Superioritate rasială sau genialitate germană !? Descoperire: primele filme 3D au fost făcute de naziști în 1936

Regizorul australian Phillipe Mora a descoperit, în timp ce pregătea un film documentar despre cum a fost filmată Germania nazistă, două filme 3D de câte 30 de minute realizate de propagandiștii naziști în 1936, susține Guardian. Astfel, filmului regizorului Andre de Toth realizat în 1953 – House of wax -a fost detronat din poziția de prim film 3D.

Potrivit lui Mora, filmele au fost realizate cu ajutorul unei camere cu lentile de 35 mm, iar efectul 3D a fost obținut prin interpunerea unei prisme în fața a două lentile. Acesta a menționat și starea bună a filmelor și a apreciat “calitatea fantastică” a filmărilor. Filmele au fost realizate în perioada Germaniei naziste, într-un studio independent pentru Paul Joseph Goebbels.

Primul film, “So real you can touch it”, prezintă scurte imagini ce surprind crenvurști sfârâind pe grătar, iar despre cel de-al doilea, care se intitulează “Six girls roll into weekend”, Mora nu a povestit prea multe. Cele două filme vor fi folosite în cadrul documentarului pe care regizorul australian îl pregătește despre filmările din Germania nazistă și modul în care acestea erau folosite pentru a forma opinia publică și a-i manipula pe germani.

(Laura Holban) preluare de pe Gândul

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *