În ziua de 28 ianuarie 2011, după Sfânta Liturghie, înălțând Sfânta Cruce și purtând icoana Sfintei Fericitei Maicii Matrona, circa 50 de creștini din diverse parohii au mers, cântând rugăciuni, la sediul Președintelui interimar al Republicii Moldova și Președinte al Parlamentului RM, dl Marian Lupu. Creștinii au venit pentru a-i înmâna direct Președintelui o scrisoare în care solicită să ia atitudine în problema punerii pe postul Radioteleviziunii publice Moldova 1 a unui film ce urmărește promovarea homosexualității în țara noastră.

Reacția creștinilor este o consecință a adoptării Hotărârii nr. 1/244 cu privire la difuzarea filmului documentar „Drepturile omului pe ecran: Drepturile minorităților sexuale” luate încă pe 22 decembrie 2010, de Consiliul de observatori al Companiei „Teleradio-Moldova”. Prin această hotărâre Consiliul de Observatori recomandă președintelui Companiei și directorului televiziunii difuzarea acestui film.

Cu toate că au fost sesizați printr-o scrisoare a creștinilor cu cererea de a interzice acest film la Televiziunea publică, Consiliul de Observatori ai „Teleradio-Moldova” totuși a decis și pe 26 ianuarie 2011, pentru a doua oară, plasarea pe post a filmului de propagandă a homosexualității, motivând că cererea creștinilor „nu este fondată”.

Astfel trei funcționari, dintre cei cinci ai CO, au votat pentru postarea acestui film pe ecrane:

Eugeniu Râbca, Președintele Consiliului Coordonator;

Bogatu (Cucereanu) Viorica, secretarul CO;

Meșină-Prodan Viorica, membru al CO.

Acești trei prin votul lor pro-homosexualitate, pro-păcat, și-au călcat în picioare obârșia ortodoxă în favoarea pseudovalorilor europene.

S-au împotrivit acestei decizii distrugătoare de suflete și au demonstrat verticalitate și principialitate membrii CO Aurelia Peru-Balan și Vitalie Țapeș.

În Sfânta Scriptură sodomia este calificată drept păcat împotriva firii. Despre aceasta Dumnezeu ne vorbește de mai multe ori atât în Vechiul cât și Noul Testament. Așa cum lumina și întunericul sunt incompatibile, tot așa neprihănirea și păcatul nu pot fi împreună, precum a scris Apostolul Pavel în Epistola către Romani:

Sau fălit că sînt înțelepți, și au înnebunit; [..] De aceea Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăției, să urmeze poftele inimii lor, așa că își necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu și au slujit și s-au închinat făpturii în locul Făcătorului. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase” (Romani 1:22-27).

Homosexualitatea este rezultatul alegerii oamenilor care se leapădă de Dumnezeu. Dar Moldova fiind o țară ortodoxă cu un popor de două milenii ortodox, ai cărei morală este bazată pe învățătura Sfintei Biserici niciodată nu va accepta sodomia ca normalitate.

Indignarea creștinilor cu privire la hotărârea Consiliului de Observatori este absolut firească. Moldova 1 este Televiziunea Publică, plătită din Bugetul de Stat și nimeni nu a învestit-o cu dreptul de a aduce în casele oamenilor urâciunea pustiirii, depravând copiii și tinerii noștri. Este firesc că acest film va stârni revolta societăți civile.

Ignorarea Cererii prealabile de către CO, precum și de Consiliul Coordonator al Audiovizualului vorbește despre samavolnicia funcționarilor și despre ignoranța lor absolută în problemele moralei creștine. Reieșind din faptul că nici adresarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove către Consiliului de Observatori nu i-a pus pe gânduri, concluzionăm că ei nu doar sunt străini valorilor credinței strămoșești, ci suplinesc rândurile trădătorilor de credință și neam, închinându-se unor „idealuri” străine și antihristice.

Este îmbucurător că președintele țării, în contrapunere cu funcționarii de rang inferior, a fost receptiv la plângerea creștinilor, primindu-le cererea și promițându-le că va lua măsurile necesare pentru stoparea derulării filmului. Marea majoritate a cetățenilor republicii Moldova îi va fi recunoscătoare pentru atitudinea promptă luată în favoarea bunului simț și a moralei sănătoase.

Totodată, în discuția cu președintele a ieșit în vileag și faptul că nici scrisoarea ce se referea la blasfemia strigătoare la cer derulată încontinuu la „Jurnal TV” nu a ajuns la președinte. I-a fost înmânată și această scrisoare, cerându-i-se să nu treacă cu vederea televiziunea hulitoare de Dumnezeu și să oprească sacrilegiul, pentru ca țara noastră să nu fie pedepsită de mânia lui Dumnezeu ce cu dreptate e pornită asupra noastră.

Acum, creștinii sunt în așteptarea îndeplinirii promisiunii date de șeful interimar al statului.

sursa: toaca.md

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares