Ai privit vreodat cu atenie un bandit de pensionar ?

I-ai vzut lucirea aia din ochi ?

Nu v lsai pclii, nu e o lacrim. E o sticlire pariv. Un ben Ladescu d-sta e n stare s se detoneze cu butelia. tii voi ce clocete el ? Guvernanii tiu. Cu faa aia scrbit, de zici c i-a luat medicamentele pe stomacul gol, pensionarul e un pericol potenial. Chiar faptul c se ncpneaz s triasc pare suspect. Nu se las convins s ias din sistem (ce metafor shakespearian a gsit ministrul Proteciei Sociale !).El vrea, mai nti, s goleasc vistieria, s sece economia. Uite-l cum st atrnat de buget, ca bunica lu’ Bul ! E clar c pensionarii, n crdie cu bugetarii, n complicitate cu lehuzele, de coniven cu omerii, ne-au adus la dezastru.

Un btrnel de-sta periculos nha pensia i-o ine la saltea. Ce face un bugetar cu mentalitatea lui de mbuibat ? Investete n tevie i urzicu, consum ca la balamuc mai mult dect produce. O lehuz, care are pretenia s primeasc 85 la sut din salariu, alimenteaz economia gri (ca s nu zic mai mult): bag banii n pamperi ! Mai e nevoie s explic cum nelege s-i foloseasc indemnizaia de omaj un disponibilizat ? Azi o ia, mine o toac. Dac ns un demnitar, un client politic se ndestuleaz (“fur” e un termen tiinific), el mparte cu alii (“le d dreptul” e o sintagm intraductibil), economisete inteligent, iese iar la produs, face PIB-ul s latre.

Pensionarii, bugetarii, lehuzele, omerii uneltesc de mult vreme mpotriva statului. De-acum, cnd complotul lor a fost dat n fapt, nu mai e mult pn patria scap de ei. Nu, nu v gndii prea departe: s-i extrdezi nu se poate, fiindc-s aici pe inventar; s-i expori – nu-i ia nimeni. Dar, dac Boc-Executivul i ascute bine coasa, problema e ca i rezolvat. O s rmn guvernanii singuri, singurei ca s poat lucra n linite. Pentru binele naiei.

ESEU – de Lelia Munteanu

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *