Prezint mai jos scrisoarea primită pe mail de la un cititor, care m-a rugat să îi ofer o soluție, un sfat, la situația cu care se confruntă. Iată conținutul scrisorii:

Mesaj:
Vreau să vă fac cunoscută o situație a unei străzi și a unui cartier din București,  terorizat de țigani. Cartierul se numește Tei, iar strada Beiu Constantin, din sectorul 2. Pe această stradă se află și Cimitirul Doamna Ghica. Pe stradă sunt 3 case de țigani, pe care le-au ocupat ilegal, bineînțeles (două dintre ele). Aceștia fură și ziua fără să se ferească din casele oamenilor, se urcă pe case și fură tabla, fură porți de metal, și tot ce găses prin curți de furat (lemne, grătare etc.), fură gardurile să le pună pe foc. Cimitirul este de asemenea vandalizat, mie mi-a furat portița de la gardul din cimitir și mânerul de la cavou a fost tăiat pentru că era din metal. Tot pe stradă se află și un depozit de fier vechi. Țiganii merg acolo cu marfa de furat, la orice oră și în cursul nopții, cei de acolo taie imediat fierul ca să nu poată fi recunoscut obiectul a doua zi. Cei de la fier vechi s-au îmbogățit iar oamenii din cartier sunt păgubiți. Dacă cineva se duce să-și recupereze obiectul furat de la fier vechi, cei de acolo îi cer pe el prețul pe care ei spun că l-au dat țiganilor pe el. Pe strada aceasta locuiește fratele meu și mama mea. Fratelui meu i-au furat grătarul din curte, s-a dus la fier vechi, l-a găsit și ca să-l recupereze a trebuie să plătească 50 lei.
Strada nu are canalizare și nu este pavată. Țiganii s-au legat ilegal la apă și la curent. Nu plătesc nimic și nimeni nu-i întreabă nimic. Strada fiind în pantă de la ei din curte curg șiroaie de lături non stop. Mizeria este de nedescris. Oamenii nu pot să plece de acasă de frică că nu-și mai găsesc lucrurile în casă.
Țiganii n-au ocupație și au mulți copii, se droghează, iar ajutoarele primite (pentru că primesc ajutoare), le vând. Săptămâna trecută unei femei de 80 de ani i-au smuls tabla de pe casă ziua, în văzul tuturor. Oamenii au chemat poliția. Poliția vine, constată, scrie procese verbale și pleacă.Oamenii rămân în continuare cu teroarea. De ieri nu merg telefoanele în cartier pentru că au furat cablurile. Astăzi reparau cei de la telefoane, ei le pun, mâine țiganii le fură iar. Eu am mai trimis e-mail-uri și la primăria sectorului 2, au trimis poliția, au promis că o să patruleze mai des. A făcut-o pentru o zi sau două. Anul trecut mamei mele i-au furat covorul proaspăt spălat de pe sârmă, au trimis de la primărie pe cineva, care a spus că acum suntem în Uniunea Europeană și nu putem să tragem țiganii la răspundere pentru că ar fi considerată ură de rasă. Vă spun teroarea este mare în acest cartier. Taxiul dacă îl chemi nu intră pe această stradă. Îmi pare rău că nu am poze. Dacă trebuie neapărat o să fac. Chiar nu știu unde să mai apelez, se pare că statul este incapabil să facă față situației. Țigani erau și pe vremea comuniștilor aici (era o singură casă), dar nici pe departe nu se întâmpla ce se întâmplă acum. Poate ne puteți ajuta dumneavoastră mai mult, măcar cu un sfat nu știu. Mulțumesc

Voi ce credeți că trebuie făcut !?

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer