiu si Corneliu Vlad, ”gugulanul” ne arunca nada otravita: WikiLeaks: o diversiune CIA.

Argumentele invocate de cei 3 ”grei” ai ”literaturii de WC” sunt prea puerile pentru a fi amintite. Respectivii dovedesc doar faptul ca nu au lecutrat nimic din ORIGINALELE documentelor fcute publice de wikileaks. Faptul ca documentele respective confirm lucruri deja stiute sau banuite, era o chestiune fireasc. Reaua credinț (sau ignoranța prosteasc) a așa-zișilor ”grei” (de cap) scripturiști se vdește din obstinația cu care aleg s ignore dezvluiri importante, necunoscute anterior publicului, despre acțiunile administrației americane. Spre exemplu, se trece sub tcere informația privind colectarea datelor biometrice ale liderilor altor state (inclusiv Romania), a datelor si informatiilor cu caracter confidențial, aspecte care ar fi trebuit s scandalizeze pe orice ziarist de bun credinț.

n schimb, cele dou gogoașe grele expirate și vars oful cum c Julian Assange este – vezi Doamne – doar un prpdit de homeless – (o transpare aici ciuda CIA c nu are o adres cunoscut de unde s l nhațe, sau proprietți imobiliare pe care s i le confiște ”democratic”, cci conturile i le-a bloat deja !?), crend imaginea fals a unui boschetar prpdit, ne-demn de crezare, ncercndu-se astfel minimalizarea informațiilor obținute de Julian Assange.

Singurul argument inteligent – care ar putea pune n dubiu acțiunile lui Julian Assange – este ratat cu imbecil grație de cei trei cntreți n strune americane. Anume c minunatul spectacol de sunet și lumini marca wikileaks va fi platit scump de catre contribuabilul american, cand i se vor lua din buzunar banii pentru re-securizarea retelelor de comunicație alde Departamentului de Stat American. Motiv suficient pentru o eventual fumigen de pres, dar care totuși nu justific amploarea informațiilor oferite de wikileaks.

In schimb, nu putem ignora disperarea cu care SUA aresteaza pe orice are legatura cu wikileaks (vezi http://www.wired.com/threatlevel/2010/06/leak/), interzice soldaților americani sa citeasca inormatiile de pe site-ul wikileaks, blocheaza conturile bancare ale wikileaks si ale fondatorului sau, si chiar obtine arestarea lui Julian Assange in Anglia, pentru… raporturi sexuale fara prezervativ (semn ca si in lumea ”libera” se poarta fumigene de genul mascaradei cu Grig Bivolaru). S-a ajuns pana acolo incat Pentagonul a declarat ca prejudiciile aduse securitatii nationale au fost atat de mari incat, s-ar putea afla in situatia sa opreasc presa, pentru prima oara in istoria Statelor Unite (vezi declaratia llui Daniel Ellsberg) !!!

Seriozitatea ncleștrii dintre Julian Assange și autoritțile americane este dovedit de avertismentul fcut public de Julian Assange, precum c dac va fi arestat (și i se va ntmpla ceva…), va avea grij s fie fcut public parola de 256 de caractere cu care a cifrat arhiva de documente denumit insurance.aes256 ce conține anumite documente deosebit de compromițtoare pentru Administrația American și compania British Petroleum.

Un singur amanunt ii deranjeaza pe acesti manipulatrori de profesie: SUA nu a dezmintit continutul informatiilor prezentate de wikileaks !!! Si nici nu vor ndrazni s o faca, puși n fața attor dovezi. Atunci se apeleaz din rsputeri la tactica minimalizrii importanței acestor dezvluiri, mizndu-se pe indolența, lenea intelectual și incapacitatea de reacție a populației.

Lucrurile nu vor rmne totuși așa.

Ne vom asigura ca diplomatii americani vor avea ocazia sa dea explicatii despre veridicitatea documentelor wikileaks, cand vor fi audiati de catre procurorii romni pentru plangerea penal privind svrșirea infracțiunii de spionaj n favoarea unui stat strin, pe care asociatia noastra a formulat-o.

Presedinte AVMR

Ene Viorel 9.12.2010

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares