Versiunea portughezŃ a revistei Playboy a publicat pe coperta numŃrului din iulie 2010 o imagine provocatoare, pe care este reprezentat Iisus Hristos care cuprinde o femeie goalŃ.

╬n interiorul revistei sunt imagini ║i mai ║ocante. Una din acestea reprezintŃ figura MÔntuitorului care urmŃre║te cum se sŃrutŃ douŃ lesbiene.╬n opinia redactorului, ţn acest fel revista comemoreazŃ moartea scriitorului Jose Saramago, unicul laureat portughez al premiului Nobel ţn domeniul literaturii. Unul din cele mai cunoscute romane ale scriitorului, care se declara adept al comunismului, este “Evanghelia dupŃ Iisus” (1991). Afirma■iile acestuia cu referire la BisericŃ ║i religie ţn 2009 au trezit un scandal interna■ional: Saramago a declarat cŃ Biblia este “un manual al imoralitŃ■ii”.

╬ndeosebi, opinia publicŃ a fost revoltatŃ de scena din romanul lui Saramago, ţn care un cioban ţncearcŃ sŃ convingŃ pe Hristos sŃ facŃ sex cu o oaie. Furia cre║tinilor a determinat refugierea scriitorului comunist ţn insulele Canare, unde ţnceteazŃ din via■Ń.

DupŃ publicarea imaginilor ţn Playboy, numele scriitorului a revenit ţn centrul scandalurilor. ╬nsŃ primii care s-au arŃtat nemul■umi■i nu au fost preo■ii, ci chiar redac■ia americanŃ a revistei “Playboy”, care s-a arŃtat ║i ║ocatŃ de imaginile profanatoare.

Vicepre║edintele Playboy Enterprises, Teresa Henessi a declarat cŃ edi■ia portughezŃ a revistei a ţncŃlcat orice reguli a publica■iei. Potrivit ei, Playboy Enterprises va rezelia contractul cu edi■ia portughezŃ a revistei.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

┬ę 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares