Rusia: tricoul “Ortodoxie sau Moarte!” calificat drept “extremist”

pic002 Rusia: tricoul Ortodoxie sau Moarte! calificat drept extremistLa 2 februarie, instanța din Moscova a satisfăcut cererea Procuraturii Generale a Federației Ruse, recunoscând “caracterul extremist” al mesajului “Ortodoxie sau moarte!” și “Rusia pentru ruși”, de pe un tricou, imaginea căruia au fost expusă pe internet.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Procuraturii, expertiza lingvistică a Institutului de Culturologie din Federația Rusă a stabilit că înscripțiile pe tricouri “conțin îndemnuri la acțiuni negative împotriva societății, propagă ura interentică și interconfesională”, promovează ideea superiorității a cetățenilor de o anumită religie față de alți cetățeni”. În același comunicat se spune că imaginile extremiste, identificate pe internet, reprezintă publicitatea unor tricouri, identificate de colaboratorii procuraturii.

Procuratura s-a adresat unei instanțe de judecată din Moscova în iulie 2010. Potrivit agenției ruse Interfax, imaginea cu tricoul “extremist” a fost identificată în rețeaua socială vkontakte, într-un grup dedicat ateismului militant.

Comentariu rapcea.ro

Cum la noi, în ultimii 70 de ani, ”lumina a venit de la răsărit”, nu este exclus ca în viitorul apropiat sloganurile atât de dragi militanților naționaliști români – de genul ”România Românilor”, ”mândru că sunt Român” sau ”Ortodoxia salvează România” să fie catalogate – după modelul fratelui mai mare de la Răsărit, drept ”extremiste”, ”xenofobe” sau aducând ofense ”sentimentelor” altor etnii sau secte. conlocuitoare…

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *