Washington Times avertizeaz cu privire la elaborarea de ctre consilierul Casei Albe n domeniul securitii cibernetice i Comer – Secretarul Gary Locke a unui proiect legislative denumit generic “ObamaNet”.

Proiectul, vizat a fi pus n aplicare sub mandatul preedintelui Obama, va impune folosirea de ctre toți cetțenii americani a unei așa-numite ”crți de identitate naional pentru Internet”, fr de care nici un cetțean American nu se va mai putea conecta la internet.

Acest card va fi emis individual, fiecare utilizator urmnd s primeasc un nume de utilizator și o parol pentru autentificarea n rețeaua de internet.

Noua lege va schimba din temelii modul n care va fi posibil folosirea internetului de ctre americani.

Guvernul va fi capabil s urmreasc fiecare site web pe care americanii l viziteaz, supravegherea fiind detaliat pn la nivelul n care se va putea afla fiecare tast care a fost apsat de la un terminal de calculator, de ctre utilizatorul conectat cu acest tip de card.

Mai multe ONG-uri americane, printre care și Asociația Familiilor Americane – prin vocea președintelui ei – Tim Wildmon, și-au manifestat fțiș ngrijorarea faț de o astfel de msur fr precedent, care aduce o atingere dreptul persoanei la viaț privat și la protecția datelor cu caracter personal.

n prezent, n spațiul virtual american are loc o activitate intens de coordonare a unor eforturi pentru stoparea acestei noi legi, a crei apariție ar duce la sfrșitul oricrei libertți de liber exprimare – prin intermediul internetului.

ntruct inițiative similare sunt pregtite și n Europa (a se vedea legea Sarkozy – din Franța – privind internetul, sau proiectul de lege din Ungaria privind legea presei și limitarea accesului la internet – al securistului ”ziarist” Heltai Peter), ne putem aștepta ca n cel mai scurt timp ca o astfel de lege s fie impus și la noi.

Propun s ne solidarizm cu cei ce militeaz pentru libertatea internetului n SUA și s organizm un miting de susținere a mișcrii anti-”ObamaNet” chiar n fața ambasadei SUA din București. Persoanele interesate sunt rugate s ia legtura cu mine.

Contact: Mihai Rapcea – tel. 0727673376, mail: rapcea@gmail.com

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares