Copiii britanici vor învăța de la patru ani despre homosexualitate, la orele de matematică, geografie, științe sau engleză.

Programe de învățământ cu conținut gayCa parte a programului guvernamental de “a celebra comunitatea gay”, în enunțurile problemelor de matematică ar putea fi introduse personaje homosexuale, a aflat publicația britanică Daily Mail.

La geografie, elevii vor fi întrebați de ce homosexualii se mută de la țară la oraș, iar la orele de limba maternă micuții vor fi familiarizați cu termeni ca „outing” (deconspirarea unui homosexual sau travestit care se pretinde normal) sau „pride” (mândrie – de a fi homosexual, desigur).

Astfel de lecții sunt menite să accentueze în mintea copiilor conștientizarea problemelor specifice homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor și transsexualilor. Micuții vor fi supuși acestei programe de la patru ani, scrie Daily Mail.

Pinguinii homosexuali pot îngriji puiul adoptat

Copiilor li se vor arăta poze cu cupluri de același sex sau li se vor prezenta cărți precum “And Tango Makes Three”, despre povestea adevărată a cuplului de pinguini masculi Roy și Silo de la Grădina Zoologică din New York care au primit un ou să-l clocească și din care a ieșit un pui femelă, Tango.

Sunt însă și numeroase critici care arată că programul este o irosire de fonduri și distrage atenția de la învățătură în vreme ce școlile britanice se află în cădere liberă în clasamentele internaționale. Deși planurile lecțiilor nu sunt deocamdată obligatorii, ele sunt sprijinite de Departamentul Educației și vor putea fi disponibile pentru descărcare pe Schools Out, un site de activism homosexual în domeniul educației.

“Să le arătăm că mai sunt și altfel de oameni”

Sue Sanders, de la Schools Out: “Tot ceea ce încercăm e să reamintim profesorilor că lesbienele, homosexualii, bisexualii și travestiții sunt parte a populației și că putem să-i includem în toate lecțiile”.

David Watkins, un profesor implicat în program: “Când ai o problemă de matematică, de ce în ea trebuie să fie vorba de o familie hetero, sau de un băiat și o fată? De ce nu doi băieți și două fete? Nu e vorba de a învăța copiii despre sexul homosexual, ci să le arătăm că mai sunt și altfel de oameni”.

Cu toate astea, Craig Whittaker, parlamentar conservator, spune: “Suntem prea jos cu educația în probleme esențiale. Profesorii pe asta ar trebui să se concentreze. Nu e vorba să fiu homofob, pentru că sunt alte metode legate de educație prin care să fie sprijinită agenda homosexualilor”.

John O’ Connell din Asociația Plătitorilor de Taxe: “Părinții se vor întreba dacă aceasta este o modalitate corectă de a folosi fonduri și timp, mai ales când ni se spune mereu cât de încorsetați suntem de buget”.

Programele vor fi lansate în februarie, la începutul Lunii Istoriei LGBT (Lesbienelor, Homosexualilor, Bisexualilor și Travestiților). Prima oară, Luna a fost celebrată în 2005 și la început se axa mai ales pe evidențierea marilor personalități despre care se spune că ar fi fost homosexuali. Astfel, pe site-ul manifestărilor pot fi întâlnite nume ca al lui Hadrian, împăratul roman, sau Michelangelo.

preluare de pe Ziua Veche

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares