Versiunea portughez a revistei Playboy a publicat pe coperta numrului din iulie 2010 o imagine provocatoare, pe care este reprezentat Iisus Hristos care cuprinde o femeie goal.

n interiorul revistei sunt imagini i mai ocante. Una din acestea reprezint figura Mntuitorului care urmrete cum se srut dou lesbiene.n opinia redactorului, n acest fel revista comemoreaz moartea scriitorului Jose Saramago, unicul laureat portughez al premiului Nobel n domeniul literaturii. Unul din cele mai cunoscute romane ale scriitorului, care se declara adept al comunismului, este “Evanghelia dup Iisus” (1991). Afirmaiile acestuia cu referire la Biseric i religie n 2009 au trezit un scandal internaional: Saramago a declarat c Biblia este “un manual al imoralitii”.

ndeosebi, opinia public a fost revoltat de scena din romanul lui Saramago, n care un cioban ncearc s conving pe Hristos s fac sex cu o oaie. Furia cretinilor a determinat refugierea scriitorului comunist n insulele Canare, unde nceteaz din via.

Dup publicarea imaginilor n Playboy, numele scriitorului a revenit n centrul scandalurilor. ns primii care s-au artat nemulumii nu au fost preoii, ci chiar redacia american a revistei “Playboy”, care s-a artat i ocat de imaginile profanatoare.

Vicepreedintele Playboy Enterprises, Teresa Henessi a declarat c ediia portughez a revistei a nclcat orice reguli a publicaiei. Potrivit ei, Playboy Enterprises va rezelia contractul cu ediia portughez a revistei.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *