Guvernul a decis s amne pe termen nedefinit introducerea crii electronice de identitate, document care trebuia s fie emis ncepnd cu anul 2011, invocnd lipsa condiiilor tehnice i financiare i nevoia unei “proceduri simplificate” care s evite nclcarea altor termene de eliberare a actului.

Termenul prevzut iniial pentru introducerea acestui document era de 1 ianuarie 2003 , prelungit succesiv de Executiv pn la 1 ianuarie 2006, ulterior pn la 1 ianuarie 2009 i, n final, pn la 1 ianuarie 2011.

Extinderea termenului a fost explicat de fiecare dat prin faptul c ndeplinirea acestui obiectiv este condiionat de modernizarea Sistemului Naional Informatic de Eviden a Populaiei i c platforma-pilot de constituire a sistemului informatic pentru emiterea crii electronice de identitate va fi realizat ncepnd cu 1 iulie 2010.

Prin ordonan de urgen aprobat la finalul acestui an, Guvernul a decis ns s abroge att termenul de 1 ianuarie 2011 prevzut pentru introducerea crii electronice de identitate, ct i data de 1 iulie 2010 stabilit pentru realizarea platformei-pilot de constituire a sistemului informatic de emitere, hotrnd c aceste dou termene vor fi fixate la un moment dat, prin hotrre de guvern.

n aceste condiii, Guvernul a mai decis c asigurarea instituiilor publice cu echipamente i programe informatice specifice va fi realizat n termen de 18 luni de la data punerii n circulaie a crii electronice de identitate n municipiile reedin de jude, n 3 ani de la aceast dat n celelalte municipii i orae i n 4 ani de la aceast dat n comune.

Sursa : mediafax.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares