Potrivit Associated Press, savanții din colegiul din Darmut, Hannover a ajuns la concluzia că pentru autoimpunerea toleranței și inhibarea rasismului latent, creierul omului depune eforturi foarte mari, diminuându-și capacitatea intelectuală. Chiar dacă omul consideră că acceptă persoane de altă culoare, el este nevoit să se suprasolicite în momentul în care privește un „obiect” de altă rasă sau imaginea acestuia.

Această oboseală se exprimă prin diminuarea capacităților intelectuale. Astfel, în societățile „corecte politic”, unde intoleranța este considerată o crimă, persoanele care încearcă să-și impună în mod artificial emoții pozitive în legătură cu persoane de altă rasă sau etnie, își diminuează în acest fel capacitatea creierului.

Afirmațiile savanților sunt confirmate de rezultatele unor experimente la care au participat 30 de reprezentanți ai rasei europeide. Voluntarii au fost plasați sub un scanner, propunându-li-se să privească imagini cu reprezentanții diferitor rase. Imaginile era prezentate de o persoană de culoare, cu care participanții la experiment au fost extrem de gentili.

Potrivit rezultatelor scanerului, în timpul comunicării cu această persoană, precum și în momentul demonstrării imaginilor, marea majoritate a participanților aveau înregistrată o activitate neuronală sporită. Persoanelor care au înregistrat cea mai mare activitate neuronală i-au fost propuse o serie de teste de cultură generală, înregistrând rezultate mult mai slabe decât înainte de scanare.

Savanții din alte universități consideră că rezultatele acestor cercetări sunt interesantă dar periculoase. „Nu vreau critic cercetarea propriu-zisă, însă de aceste rezultate ar putea să fie interpretate greșit. Unii ar putea să înțeleagă că o comunicare cu negrii este dăunătoare”, a declarat profesorul Richards de la Universitatea din Staffordshire.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares