n Romnia sunt circa 1,35-1,4 mil. de hectare de teren nelucrat, pentru care pot fi aplicate sanciuni, iar din acest an va fi introdus un sistem de monitorizare prin satelit care va arta fiecare parcel nelucrat, a declarat miercuri 9.02.2011 secretarul de stat n Ministerul Agriculturii, Adrian Rdulescu.

Suprafa total arabil a Romniei este de circa 9,3 milioane hectare.

Sunt circa 1,35 – 1, 4 milioane de hectare de teren nelucrat, iar din acest an vom avea un sistem de monitorizare prin satelit i vom ti n fiecare lun fiecare parcel nelucrat i fiecare palm de pmnt. Vom introduce acea sanciune de 400 lei pe hectar pentru terenurile nelucrate“, a menionat secretarul de stat n Ministerul Agriculturii i Dezvoltrii Rurale (MADR), Adrian Rdulescu.

Acesta amai spusc va fi fcut o analiz concret n ceea ceprivete oamenii n vrst, care nu mai au posibilitatea s-i lucreze pmntul i s-l arendeze. “Vom face o analiz concret acolo oamenii sunt btrni, nu au posibilitatea s-i lucreze pmntul, nu au posibilitatea s-l arendeze i nu exist o societate s-l preia. Dup ce am studiat toate aceste probleme, ncercm s gsim i soluia:fieva ficumprat de Agenia Domeniilor Statului, fievomncerca s adunm acest teren pe suprafee mai mari i s atragem investitori i tineri care nu au posibiliti financiare pentru a ncepe o afacere”, a maiprecizat Rdulescu.

Comentariu rapcea.ro

Astfel de msuri au ca scop ascuns fie obligarea proprietarilor de terenuri agricole la o nou colectivizare (așazisa arendare a terenurilor, de pe care nu cștig mai nimic), fie deposedarea de terenuri, ca ultim refugiu/resurs n fața unei dependențe de importurile de alimente. n ambele situații, proprietarii pierd șansa de a se retrage n mediul rural, și de a supraviețui din resurse independente de criza global a alimentelor ce se ivește la orizont. Pe de alt parte, guvernanții au avut grij ca subvențiile, respectiv ajutoarele pentru agricultur s fie ca și inexistente.

Cu alte cuvinte prin aceast capcan perfect, agricultorii romni vor fi distruși definitiv, astfel c proprietarul de teren romn va fi pus n urmtoarea dilem:

- Fie s țin terenul (nelucrat, pentru c nu are resurse financiare pentru asta, iar agricultura nu este profitabil datorit mafiei importurilor de cereale n detrimentul producției interne) și s plteasc amenda de 400 lei la hectar;

- Fie s vnd sau s concesioneze terenul (n ambele cazuri, s piard posesia acestuia).

Mai țineți mine cnd n 1990 se striga ”Nu ne vindem țara” !? Acum ni se fur literalmente de sub picioare ! ROMNI, TREZIȚI-V, PN CND NU E PREA TRZIU !!!

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.