Președintele Franței Nicolas Sarcozy a declarat că politica multiculturalismului a suferit eșec, comunică agenția France-Presse.

Răspunsul meu este unul sigur, da, este un eșec”, a afirmat la 10 februarie, Sarcozy în cadrul unui interviu la un post de televiziune francez. Potrivit președintelui, o persoană care sosește în Franța, trebuie să devină o parte componentă a națiunii franceze, iar dacă nu își dorește acest lucru, nu poate fi decât un oaspete.

Președintele a subliniat că Franța nu își va schimba modul de viață, nu va revizui concepția cu privire la egalitatea dintre bărbat și femeie și nu va accepta interdicția educației școlare pentru fete. Pe lângă aceasta, francezii nu tolerează rugăciunile publice ale musulmanilor.

Politicianul de extrema dreaptă Marine Le Pen a comparat musulmanii care se roagă în stradă cu ocupanții naziști.

Am fost prea mult preocupați de identitatea celor care vin în țară și nu am atras atenția la identitatea statului care a oferit gazdă imigranților”, a spus Sarcozy.

În septembrie 2010, Senatul francez a aprobat proiectul de lege care interzice femeilor să poarte vălul islamic în public. „Franța este o țară în care nu poate fi loc pentru vălul islamic și nu poate fi acceptată supunerea femeii de către bărbați”, a declarat Sarcozy anterior.

Problema integrării musulmanilor este una foarte acută pentru Franța, unde veneticii din țările arabe au provocat în anul 2005 dezordini de stradă.

Anterior și alte lideri europeni, prim-ministrul britanic David Cameron și cancelarul german Angela Merkel au adus critici dure conceptului modelului multicultural, care pune accentul pe păstrarea identității imigranților și nu pe integrarea lor.

Discuții în legătură cu integrarea imigranților au început în Europa după publicarea în Germania a cărții „Germania – autolichidarea”, de către fostul membrul al consiliului de administrare a Bundesbank. După numeroase critici și atacuri, el a fost nevoit să renunțe la postul său.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares