pic002 Rusia: tricoul Ortodoxie sau Moarte! calificat drept extremistLa 2 februarie, instanța din Moscova a satisfcut cererea Procuraturii Generale a Federației Ruse, recunoscnd “caracterul extremist” al mesajului “Ortodoxie sau moarte!” și “Rusia pentru ruși”, de pe un tricou, imaginea cruia au fost expus pe internet.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Procuraturii, expertiza lingvistic a Institutului de Culturologie din Federația Rus a stabilit c nscripțiile pe tricouri “conțin ndemnuri la acțiuni negative mpotriva societții, propag ura interentic și interconfesional”, promoveaz ideea superioritții a cetțenilor de o anumit religie faț de alți cetțeni”. n același comunicat se spune c imaginile extremiste, identificate pe internet, reprezint publicitatea unor tricouri, identificate de colaboratorii procuraturii.

Procuratura s-a adresat unei instanțe de judecat din Moscova n iulie 2010. Potrivit agenției ruse Interfax, imaginea cu tricoul “extremist” a fost identificat n rețeaua social vkontakte, ntr-un grup dedicat ateismului militant.

Comentariu rapcea.ro

Cum la noi, n ultimii 70 de ani, ”lumina a venit de la rsrit”, nu este exclus ca n viitorul apropiat sloganurile att de dragi militanților naționaliști romni – de genul ”Romnia Romnilor”, ”mndru c sunt Romn” sau ”Ortodoxia salveaz Romnia” s fie catalogate – dup modelul fratelui mai mare de la Rsrit, drept ”extremiste”, ”xenofobe” sau aducnd ofense ”sentimentelor” altor etnii sau secte. conlocuitoare…

CategoryUncategorized
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares