În România sunt circa 1,35-1,4 mil. de hectare de teren nelucrat, pentru care pot fi aplicate sancțiuni, iar din acest an va fi introdus un sistem de monitorizare prin satelit care va arăta fiecare parcelă nelucrată, a declarat miercuri 9.02.2011 secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu.

Suprafață totală arabilă a României este de circa 9,3 milioane hectare.

Sunt circa 1,35 – 1, 4 milioane de hectare de teren nelucrat, iar din acest an vom avea un sistem de monitorizare prin satelit și vom ști în fiecare lună fiecare parcelă nelucrată și fiecare palmă de pământ. Vom introduce acea sancțiune de 400 lei pe hectar pentru terenurile nelucrate“, a menționat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Adrian Rădulescu.

Acesta a mai spus că va fi făcută o analiză concretă în ceea ce privește oamenii în vârstă, care nu mai au posibilitatea să-și lucreze pământul și să-l arendeze. “Vom  face o analiză concretă acolo oamenii sunt bătrâni, nu au posibilitatea să-și lucreze pământul, nu au posibilitatea să-l arendeze și nu există o societate să-l preia. După ce am studiat toate aceste probleme, încercăm să găsim și soluția: fie va fi cumpărat de Agenția Domeniilor Statului, fie vom încerca să adunăm acest teren pe suprafețe mai mari și să atragem investitori și tineri care nu au posibilități financiare pentru a începe o afacere”, a mai precizat Rădulescu.

Comentariu rapcea.ro

Astfel de măsuri au ca scop ascuns fie obligarea proprietarilor de terenuri agricole la o nouă colectivizare (așazisa arendare a terenurilor, de pe care nu câștigă mai nimic), fie deposedarea de terenuri, ca ultim refugiu/resursă în fața unei dependențe de importurile de alimente. În ambele situații, proprietarii pierd șansa de a se retrage în mediul rural, și de a supraviețui din resurse independente de criza globală a alimentelor ce se ivește la orizont. Pe de altă parte, guvernanții au avut grijă ca subvențiile, respectiv ajutoarele pentru agricultură să fie ca și inexistente.

Cu alte cuvinte prin această capcană perfectă, agricultorii români vor fi distruși definitiv, astfel că proprietarul de teren român va fi pus în următoarea dilemă:

-  Fie să țină terenul (nelucrat, pentru că nu are resurse financiare pentru asta, iar agricultura nu este profitabilă datorită mafiei importurilor de cereale în detrimentul producției interne) și să plătească amenda de 400 lei la hectar;

-  Fie să vândă sau să concesioneze terenul (în ambele cazuri, să piardă posesia acestuia).

Mai țineți mine când în 1990 se striga ”Nu ne vindem țara” !? Acum ni se fură literalmente de sub picioare ! ROMÂNI, TREZIȚI-VĂ, PÂNĂ CÂND NU E PREA TÂRZIU !!!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares