ntr-o diminea, un tnr artist intr ntr-o cafenea, fiind foarte entuziasmat c a fost angajat s picteze portretul unui om cu bani care avea o firm de construcii. n timp ce i savura cafeaua bucuros, vzu un ziar lsat pe masa vecin n care era tiprit cu litere mari urmtorul titlu VIN VREMURI GRELE. ncepu s se gndeasc tot mai mult la aceste cuvinte.

Patronul cafenelei trecu s-l salute i vzndu-l ngrijorat, l ntreb dac s-a ntmplat ceva. Acesta i-a rspuns trist c trebuie s plece, cci “vin vremuri grele”, aa c trebuie s munceasc la lucrarea lui.

Patronul ncepu s se macine c poate chiar „vin vremuri grele”. Devenea din ce n ce mai ngrijorat pe msur ce se gndea la vorbele tnrului. κi sun apoi soia rugnd-o s nu se supere dar c trebuie s-i anuleze comanda pentru rochia cea nou, deoarece este cam scump i s-au anunat „vremuri grele”.

Aceasta sun la magazinul unde i comandase rochia i o rug pe patroan s-i anuleze comanda. κi ceru scuze dar …„Vin vremuri grele” i trebuie s fac economii.

Patroana n-a avut ncotro i a anulat comanda, dar i aminti c a auzit ea la tiri cndva c „Vin vremuri grele”. Aa c a sunat imediat la firma de construcii pe care o angajase pentru executarea unei lucrri de extindere a magazinului. L-a anunat pe constructor c va renuna pentru moment la lucrare, deoarece “ vin vremuri grele “ i nu i poate asuma un asemenea risc n acest moment.

Constructorul s-a ntristat la auzul acestei veti, motiv pentru care s-a grbit s-l sune pe tnrul artist spunndu-i c dorete anularea comenzii pentru portret, ntruct „vin vremuri grele” i c acesta nu este un moment potrivit ca s cheltuie banii lucruri artistice.

Copleit de suprare, tnrul artist a acceptat cu resemnare vestea, c doar s-a ntmplat aa cum a anticipat. Simindu-se trist, porni nspre cafeneaua favorit s-i nece amarul cu un pahar de vin.

n timp ce sttea din nou aezat la masa lui, zri ziarul pe care scria „Vin vremuri grele”. De data asta s-a ridicat i a luat ziarul pentru a-l cerceta mai bine. Data ziarului era de acum 5 ani.

Cineva despachetase farfurii pentru restaurant.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares