CE FACE KGB CAND INVADEAZA UN STAT: ASASINEAZA SEFII USLA, DEPARTAMENTULUI ZERO si UM 0110, si DESFIINTEAZA CONTRASPIONAJUL TARII OCUPATE !

Dupa 21 de ani de la lovitura de stat, un colonel cere, din Moarte: Reinviati indicativul “Z”! Puneti tunurile pe Rusia! Recuperati arhivele UM 0110! Opriti asasinatele!

“Până la reînceperea din plin a activității UM 0110, cu ținta pe Rusia, nu se va face curățenie în țara asta. Lucru care se poate face. Il voi face!” – sunt cuvintele unui Roman, cu o zi inainte sa moara asasinat de catre cei pe care, timp de un deceniu, inainte de lovitura de stat din decembrie ’89, ii urmarise. Numele lui este Ioan TECSA, gradul: colonel, locuri de munca inainte de ’89: UM 0110 si USLA, in ambele institutii ocupandu-se de Departamentul Anti-KGB. Nici macar Iulian VLAD, seful Securitatii in acea perioada, nu stia ca TECSA era cel mai important om al indicativului “Z”, el fiind comandantul conspirat al UM 0110. Tecșa a scăpat ca prin minune, la Revoluție, de mânia sefului Directiei a IX-A a KGB, Dmitri FONAREFF, si de cea a lui Nicolae Militaru, dar a sfârșit într-un accident rutier cel puțin dubios la Tâmna – Mehedinți, alături de el aflându-se și ginerele ex-generalului Mihai Chițac. CITESTE MAI MULT:

Înainte de Revoluție, Ioan Tecșa a activat, oficial, la Unitatea Specială de Luptă Antitero (USLA), fiind unul dintre cei trei ofițeri ai Departamentului Anti-KGB care l-au filat și deconspirat pe Nicolae Militaru, probând că acesta este agent sovietic. Deplin conspirat, el a indeplinit insa functia de sef al temutei DIRECTII “Z”. Poet, prozator și publicist, prieten cu celebrul colonel craiovean Nicolae Văduva, pe atunci șef al Poliției TF, Ioan Tecșa a scăpat ca prin minune, la Revoluție, de mânia sefului Directiei a IX-A a KGB, Dmitri FONAREFF, si de cea a lui Nicolae Militaru, dar a sfârșit într-un accident rutier cel puțin dubios la Tâmna – Mehedinți, alături de el aflându-se și ginerele ex-generalului Mihai Chițac. Nici în moarte n-a fost lăsat să stea departe de Nicolae Militaru (ex-ministru al Apărării Naționale), la Cimitirul “Ghencea-Militar” fiind înmormântat pe aceeași alee cu Militaru, iar la câteva zile după ceremonialul religios, mormântul și crucea i-au fost profanate. În momentul producerii evenimentului rutier, deținea funcția de șef al Grupului de Presă al ministrului Constantin Dudu Ionescu.

Iată, pe scurt, „filmul” morții lui Ioan Tecșa, martor incomod al evenimentelor din decembrie ’89, considerat o adevărată “bancă de date” despre cei ce aveau să vină la putere. Cu puțin timp înainte de a muri, fostul uslaș a scris o tulburătoare poezie premonitorie, pe care a și publicat-o în revista “Pentru Patrie”.  Pe 22 iunie 1999, în urma unei misiuni importante la Drobeta Turnu Severin, unde s-a întâlnit cu mai mulți prieteni, dintre care îl amintim pe Gheorghe Simion (locotenent-colonel al Serviciului “Arme, Muniții, Explozivi” din cadrul IJP Mehedinți), Ioan Tecșa a vrut să se întoarcă la București. Pe pasarela de cale ferată de la Tâmna, autoturismul BMW (B-17-VCW), la al cărui volan se afla Florea Râzniceanu (27 de ani, din Capitală), a intrat în coliziune cu autotirul bulgăresc (C-4027-TP), condus de Alexandrov Dimitrov (31 de ani), cauzele nefiind cunoscute nici până astăzi.

În urma impactului, Ioan Tecșa (47 de ani, colonel, șef al Grupului de Presă al MI), Florea Râzniceanu (27 de ani) și Stelian Iordache (39 de ani), toți din București, pasageri ai autoturismului BMW, și-au pierdut viața. Ca o ironie a sorții, în aceeași zi, considerată „marțea neagră” a polițiștilor, chiar mașina comandantului IJP Mehedinți, Marian Tutilescu (viitor director general al Poliției Capitalei) a fost implicată într-un accident, în urma căruia o fetiță s-a ales cu mai multe fracturi.

Tot pe 22 iunie 1999, la puțin timp după ce s-a despărțit de prietenul său Ioan Tecșa, locotenent-colonelul Gheorghe Simion, în timp ce se deplasa spre Orșova, la volanul autoturismului Dacia (MH-11-MSC), s-a tamponat frontal cu un ARO, cu numărul de înmatriculare DJ-03-RPW, condus de Ion Pătru, de 23 de ani, din comuna Ciupercenii Noi, județul Dolj. Și Gheorghe Simion, ca și Ioan Tecșa, și-a pierdut viața.

Tot în aceeași zi, tot în urma unui accident rutier. În împrejurări stranii, care nu vor fi elucidate niciodată. Ofițeri MI în rezervă, ce vor să-și păstreze anonimatul, susțin că atât Gheorghe Simion, cât și Ioan Tecșa, Florea Râzniceanu și Stelian Iordache au servit, înaintea nenorocirii, masa la un local din Drobeta Turnu Severin, în cafeaua consumată fiind strecurată – spune raportul medico-legal – o substanță cu efecte halucinogene…

După zece ani de la accidentele dubioase în care și-au pierdut viața ofițeri superiori ai Internelor, fostul colonel de poliție doljean Văduva sparge tăcerea și dezvăluie un adevăr tulburător: “Am fost cel mai bun prieten al lui Ionel (Tecșa, n.r.). În momentul accidentului, am ajuns primul la fața locului și am participat efectiv la inventarierea bunurilor găsite în autoturismul avariat. A fost un șoc și pentru mine când am văzut ce s-a găsit în portbagaj. Sute de legitimații, unele cu însemne ale unor servicii secrete speciale române, toate pe numele prietenului meu. Plus buletine de identitate și pașapoarte cu fotografia lui, dar cu alte date de identificare. S-a mai găsit o geantă diplomat, cu documente strict secrete. Am certitudinea – și am avut-o și atunci – că Ionel nu era un simplu lucrător, ca să zic așa, al Internelor. Era cu mult mai mult, iar accidentul a fost un asasinat! Curios a fost și faptul că șoferului bulgar vinovat nu numai că nu i s-a luat nicio declarație, dar a fost trimis rapid de la fața locului. În plus, de anchetă, ca și în cazul celuilalt accident rutier în care și-a mai pierdut viața, în aceeași zi, un alt ofițer, prieten și el cu Tecșa, nu s-a ocupat poliția, ci… alții. M-am interesat ulerior de mersul anchetei și, stupoare!, mi s-a spus că dosarul face parte din categoria informațiilor clasificate!”. Ulterior, un alt prieten de mare calibru al colonelului asasinat, a fost de acord sa imprimam pe suport magnetic o declaratie de arhiva: “Ion a fost adevaratul comadant al UM 0110”.

Dispariția fulgerătoare a lui Ioan Tecșa s-a produs (stranie coincidență!) la numai o săptămână după apariția romanului “Purgatoriul”, care cuprindea dezvăluiri senzaționale despre “Primul lagăr postdecembrist din România”, “Butonii de aur ai lui Ceaușescu”, “Dosarul ultrasecret Corbii 2”, “Direcția a V-a în acțiune”, „Conturi secrete”, „Spionaj în cabinetul prezidențial”, „Întâlnirea cu Fidel Castro” și alte subiecte extrem de enigmatice și pline de suspans. Chiar in ziua inmormantarii sale, cartea a fost INTERZISA si scoasa din librarii!

Indicativul “Z”, de fapt UM 0110, a fost creata de catre Ceausescu personal si la nivelul ei au lucrat mari romani. putini, foarte putini dintre ei mai traiesc azi. Se ocupau de filarea ofiterilor DIE ori din serviciul secret al Armatei dar si de civili care, prin natura meseriilor lor fusesera racolati masivi de catre tenebroasa Directie a IX-a a KGB (CONDUSA, pana in anul 1990, de catre un oarecare Dmitri FONAREFF ce oficial se ocupa de protectia presedintilor Uniunii Sovietice, dar de fapt conducea aceasta hidra a KGB-ului. Directia in cauza se ocupa de diversiuni militare si de racolare pe teritoriile altor state. A participat active la lovitura de stat din 1989, miza fiind distrugerea arhivelor UM0110, USLA si Departamenutui Zero. Acum, Fonareff circula nestingherit prin Romania, adus de lichelele ce si-au batut joc de haina militara si sunt complici la asasinarea, de catre rusii lui Dmitri, a celor 1050 de romani impuscati dupa 22 decembrie ‘89). În 1944, rușii au putut să pună mâna pe arhiva Siguranței, apoi să o trieze, distrugând documentele care vizau agenții NKVD care au operat pe teritoriul României, precum și toate operațiunile NKVD care vizau România. Adică toată arhiva cu informațiile despre activitatea seviciilor de informații sovietice CK, OGPU, INO și NKVD. Arhiva perioadei 1917-1944 a fost triată de ruși până în 1945. În 1968, după invazia Cehoslovaciei, rușii au pătruns în birourile serviciului de contrainformații cehoslovac anti-KGB, i-au forțat pe agenți să le arate arhiva, i-au pus cu fața la fișete și i-au împușcat în ceafă. Arhiva a fost triată.

În 1989, KGB a venit în București să distrugă dovezile

În 22 decembrie 1989, niște civili cu banderole tricolore de revoluționari au venit să “protesteze” în fața DGDAL, pe strada Roma. Au intrat în sediu și s-au dus direct la UM 0110 (in acea cladire banala functiona, fara ca nimeni sa banuiasca, indicativul “Z”). Au găsit fișetele goale. Învățând lecția din 1944 și din lecția cehoslovacă din 1968, agenții români au fost găsiți fără arhivă. Atenție, obiectivele principale ale UM 0110 din 1989 era urmărirea grupului “Corbii”, din care făceau parte Nicolae Militaru și Ion Iliescu. Potrivit UNUIA DINTRE SUPRAVIETUTORII MACELULUI din UM 0110: “noi aveam toata schema de spionaj sovietica din Romania si le stiam retelele. Ei nu puteau supravietui cu retelele in Romania democratica, infiltrate in viata politica, in stat si noi sa stim cine sunt. Au gasit fisetele goale. Unele informatii se gasesc si in alta parte, ei insa nu au stiut daca le-am distrus sau le-am dus in alta parte. Dosarele noastre contineau probe asupra legaturilor cu spionajul sovietic, asta era problema, nu numele spionilor romani, cat legaturile lor cu spionii sovietici, cu nume, functii, asta ii interesa cel mai mult. Rusii voiau sa ne termine”.

Ținta atunci, de fapt, a fost șeful unității – nimeni altul decat col. TECSA – care se afla în altă locație, aflată pe o stradă paralelă (pe Londra). A fost evacuat în timp util, deoarece era urmărit pentru a fi ucis de agenții sovietici.

Ca să vedeți ce ar fi pățit, să luăm exemplul șefului trupelor USLA (Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă), col. Gheorghe Trosca. De precizat că UM 0110 era în relații excelente cu USLA, având relativ același fond. A fost executat in noaptea de Craciun a anului 1989, in fata Ministerului Apararii unde fusese atras intr-o ambuscada. Cadavrul colonelului si cele ale colegilor sai au stat zile intregi in strada. Fiindca erau prezentati drept teroristi, trupurile celor ucisi in fata MApN au fost batjocorite sub ochii militarilor. Specialistii anti-KGB pun uciderea colonelului Trosca, fost sef al contrainformatiilor militare, pe seama agentilor rusi prezenti in numar mare la asa-zisa revolutie din decembrie 1989 si in fruntea structurilor de comanda ale Frontului Salvarii Nationale. Conform acestora, Trosca, impreuna cu Tecsa, documentasera indelungata activitate de spion al GRU a generalului Nicolae Militaru, care tocmai fusese instalat Ministru al Apararii de Ion Iliescu. Așadar, noua putere acuza faptul că există teroriști. În fapt, agenții sovietici se luptau cu agenții de contrainformații. Un exemplu de polițe vechi care au fost plătite atunci este ce prin care agentul sovietic Nicolae Militaru îl cheamă la MApN pe Gheorghe Trosca… Apoi, cadavrul îi este expus cu titulatura de “terorist”. Inamicii noului regim fidel Moscovei erau așadar trupele USLA și agenții UM 0110, care nu au tras un foc. Atunci cine a tras? Trupele de cercetare-diversiune ale armatei al căror istoric se poate urmări ușor? Trupele de Securitate care primiseră ordin să stea? Sau armata, ai cărei soldați trăgeau aiurea? În fine… după cele 168 de victime de dinainte de 22 decembrie, au urmat alte 1.050 după 22 decembrie, când deja se instalase noua putere.

UM 0110 (ce mai ramasese din ea), ce purta indicativul secret “Z” a fost desființată chiar la finele lunii decembrie 1989, de Virgil Măgureanu, pe atunci doar asistent la “Ștefan Gheorghiu”. A fost reînființată în 1994 și i s-au restrâns atribuțiile în 1998. Potrivit unui rezervist: “In 1998 a fost chemat activul unitatii succesoare 0110 si ni s-a ordonat scurt sa ridicam dispozitivul de pe maghiarii revizionisti si sa inchidem dosarele deschise. Pentru ca, trebuie sa intelegeti, si noi, si fosta 0110, se ocupa atat de KGB si STASI cat si de AVO si urmasele lor. Am zis, bine-bine, dar avem spioni documentati, in lucru, oficiali – unul dintre ei este secretar de stat azi – ce facem cu ei? Nimic, a fost raspunsul. E ordin de sus, de la Cotroceni. Unii au rabdat, altii au plecat. Cam asta cred ca e situatia si acum in SRI, in ceea ce priveste desfiintarea “Z”-etului. In 1989, Armata, sub conducerea cadrelor GRU si KGB reactivate de generalul Nicolae Militaru, a preluat o mare parte din DSS. Multe dintre cartitele infiltrate atunci sunt si azi la putere”.

Cateva dintre nume sonore romanesti ce erau spioni sovietici si se aflau, in ’89, in atentia lui Tecsa si Trosca:

– Adrian Nastase, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0625, UM 0195, UM 0544;

– Teodor Melescanu, senator si prim-vicepresedinte al PNL: fond informativ la nivelul UM0544, UM 0195, UM 0625;

– Mircea Cosea, deputat PNL: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0625, UM 0195;

– Mircea Pascu, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0110;

– Radu Vasile, fost premier: fond informativ la nivelul UM 0610 si al Securitatii Municipiului Bucuresti;

– Eugen Dijmarescu: fond informativ la nivelul UM 0544, UM 0195, UM 0625;

– Alin Teodorescu, deputat PSD: fond informativ la nivelul Directiei a II-a, Securitatea Municipiului Bucuresti;

– Viorel Hrebenciuc, deputat PSD: fond informativ la nivelul UM 0110, UM 0195;

– Serban Mihailescu, senator PSD: fond informativ UM 0544, UM 0195;

– Ilie Sarbu, senator PSD: fond informativ la UM 0610;

“Până la reînceperea din plin a activității UM 0110, cu ținta pe Rusia, nu se va face curățenie în țara asta. Lucru care se poate face. Il voi face!”. Ajuns, dupa revolutie, intr-o functie importanta in Ministerul de Interne, colonel Ioan TECSA inca mai spera sa isi poate reconstrui unitatea de elita a contraspionajului romanesc. A murit, in conditiile descrise mai sus…

Simona Ela FICA

preluare de pe exploziv news

si bonus, România prin anii 64, merită văzut filmuletul de la adresa de mai jos, și cu full screen.
Gheorghiu Dej se lamurise de prietenia cu rusii si reusise sa-i faca sa paraseasca tara . Dar a murit subit (misterios) si asa ca ne-am pomenit cu un alt dictator, mai infometat.
Ca sa fim obiectivi, calitatea peliculei prezentate aici este net superioara chiar si a ceace se face acum in Romania .

ENJOY !

RUMANIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *