Prezint mai jos scrisoarea primit pe mail de la un cititor, care m-a rugat s i ofer o soluție, un sfat, la situația cu care se confrunt. Iat conținutul scrisorii:

Mesaj:
Vreau s v fac cunoscut o situaie a unei strzi i a unui cartier din Bucureti, terorizat de igani. Cartierul se numete Tei, iar strada Beiu Constantin, din sectorul 2. Pe aceast strad se afl i Cimitirul Doamna Ghica. Pe strad sunt 3 case de igani, pe care le-au ocupat ilegal, bineneles (dou dintre ele). Acetia fur i ziua fr s se fereasc din casele oamenilor, se urc pe case i fur tabla, fur pori de metal, i tot ce gses prin curi de furat (lemne, grtare etc.), fur gardurile s le pun pe foc. Cimitirul este de asemenea vandalizat, mie mi-a furat portia de la gardul din cimitir i mnerul de la cavou a fost tiat pentru c era din metal. Tot pe strad se afl i un depozit de fier vechi. iganii merg acolo cu marfa de furat, la orice or i n cursul nopii, cei de acolo taie imediat fierul ca s nu poat fi recunoscut obiectul a doua zi. Cei de la fier vechi s-au mbogit iar oamenii din cartier sunt pgubii. Dac cineva se duce s-i recupereze obiectul furat de la fier vechi, cei de acolo i cer pe el preul pe care ei spun c l-au dat iganilor pe el. Pe strada aceasta locuiete fratele meu i mama mea. Fratelui meu i-au furat grtarul din curte, s-a dus la fier vechi, l-a gsit i ca s-l recupereze a trebuie s plteasc 50 lei.
Strada nu are canalizare i nu este pavat. iganii s-au legat ilegal la ap i la curent. Nu pltesc nimic i nimeni nu-i ntreab nimic. Strada fiind n pant de la ei din curte curg iroaie de lturi non stop. Mizeria este de nedescris. Oamenii nu pot s plece de acas de fric c nu-i mai gsesc lucrurile n cas.
iganii n-au ocupaie i au muli copii, se drogheaz, iar ajutoarele primite (pentru c primesc ajutoare), le vnd. Sptmna trecut unei femei de 80 de ani i-au smuls tabla de pe cas ziua, n vzul tuturor. Oamenii au chemat poliia. Poliia vine, constat, scrie procese verbale i pleac.Oamenii rmn n continuare cu teroarea. De ieri nu merg telefoanele n cartier pentru c au furat cablurile. Astzi reparau cei de la telefoane, ei le pun, mine iganii le fur iar. Eu am mai trimis e-mail-uri i la primria sectorului 2, au trimis poliia, au promis c o s patruleze mai des. A fcut-o pentru o zi sau dou. Anul trecut mamei mele i-au furat covorul proaspt splat de pe srm, au trimis de la primrie pe cineva, care a spus c acum suntem n Uniunea European i nu putem s tragem iganii la rspundere pentru c ar fi considerat ur de ras. V spun teroarea este mare n acest cartier. Taxiul dac l chemi nu intr pe aceast strad. mi pare ru c nu am poze. Dac trebuie neaprat o s fac. Chiar nu tiu unde s mai apelez, se pare c statul este incapabil s fac fa situaiei. igani erau i pe vremea comunitilor aici (era o singur cas), dar nici pe departe nu se ntmpla ce se ntmpl acum. Poate ne putei ajuta dumneavoastr mai mult, mcar cu un sfat nu tiu. Mulumesc

Voi ce credeți c trebuie fcut !?

, ,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *