Am nceput s primesc (ncepnd cu aceast dupamiaz, mesaje ngrijortoare despre erupția solar ce a avut loc astzi 15.02.2011. Este vorba despre o erupție solar de magnitudine mare – clasificat drept o erupție de magnitudine X-2.

Mai ngrijortor este faptul c aceasta s-a produs pe direcția Pmntului, spre deosebire de alte dți, cnd astfel de erupții ne-au ocolit datorit faptului c nu ne-am aflat pe direcția lor de acțiune.

Știrea a aprut deja n pres, ocupnd chiar un loc important n jurnalele serii. Intenționat sau nu, majoritatea știrilor din presa de azi fac vorbire despre explozia solar de pe data de 14 (de ziua indrgostiților), ns cea de azi 15.02.2011 a fost mult mai puternic.

Ceea ce nu se spune ns n mass media este faptul c aceast imens descrcare de energie solar va atinge n aproximativ 25-48 de ore Pmntul, iar efectele sale pot fi catastrofale pentru civilizația actual – așa cum o știm.

Specialiștii spun c Pmntul va fi mbiat pentru o perioad de aproximativ 3 zile ntr-o imens descrcare de energie electro-magnetic, cu un spectru larg (de la raze X pn la frecvențe radio), ce vor avea efectul unei veritabile ”bombe” cu puls electromagnetic asupra Terrei.

Majoritatea țrilor puternic industrializate au inițiat de mai mulți ani programe de protecție a rețelelor bazate pe energie electric, astfel nct acestea s fie protejate de suprasarcini n ipoteza unor astfel de cataclisme naturale. Astfel de proiecte vizeaz compartimentarea rețelei publice de electricitate, ecranarea principalelor sisteme vitale (comunicații, sntate, transporturi) de posibilitatea producerii unor suprasarcini. Din pcate, Romnia nu are un astfel de program de protecție mpotriva ”bombardamentelor” cu pulsuri electromagnetice.

Cel mai grav afectat va fi ns eco-sistemul terestru, n condițiile n care ionosfera planetei și stratul de ozon al acesteia au suferit degradri importante n ultimii 30 de ani, datorit polurii (inclusiv electro-magnetice) a atmosferei terestre, dar și datorit slbirii cmpului magnetic al Pmntului.

Erupția solar de astzi a fost att de violent nct a provocat valuri pe suprafața Soarelui.


Ni se recomand ca n urmtoarele 3 zile s nu ne expunem la lumina soarelui dect pentru perioade scurte de timp, pentru a prentmpina eventualele neplceri. Statistic, s-a observat c n perioada corespunztoare erupțiilor solare, crește numrul persoanelor ce sufer atacuri cardio-vasculare, ndeosebi atacuri cerebrale.

Analiza spectral a erupției de azi a mai relevat un fapt ngrijortor și anume imensa cantitate de raze x ce au prsit coroana solar. Practic, vreme de 3 zile Pmntul va fi expus unui bombardament de raze x comparabil cu cel al expunerii unui pacient la un aparat de radiologie. Razele x sunt letale pentru organismele vii, iar o expunere prea ndelungat poate provoca efecte catastrofale asupra vieții pe Pmnt.

Deja anumite grupri religioase sau spirituale și ndeamn membrii și simpatizanții s se roage intens n aceast perioad, pentru protejarea vieții pe Pmnt. Dumnezeu s ne fereasc de ce e mai ru !

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *