n urma miliardelor de vizionri ale acestui site, am primit o multitudine de mesaje și materiale de la cititori. n spiritul srbtorilor de Anul Nou, am selectat un mic pamflet ”cu parfum de credibilitate”, pentru a-l publica. Pace ție, cititoriule !!

V mai amintiți imaginea aceea de la știri, cu acel rivuluționar de provincie, care uitase timp de 20 de ani c a fost și el la rivuluție, iar acu și ncasase ”drepturile” cu… roaba din gospodrie ?! Da, omul se ntorcea fericit acas cu o roab plin de bani (cteva miliarde de lei vechi), bani pltiți din buzunarul nostru, al tuturor, pentru ca mitul ”revoluției” (a se citi lovitura de stat) lui Iliescu-Roman-Brucan s rmn consolidat n conștiința public.

n jurul acestui mit al ”revoluției” au mișunat n toți acești 21 de ani, pescuitorii n ape tulburi, fripturiștii și oportuniștii cu ”certificat de revoluționar” obraznici, vocali și apuctori. Ei sunt linia a 2-a a beneficiarilor ”revoluției” – dup prima linie a securisto-comuniștilor ce au preluat puterea dup Ceaușescu.

Acești ”revoluționari” ne cost scump ”libertatea” de a suporta srcia și foamea ”democrației originale” a lui Ion Iliescu și a ciracilor si vopsiți n toate culorile spectrului politic (de la roșu-portocaliul de stnga pn la ccniul Vadimian). Ei sunt cei care au primit de-a moaca spațiile comerciale din centrul fiecrui oraș ”revoluționar”, cte un hectar de teren, 5000 metri teren de cas n oraș, abonamente gratuite de transport pe viaț, acei ”srmani” dintre noi, care triesc numai din chirii și din ”indemnizația” de mari rivuluționari.

Fenomenul oportunismului rivuluționar n Romnia postdecembrist nu ar fi fost posibil fr oameni precum Dan Iosif, ”fidelul” lui Ion Iliescu, sau George Costin, secretarul de Stat pe problemele revoluționarilor. Care probleme ? Ei au probleme ?! Problema lor era c nu le mai ajungeau privilegiile și avantajele. Noua lege a revoluționarilor le mai ddea o pine de mncat liderilor acestor farsori.

Pn acum 2 ani, pe vechea lege, circuitul prin care deveneai rivuluționar era mai sinuos (presupunea s te dai bine pe lng liderul de la 21 decembrie, Mrieș – sau cineva care l cunoștea), apoi s ți fac intrarea la procurorul militar Dan Voinea, cel nsrcinat cu cercetarea n ”dosarul revoluției”, care ți lua o declarație cu 2 martori cum și unde ai visat c erai la ”revoluție” – și gata adeverința și certificatul ! E binecunoscut cazul celebrului rivuluționar care nu avea alt ”vin” dect c, auzind mpușcturile din strad (el fiind n apartament), a czut pe jos prin cas – de fric, și și-a rupt un picior, fiind instant considerat ”erou rnit n rivuluția romn din decembrie 89” !!!

Ei, acu pe noua lege, e un pic mai complicat. Trebuia s ai certificatul vechi și s l preschimbi, prilej de noi beneficii și șpgi pentru unii.

Pe noul sistem, dac ai pierdut termenul de preschimbare a certificatului, adio avantaje. Și mulți l-au pierdut, pentru c au aflat trziu de noua lege. Unii au aflat cnd nu le-au mai venit acas, la botu calului purcoiu` de bani, cum le venea lunar.

n disperare de cauz, unii au apelat la „domnu` George Costin”, care le face și desface, leag și dezleag, zice și de-zice și-ți scoate arginții vii din buzunare mai ceva ca vrjitoarele din Chitila – n materie de rivuluție. Numa c domnu Costin a fost pțit cu niște ”tovarși de lupt rivuluționar” pe care i-a ajutat s-și obțin noile certificate și nu i-au mai virat șpaga aferent din ”drepturile” restante (destul de consistente, unele dintre ele de miliarde de lei vechi – aproximativ 10.000 de euro, cum spuneam) așa c a inovat o nou metodologie n materie de șpgreal rivuluționar: Nu te ajuta s ți iei dreptul dect dac i ddeai procur s te reprezinte și s ți ridice el banii (ca s fie sigur c și ncaseaz partea), cam n același sistem clientelar și mafiot care paraziteaz ANRP-ul. Dar acu, a nțrcat blaia, cum zice romnu.

Gurile rele spun c niște rozalii flmnzi de prin guvern, suprați c domnu Costin ”și face parte da` nu mparte mai departe”, pstrnd pentru el tot ”argintu viu” extras din certificatele rennoite, au asmuțit pe el ”cinii de paz ai democrației” (aia adevrate, nu pentru toți !) – adic procurorii și mascații de la DNA (da, ați nțeles bine, nu mai e presa ”cinele de paz”, ea st cuminte cu ochii pe os și d din coad n fața stpnilor Romniei).

Cum spuneam, n data de 5 și 6 ianuarie, urtorii cu cagule au nceput s bat sfios pe la ușile de la sediul asociației 22 metrou, conduse de domnu Costin, cu legala strigare ”primiți cu percheziția !?”.

S-a iscat – se povestește din btrni – mare vnzoleal și agitație n sediu. Se ascundeau oalele cu sarmale, sticlele de trie și cozonacii rmași dup festinul rivuluționar, s nu pun ochii pe bucate (și actele aferente) ”colindtorii” cei lacomi.

Simțind n ceaf ”jilava” suflare a pușcriei, ”srmanul” domn Costin a plns cu lacrimi de crocodil pe la Cotroceni, dar lumea era prea mahmur dup revelion ca s-l bage cineva n seam.

Disperat, a apelat la vechiul su tovarș de matrapazlcuri rivuluționare, Teodor Mrieș, care și-a convocat ”oastea” de ”noi golani” s dea piept cu mascații. Se povestește c s-au redeșteptat – n toiul luptelor vechi amintiri, regsiri și iubiri de stadion – dintre bulanele jandarmerești ”cu 7 clase, care nu știu dect s rup oase” și vechii membrii ai unor galerii ”noi golnești”, n fapt noii mercenari (pe sticle de vodc) ai lui Mrieș.

n final, ”colindtorii” și-au luat partea. Probabil c nu vom mai auzi nimic de povestea asta (presa oricum a pus batista pe țambal), dar scopul a fost atins. Aliluia !!! Portocalii vor avea ce mnca la primvara electoral !

Se putea și altfel: i ”vindem” gratis un pont domnului Boc. Putea s l ”decapiteze” pe ”srmanul domn Costin” și altfel: legal, constatnd incompatibilitatea acestuia ntre funcția de demnitar (presupus de poziția de secretar de stat) și cea de administrator și membru al unor consilii de administrație la niște societți comerciale – la care ”mulge” nc.

Herpesicius

n final, noi recomandm autoritților s i recompenseze cu cte o pereche de ”brțri dacice” pe toți acești ”eroi” care au ”luptat” pentru libertatea ”emanaților

rivuluției de a se face stpni pe noi și pe viitorul copiilor noștri, dar care au luptat și pentru dreptul nostru de a muri de foame ndatorați la FMI pentru a le plti lor subsidiile de rivuluționari.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares