Citatul noptii… si un banc cu dedicatie

Dreaming permits each and every one of us to be quietly and safely insane every night of our lives”. -William Dement

în traducere, ”Visele premit fiecăruia dintre noi să fie nebuni în tăcere și în siguranță, în fiecare noapte a vieții noastre” – William Dement.

Și bancul promis, pe care îl dedic amicului care mi-a scris 3 pagini la foc automat, supărat nevoie mare, fără să citească și să priceapă măcar înțelesul gramatical al textelor publicate de mine:

Cică la sosirea în America, s-a organizat în cinstea lui Albert Einstein (celebrul fizician, descoperitorul teoriei relativității), un dineu la care au participat o mulțime de oameni, din cele mai diverse categorii sociale.

Einstein se plimba prin mulțime, salutând și conversând cu invitații, strângând mâini și zâmbind în stânga și în dreapta, urmat îndeaproape de asistentul său, care îi șoptea câte un cuvânt, din când în când, la ureche.

Asistentul respectiv avea asupra lui o mapă cu lista invitaților prezenți la dineu, iar în dreptul fiecărui nume avea trecut coeficientul de inteligență (IQ) al fiecărui invitat, pe care i-l șoptea la ureche lui Einstein, atunci când acesta interacționa cu respectivul, pentru a-i sugera ”nivelul” adecvat de abordare al respectivului.

Așa se face că Einstein discuta volubil cu cei cu o cifră ridicată a IQ-ului despre probleme de fizică a particulelor, teoria relativității și alte probleme de subtilitate intelectuală, în vreme ce cu alți invitați mai puțin ”dotați” intelectual, aborda teme mai ”ușurele”, sau simple politețuri.

Într-un final, Einstein ajunge în fața unui individ despre care asistentul său îi suflă la ureche că este ”fericitul” posesor al unui IQ cu doar două cifre (și acelea mici). Pus în fața unei astfel de ”prăpăstii” intelectuale, Einstein nu putu decât să îi strângă mâna respectivului și să i se adreseze cu exclamarea: ”HAI DINAMO !!!”

Așa și eu, dragă prietene ce nu mi-ai înțeles textele, nu îți pot adresa în răspuns decât aceeași exclamație 🙂

Cred că nu e cazul să începem un meci de ping-pong al mesajelor virtuale. Ar deveni o comunicare la fel de amuzantă  precum cea din clipul de mai jos

Your kung fu is good, but mine is better 🙂

  • We are what we repeatedly do. Excellence then, is not an act, but a habit.Aristotel…