Fieful lui Marean Vanghelie sta sa explodeze de atata mafie tiganeasca. Solidari cu liderul lor, ajuns primar, tiganii conduc tiranic intregul sector 5, indiferent de domeniul de activitate. Vangelie, ajuns primar cu sustinerea balaoachesilor lui confrati din triunghiul bermudelor murdare de kkt (Rahova – Ferentari –Zetari), le recompenseaza acestora votul, cu locuri de vanzare in piete, vanzare stradala cu sau fara autorizatie (pentru ca politistii de zona incaseaza oricum spaga), monopolizand si sufocand orice alta initiativa in acest sector.
De la florariile amplasate ilegal pe trotuare pana la parcagii nerusinati (care iti zgarie masina daca nu le dai bani), trecand prin mafia tarabelor din pietele sectorului 5 (unde monopolul tiganesc nu permite intrarea in piata a taranilor si a micilor producatori, carora le cumpara marfa si o revand la suprapret) si tarabele cu martisoare, toate cotizeaza la “imparatul” Marean Vanghelie, poreclit – dupa cum se stie – “primarul 10%”. Pentru ca atata te costa o autorizatie de constructie, un aviz, un puz sau orice altceva pentru a face cea mai mica investitie in fieful lui. Au existat investitori si proiecte urbanistice generoase (o baie publica, un strand, chiar si un complex rezidential – pe amplasamentului fostei uzine Vulcan), care s-au mutat in alte parti ale capitalei, din aceleasi motive: investitorii (mai ales cei straini) nu intelegeau de ce trebuie sa ii faca cadou primarului cu 3 clase 10 % din afacerile lor. In mod normal, autorizatiile de vanzare stradala se emit de Primaria Capitalei.
In luna decembrie 2010, primarul-bulibasa Marean a obtinut totusi o derogare de la fostul sau coleg de partid, Oprescu, care i-a permis sa dea autorizatii de vanzare stradala in centru pentru sarbatorile traditionale de iarna.
Pentru sarbatorile traditionale de primavara, perioada 17.02. – 8.03, conform hotararilor CGMB, Primaria Capitalei a eliberat aviz de amplasare temporara si a incasat de la fiecare solicitant taxe pentru ocuparea domeniului public.
Ei, si aici incepe tablalaul nostru. La autorizatiile din zona Unirii (fosta Banca a Religiilor – intrare metrou Unirii 1) au primit aprobare de la PMB si doua asociatii, Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor (APADAR) si Asociatia Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romania (AVMR), ambele dorind sa obtina cate un stand stradal in zona Pietei Unirii (Banca religiilor) pentru vanzare de cadouri (martisoare, vederi, felicitari, etc.) in perioada sarbatorilor de primavara. Doar ca aici s-au izbit de sleahta de tucurii cu gura mare, votantii devotati ai primarului “care este”, si care – NEAVAND NICI UN FEL DE AUTORIZATIE, benefiiciind de protectia primarului nu ii lasa pe negrisorii – voluntari ai APADAR si AVMR, sa amplaseze cele doua standuri – si sa efectueze vanzarea, desi actiunea lor este una non-profit in cadrul unui program al celor doua asociatii.
Noi credem ca motivul discriminarii negrisorilor APADAR nu este neaparat culoarea pielii care e de multe ori mai deschisa decat ceru gurii unor vanghelieni de profesuie, cat faptul ca negrisorii APADAR (sprer deosebire de tiganii de Rahova) nu au dreptul sa il voteze pe Vanghelie decat in… Congo.
Propunem ca la urmatorul mandat sa candideze in Congo, unde ii garantam ca negrii nostri il vor vota. Poate ca n-ar fi rau ca acolo sa il urmeze si votantii lui traditionali, ca sa rasara soarele si in sectoru 5.

Vice-Presedinte APADAR
Rapcea Mihai

Presedinte AVMR
Ene Viorel

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares