Julian Assange. Un personaj ce a strnit un imens scandal la acest sfrșit de an. De fapt, n afar de ciocnirile periodice dintre cele dou Corei altceva notabil nu s-a mai ntmplat n lume n ultimul timp.

Acest australian, n schimb, a pus pe jar o lume ntreag. A pus la grea ncercare diplomația internațional. De ce? Pentru c a pornit o avalanș de eschive care mai de care mai ipocrite și mai patetice. Adic americanii se comport ca niște curvari de profesie, la modul: „drag, ceea ce vezi nu este adevrat!” Europenii, mai toți tac mlc cam ca atunci cnd unu’ mai mare n curtea școlii te scuip n public dar mimezi superioritate intelectual pentru a-ți masca impotența fizic. Sau alții, ca noi romnii, obișnuiți a fi sodomizați periodic de marile puteri, ne dm chiar prieteni cu americanii și aproape c ne cerem scuze cu declarații de genul: „așa-zisele dezvluiri de pe WikiLeaks nu afecteaz relațiile dintre cele dou țri”. Rușii, bdrani ca de obicei, le rd n faț americanilor, ludndu-se cu faptul c ei fac niște mgrii mult mai mari doar c KGB-ul… scuze… FSB-ul, le pzește cu adevrat. Chinezii și mai mrlani, au aruncat Europa cu totul n tabra milogilor. Devoalndu-și adevratele preri despre muribundul continent. Cert lucru c lumea nu mai este cum ne obișnuisem pn acum.

Nu pot spune c-s de acord ntru totul cu blondul australian dar tot respectul! S-a dovedit cu cojones! Omul reușește s dea n vileag o lucrtur mondial a unor nenorociți ce duc niște lupte att de mercantile și meschine n numele unor idealuri pompoase cum ar fi: suveranitate național, siguranț național, lupta mpotriva amenințrii teroriste, combaterea traficului de droguri și de persoane, instaurarea democrației și alte baliverne de-a dreptul grețoase. Cu acestgen de dialectic ne vrjesc de mii de ani clicile de „conductori”. Uitați-v chiar și la cel dinti crmaci al țrii noastre cum ne vomit sptmnal mizerii cu iz național pentru a lsa timp de acțiune slugoilor si n a ciordi ct mai mult cu putinț. De fapt sta-i jocul, nimic mai mult. Ce terorism, ce „interes național”, ce macro-stabilitate… geopolitic. Vraj! Bnuți, c nu se știe ct mai stm la putere.

Pe de alt parte, tot nu o s se schimbe mare lucru n modul de acțiune al puterii. Cum noi, civilii, am gsit pentru moment cheia la fluxurile lor de informații, tot așa ei vor inventa alte canale mai sigure. Și și vor continua lupta dup profituri și influenț. Și mai tragic este faptul c n curnd o s devin penal s mai faci așa ceva. Cci sigur mai inventeaz ei o „amenințare la adresa democrației” și ne vor nchide instant la Guantanamo fr drept de apel. Scurt… ce te bagi bi mucosule n treaba noastr? Pentru un ausie bgcios s pierdem noi Iran-ul sau alt resurs?

Dar din toat cacialmaua asta care aproape s-a bagatelizat, se desprinde un lucru ce ntrece orice limit a bunului simț. Și anume, arestarea și judecarea lui Julian Assange. Dac v aduceți aminte de Gregorian Bivolaru, cel ce se integra n absolut mai mult prin intermediul minorelor, a primit azil politic (sau sexual) n Suedia cci noi, barbari de fel, nu nțelegeam nevoia omului de cruditți și-l obligam prin legislația anacronic la sex doar cu bbciuni trecute de 18 ani. Drept urmare o nație elevat și cu multe blonde apetisante l-a primit cu picioarele rscrcnate pe gurul mioritic. Dar Assange a fost nvinuit de același stat cum c dou babe de 26, respectiv de 31 de ani, din loturile refuzate de Grig al nostru pe motiv de vrst, s-au suprat nevoie mare c le-a regulat fr cciuliț! De altfel chiar le-a și plcut…

Rahat, s-au bucurat cu australianul și apoi le-a prins statul suedez cu vre-un joint sau o doz de cocain n buzunar și le-a ntors mna la spate. O faci pe victima ingenu ce te-ai iubi cu blondu’ fr nici o problem dar cu prezervativ, nu oricum, sau altfel te bgm la mititica. Una susține chiar c dormea n timp ce Assange o explora fr bariera de cauciuc. Democrație, nu?Cine știe ce contract de livrare de armament a mai semnat brusc Suedia cu Statele Unite și iaca l-au prins pe micuț. Simplu. Ipocrizie la cel mai nalt nivel! Așa mi se face o scrb… dar una internațional!

De miRcea

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.