Ziua de 27.01.2011 a fost desemnat drept zi internațional a comemorrii holocaustului. Nu a unui holocaust special. Evreiesc, țignesc, polonez sau romnesc. Ci a holocaustului, ca termen ce desemneaz uciderea n mas a opozanților unor regimuri totalitariste din cel de-al doilea rzboi mondial și cele ce i-au urmat. Unii nu recunosc aceast noțiune și ncearc s asocieze n mod fraudulos ideea de holocaust cu trista sopart a evreilor exterminați de ctre regimul nazist n lagrele de concentrare.

Conform Dicționqarului explicativ al limbii romne (DEX) definiția ne readuce la obiectivitate. HOLOCUST, holocausturi, s. n. 1. (n antichitate) Jertf adus zeilor, n care animalul sacrificat era ars n ntregime. ♦ Fig. Ofrand, sacrificiu. 2. Ucidere (prin ardere) a unui foarte mare numr de oameni. [Pr.: -ca-ust. – Var.: olocust s. n.] – Din fr. holocauste.♦ (n prezent) Ucidere n mas datorat unor motive politice, religioase sau ca urmare a unor cataclisme provocate de om (ex. h. ecologic, prin distrugerea mediului nconjurtor sau h. atomic, prin consecințele nefaste ale unui rzboi nuclear).♦ Asasinare n mas a populației; genocid. (cf. engl. holocaust, fr. holocauste < neolat. holocaustum < gr. holokauston < n. al lui holokaustos = totalitate ars < holo- + kaustos = ars < kaiein = a arde) [MW]

Deci, nici o referire special cu privire la uciderea exclusiv a evreilor.

Cu toate acestea, oficialii romni, n lurile lor de poziție, n aceast zi de comemorare a victimelor holocaustului, vorbesc n principal (sau uneori exclusiv) NUMAI despre suferința și pierderile etnicilor evrei.

Iat cteva declarații:

TRAIAN BSESCU (președintele ”tuturor romnilor”, mai puțin etnicilor romni ce triesc n Romnia): “In numele valorilor fundamentale ale statului de drept, Romania democratica isi reafirma, cu acest prilej, respectul fata de memoria celor care au suferit si angajamentul de a combate riguros, prin aplicarea legilor adoptate, discriminarea rasiala, xenofobia si antisemitismul”, se arata in comunicatul Presedintiei.

Comemorarea este vazuta ca o “evaluare critica a trecutului, contribuind la formarea in spiritul adevarului a tinerii generatii”.

De altfel, trdtorul de neam și țar Bsescu a fcut jocul sioniștilor ca o slug a finanței evreiești ce este, fiind primul politician romn care a recunoscut existența holocash-ului n Romnia, cu prilejul inaugurrii monumentului Holocaustului din București, fiind rspltit pentru aceast ”recunoaștere” cu medalia “Alexandru afran” din partea Federaiei Comunitilor Evreieti din Romnia, pentru ” nelegerea profund a Holocaustului din Romnia i a aportului de substan la cinstirea memoriei victimelor din perioada de grele suferine ale populaiei evreieti n anii celui de-al doilea rzboi mondial; nalt apreciere pentru implicarea direct n edificarea Memorialului Holocaustului din Bucureti; recunotiin pentru sprijinul constant n soluionarea problemelor de via ale evreilor din Romnia i n prezervarea motenirii iudaice”. La ce fel de ”moștenire” s-o fi referit dl. Vainer !? O fi vorba despre promisiunea despgubirilor pentru victimele evreiești din ”Holocash-ul romnesc” ?!

EMIL BOC (Prim Ministrul care a ngropat Romnia n datorii): “Infiintarea Institutului National pentru Studierea Holocaustului in Romania, a Centrului de Studii Ebraice la Iasi, lansarea Raportului Comisiei Wiesel, inaugurarea Monumentului Holocaustului de la Bucuresti sunt doar cateva dintre actiunile care au consacrat pozitia ferma a Romaniei in ceea ce priveste Holocaustul”, se arata in mesajul premierului.

Emil Boc mai subliniaza ca in calitatea sa de prim-ministru va sprijini in continuare orice activitate sau initiativa menite sa promoveze convietuirea intr-un climat de respectare a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

“Comemoram astazi Holocaustul tocmai ca o dovada a faptului ca in prezent suntem angajati pe un drum care nu va mai repeta greselile trecutului si nu va mai permite o tragedie de aceste proportii”

TEODOR BACONSCHI, Ministrul Afacerilor Externe:
“Cu riscul, atat de costisitor, de a ne face sa uitam ca drepturile omului sunt indivizibile, ca ura indreptata impotriva unui grup de oameni pe care o ideologie bolnava i-a decretat vinovati nu pentru ceea ce au facut, ci pentru ceea ce sunt, se poate indrepta in cele din urma impotriva oricui, iar cercul se poate inchide chiar asupra noastra insine. Pentru ca astfel de crime inimaginabile sa nu se mai repete niciodata, trebuie sa facem front comun impotriva oricaror manifestari de intoleranta pe criterii rasiale, etnice, religioase sau altele”, a declarat ministrul de Externe.

Ministrul s-a aratat ingrijorat de reaparitia in Romania si in alte tari europene a unor manifestari sau atitudini rasiste, anti-semite, xenofobe si negationiste.

“Nu trebuie sa asteptam ca numarul victimelor intolerantei sa atinga proportii de masa pentru a reactiona”, a continuat Baconschi.

Ministrul crede ca primul pas spre intelegerea si respectul pentru identitatea celor de langa noi este sa cunoastem istoria, traditiile si cultura grupurilor de populatie alaturi de care traim.

ROBERTA ANASTASE, președintele Camerei Derutaților (cunoscut și sub numele de mama hoților ”80 n sal, 152 de voturi, moțiune admis”):

Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase a subliniat importanta acestui moment, aratand ca, pe langa comemorarea victimelor Holocaustului, este nevoie de evidentierea radacinilor si cauzelor istorice ale tragediei si de reafirmarea angajamentului de a combate rasismul si a subliniat ca minoritatea roma este inca supusa discriminarii.

“In estimarile cele mai avizate, autoritatile romane din perioada celui de-al doilea razboi mondial sunt responsabile de moartea a intre 280.000 si 380.000 cetateni romani si ucrainieni, marea majoritate etnici evrei si romi. Alti 135.000 etnici evrei au fost ucisi in teritoriile romanesti anexate temporar in actiuni ale autoritatilor maghiare din acea perioada (…)

Faptul ca aceste evenimente au avut loc intr-o perioada nefasta a istoriei europene, la comanda unor regimuri politice nationale autoritare si poate la investigarea reichului nazist, este irelevant si nu atenueaza gravitatea morala a faptelor”, a spus Anastase in discursul sau.

Ea a subliniat ca sesiunea solemna a Parlamentului este importanta in primul rand pentru ca permite comemorarea victimelor acestei tragedii.

Cum se face totuși c nici unul dintre politicienii mai sus amintiți nu amintește despre holocaustul romnesc ? Chiar dac am rezuma holocaustul ca noțiune, doar la crimele din lagrele naziste, nu putem uita c acolo au murit și romni. Iar dac vorbim despre holocaustul din Romnia, nu putem s nu vorbim despre sutele de mii, chiar milioanele de morți, victime ale bestialitților comuniste. Morți n lagre și nchisori, uciși cu o bestialitate cu nimic mai prejos de cea cu care au fost uciși evreii.

De ce se tace atunci despre suferința romnilor ? Noi nu avem dreptul la memorie ? Noi nu avem dreptul la recunoașterea public a suferințelor celor martirizați n lupta anticomunist.

Constatm cu ngrijorare creșterea n amplitudine a curentului politic socialist (de sorginte ideologic marxist, deci nrudit cu comunismul), att n Parlamentul European ct și n țrile membre UE, n special Franța, Spania și Italia.

AVM DREPTUL DE A COMEMORA HOLOCAUSTUL COMUNIST, DE A NE CUNOAȘTE CLII ȘI DE A-I TRAGE LA RSPUNDERE, PENTRU CA ISTORIA S NU SE MAI REPETE.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares