Potrivit Associated Press, savanii din colegiul din Darmut, Hannover a ajuns la concluzia c pentru autoimpunerea toleranei i inhibarea rasismului latent, creierul omului depune eforturi foarte mari, diminundu-i capacitatea intelectual. Chiar dac omul consider c accept persoane de alt culoare, el este nevoit s se suprasolicite n momentul n care privete un „obiect” de alt ras sau imaginea acestuia.

Aceast oboseal se exprim prin diminuarea capacitilor intelectuale. Astfel, n societile „corecte politic”, unde intolerana este considerat o crim, persoanele care ncearc s-i impun n mod artificial emoii pozitive n legtur cu persoane de alt ras sau etnie, i diminueaz n acest fel capacitatea creierului.

Afirmaiile savanilor sunt confirmate de rezultatele unor experimente la care au participat 30 de reprezentani ai rasei europeide. Voluntarii au fost plasai sub un scanner, propunndu-li-se s priveasc imagini cu reprezentanii diferitor rase. Imaginile era prezentate de o persoan de culoare, cu care participanii la experiment au fost extrem de gentili.

Potrivit rezultatelor scanerului, n timpul comunicrii cu aceast persoan, precum i n momentul demonstrrii imaginilor, marea majoritate a participanilor aveau nregistrat o activitate neuronal sporit. Persoanelor care au nregistrat cea mai mare activitate neuronal i-au fost propuse o serie de teste de cultur general, nregistrnd rezultate mult mai slabe dect nainte de scanare.

Savanii din alte universiti consider c rezultatele acestor cercetri sunt interesant dar periculoase. „Nu vreau critic cercetarea propriu-zis, ns de aceste rezultate ar putea s fie interpretate greit. Unii ar putea s neleag c o comunicare cu negrii este duntoare”, a declarat profesorul Richards de la Universitatea din Staffordshire.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *