Julian Assange. Un personaj ce a stârnit un imens scandal la acest sfârșit de an. De fapt, în afară de ciocnirile periodice dintre cele două Corei altceva notabil nu s-a mai întâmplat în lume în ultimul timp.

Acest australian, în schimb, a pus pe jar o lume întreagă. A pus la grea încercare diplomația internațională. De ce? Pentru că a pornit o avalanșă de eschive care mai de care mai ipocrite și mai patetice. Adică americanii se comportă ca niște curvari de profesie, la modul: „dragă, ceea ce vezi nu este adevărat!” Europenii, mai toți tac mâlc cam ca atunci când unu’ mai mare în curtea școlii te scuipă în public dar mimezi superioritate intelectuală pentru a-ți masca impotența fizică. Sau alții, ca noi românii, obișnuiți a fi sodomizați periodic de marile puteri, ne dăm chiar prieteni cu americanii și aproape că ne cerem scuze cu declarații de genul: „așa-zisele dezvăluiri de pe WikiLeaks nu afectează relațiile dintre cele două țări”. Rușii, bădărani ca de obicei, le râd în față americanilor, lăudîndu-se cu faptul că ei fac niște măgării mult mai mari doar că KGB-ul… scuze… FSB-ul, le păzește cu adevărat. Chinezii și mai mârlani, au aruncat Europa cu totul în tabăra milogilor. Devoalîndu-și adevăratele păreri despre muribundul continent. Cert lucru că lumea nu mai este cum ne obișnuisem până acum.

Nu pot spune că-s de acord întru totul cu blondul australian dar tot respectul! S-a dovedit cu cojones! Omul reușește să dea în vileag o lucrătură mondială a unor nenorociți ce duc niște lupte atât de mercantile și meschine în numele unor idealuri pompoase cum ar fi: suveranitate națională, siguranță națională, lupta împotriva amenințării teroriste, combaterea traficului de droguri și de persoane, instaurarea democrației și alte baliverne de-a dreptul grețoase. Cu acest gen de dialectică ne vrăjesc de mii de ani clicile de „conducători”. Uitați-vă chiar și la cel dintâi cârmaci al țării noastre cum ne vomită săptămânal mizerii cu iz național pentru a lăsa timp de acțiune slugoilor săi în a ciordi cât mai mult cu putință. De fapt ăsta-i jocul, nimic mai mult. Ce terorism, ce „interes național”, ce macro-stabilitate… geopolitică. Vrajă! Bănuți, că nu se știe cât mai stăm la putere.

Pe de altă parte, tot nu o să se schimbe mare lucru în modul de acțiune al puterii. Cum noi, civilii, am găsit pentru moment cheia la fluxurile lor de informații, tot așa ei vor inventa alte canale mai sigure. Și își vor continua lupta după profituri și influență. Și mai tragic este faptul că în curând o să devină penal să mai faci așa ceva. Căci sigur mai inventează ei o „amenințare la adresa democrației” și ne vor închide instant la Guantanamo fără drept de apel. Scurt… ce te bagi băi mucosule în treaba noastră? Pentru un ausie băgăcios să pierdem noi Iran-ul sau altă resursă?

Dar din toată cacialmaua asta care aproape s-a bagatelizat, se desprinde un lucru ce întrece orice limită a bunului simț. Și anume, arestarea și judecarea lui Julian Assange. Dacă vă aduceți aminte de Gregorian Bivolaru, cel ce se integra în absolut mai mult prin intermediul minorelor, a primit azil politic (sau sexual) în Suedia căci noi, barbari de fel, nu înțelegeam nevoia omului de crudități și-l obligam prin legislația anacronică la sex doar cu băbăciuni trecute de 18 ani. Drept urmare o nație elevată și cu multe blonde apetisante l-a primit cu picioarele răscrăcănate pe gurul mioritic. Dar Assange a fost învinuit de același stat cum că două babe de 26, respectiv de 31 de ani, din loturile refuzate de Grig al nostru pe motiv de vârstă, s-au supărat nevoie mare că le-a regulat fără căciuliță! De altfel chiar le-a și plăcut…

Rahat, s-au bucurat cu australianul și apoi le-a prins statul suedez cu vre-un joint sau o doză de cocaină în buzunar și le-a întors mâna la spate. O faci pe victima ingenuă ce te-ai iubi cu blondu’ fără nici o problemă dar cu prezervativ, nu oricum, sau altfel te băgăm la mititica. Una susține chiar că dormea în timp ce Assange o explora fără bariera de cauciuc. Democrație, nu? Cine știe ce contract de livrare de armament a mai semnat brusc Suedia cu Statele Unite și iaca l-au prins pe micuț. Simplu. Ipocrizie la cel mai înalt nivel! Așa mi se face o scârbă… dar una internațională!

De miRcea

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares