251395637 300x169 Fost ofier rus GRU este nvinuit de tentativa de organizare a unei rebeliuni armateFostul colonel GRU, Vladimir Kvacikov, liderul organizaiei naionaliste „Garda Popular”, n vrst de 62 de ani, a fost pus sub arest, prin decizia unei instane de judecat din Moscova. Acesta nvinuit de „atragerea, recrutarea i implicarea persoanelor n activiti teroriste” i „tentativ de organizare a unei rebeliuni armate”.

Potrivit versiunii FSB, Kvacikov ar fi condus grupuri de foti militari, care planificau preluarea controlului asupra unor depozite de armament n mai multe uniti militare, dup care ar inteniona s organizeze un mar asupra Moscovei.

„Revoluia ruseasc este inevitabil”, a declarat Kvacikov cnd instana de judecat i-a anunat sentina. El consider c arestul su ar fi fost fcut la comanda omului de afaceri Anatolii Ciubais. edina instanei de judecat a avut loc cu uile nchise.

n anul 2008, Kvacikov a fost cercetat penal, fiind suspectat de atentarea la viaa lui Anatolii Ciubais, ns justiia rus nu i-a gsit nicio vin. Printr-o decizia a instanei de judecat, acesta a fost achitat n data de 22 decembrie. n cadrul unei emisiuni de la postul de radio “Eho Moskv”, Kvaciokov declara c Ciubais este un trdtor i duman al poporului, iar „Rusia se afl n mrejele mafiei evreieti”.

preluare de pe AntiMedia

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *