Tevatura națională a arestărilor de vameși și polițiști de frontieră șpăgari începe să se domolească. Vocile acuzatoare de pe micile ecrane, aceleași dacă se urmărește manipularea publicului, o cotesc, încet-încet, spre alte diversiuni nerușinate, întru prosteala generală, ce bîntuie România de 6 ani. După logica de hoți a portocaliilor fruntași, înăbușirea scandalului vămilor este firească, de vreme ce toate declarațiile celor implicați în contrabandă, probele directe sau indirecte, chiar și comentariile obiective ale unor juriști de marcă duc la un singur personaj notoriu: Vasile Blaga.

Individul, buhăit de nopțile pierdute în uneltiri, cu limba împleticită de prea mult suc de struguri fermentați, veșnic la pîndă și chinuit de patimi distructive, ține în mînă frîiele Partidului Democrat Liberal încă din mai 2001, cînd Traian Băsescu a devenit președintele acestei formațiuni politice.

Mai vechii democrați cunosc „abilitățile“ pe care Blaga și le-a pus în slujba lui Băsescu pentru a-l da la o parte pe Petre Roman, în preajma căruia bulldogul nu era binevenit. Fin observator, bun psiholog și bine informat despre oamenii din jur, Petre Roman nu avea cum să accepte tovărășia unui fost informator al Miliției ceaușiste (conform unor surse din CNSAS), director de vămi prin Bihor, obișnuit cu șpăgi consistente și amator de cumetrii cu contrabandiști. Ros de invidii, lacom, egolatru, isteric, măcinat de ambiții personale și orgolii la limita patologicului, Blaga și-a dezlănțuit capacitățile sub domnia lui Băsescu. Numai că setea de mărire și putere ascunde complexe hidoase. Poate că tocmai de aceea, trecînd, odată cu schimbarea regimului politic, de la nivelul unui mărunt turnător pe la vreun sectorist la fel de neînsemnat, la statutul de ministru al Administrației și Internelor, Blaga a ținut ca ministerul său să funcționeze în fostul sediu al Comitetului Central al PCR, iar el, ministrul parvenit, să se instalezeze în fostul birou al lui Nicolae Ceaușescu!

Recent, s-a adus în discuție averea sa fabuloasă, de circa 4-5 miliarde de euro, ascunsă în conturi bancare din străinatate. N-ar fi de mirare! Nu degeaba și-a numit oameni loiali în funcții-cheie, precum: șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, anterior șef al Direcției Regionale Oradea a Poliției de Frontieră, și șeful Autorității Vamale din România, Radu Mărginean, care deținea și funcția de vicepreședinte al ANAF, anterior șef al Direcției Regionale Vamale Oradea (acolo unde Blaga și-a făcut stagiatura în perioada 1993-1996). Și încă un amănunt: cu cîțiva ani în urmă, presa începuse să comenteze stenogramele unor convorbiri telefonice purtate între factori de decizie ai vămilor de pe clisura Dunării despre contrabanda cu țigări din zonă. Protagoniștii înregistrărilor invocau sprijinul de care se bucurau din partea lui Sorin Frunzăverde și a lui Vasile Blaga.

Scandalul a fost repede mușamalizat. Gurile rele vorbesc despre cîrdășia lui Băsescu cu Blaga în povestea traficului cu licențe pentru transporturi internaționale, născută în timpul ministeriatului celui dintîi. Sub oblăduirea lui Băsescu, Blaga se poartă ca un vătaf pe moșie. Dispune de tot ceea ce înseamnă partid portocaliu, îndepărtează pe oricine încearcă să îl informeze corect pe Băsescu, negociază cu personaje de aceeași teapă, din alte partide, în folos pur personal (vezi Verestoy Attila, Viorel Hrebenciuc, Orban ș.a.), își asigură influența în majoritatea mass-media. De altfel, în ultimele zile, în ciuda dovezilor de netăgăduit, frapează și deranjează evidenta susținere pentru Blaga, ridicată la rang de slugărnicie grețoasă, în unele talk-show-uri ale Realității TV și Antenei 3, de către ziariști despre care însăși presa a relatat că s-au bucurat de contracte cu statul, de milioane de euro. Într-o dezbatere televizată, l-am urmărit cu dezgust pe un oarecare Alexandru Cumpănașu, aproape sărind la beregata moderatoarei, cînd femeia i-a adus niște acuze fondate fostului ministru de Interne.

Știați că acest Cumpănașu reprezintă o organizație neguvernamentală de utilitate publică, sprijinită material de Ministerul Administrației și Internelor? Așadar, întotdeauna „există o explicație“, vorba unui personaj celebru de comedie. Personal, sînt dezamăgit de sîrguința cu care Radu Tudor, în care văd, încă, un jurnalist corect, se străduie să „spele“ și să dezvinovățească un pușcăriabil. Și afirm așa ceva, gîndindu-mă la ceea ce spunea Ioan Oltean, într-o ședința a partidului de pe Aleea Modrogan, despre fostul vameș: „Dacă n-ar fi fost Blaga la Interne, nu am fi cîștigat alegerile prezidențiale!

. Adică, noroc cu frauda, că doar Internele se ocupă de organizarea (a se citi furtul) alegerilor! Deunăzi, Sabina Fati, o jurnalistă apropiată actualei Puteri, scria despre Vasile Blaga că ar fi condus, în campanii, operațiunea „Bani pentru partid“ și că el ar fi „regele vămilor“, piesa lipsă de pe tabla de șah a contrabandei cu țigări. Plauzibil, avînd în vedere experiența redutabilă de mitarnic în dedesubturile sistemului vamal, inclinațiile, antecedentele și grandomania șefului de facto al PDL, Vasile Blaga. Însă trecutul comun învolburat, legătura ombilicală cu Băsescu, se pare că îl salvează din nou pe Blaga și amînă inevitabila pușcărie. Jurnaliștii de bună-credință arată, totuși, cu degetul spre Blaga. Pînă și ancheta Parchetului a ajuns aproape de vîrful piramidei care guvernează fenomenul contrabandei din România. Motive serioase de îngrijorare pentru personajul în cauză și complici. Așa că, în toiul dezvăluirilor despre șpăgile din vămi și beneficiarii cu gulere albe ai contrabandei de proporții, cînd numele lui Vasile Blaga se pronunța tot mai des și amenințător pentru el și pentru restul haitei jefuitoare, Serviciile Speciale și Cotrocenii au aruncat, cu mare succes, pe piața presei flămînde de senzațional și manipulatoare, diversiunea schimbării premierului Boc cu un independent

Manevră ieftină de dezinformare, mană cerească pentru deconspiratul „rege al vămilor“, victimizat, pe la televiziuni, de vuvuzelele nesimțite, plătite gras din bani publici, prin nepotisme și contracte mascate. Fostul ministru al Finanțelor Publice, Sebastian Vlădescu, estimează că nivelul anual al contrabandei cu țigări din România atinge 2 miliarde de euro. Specialiști în domeniu, reprezentanții companiei BRITISH AMERICAN TOBACCO, apreciază că Bugetul de Stat este păgubit, în fiecare an, cu 3 %, din cauza acestui fenomen. Toate datele, toate indiciile și acțiunile demascatoare duc la fostul mitarnic de pe plaiurile bihorene! Dacă România nu este acceptată în Spațiul Schengen, dacă fenomenul corupției a atins culmi inimaginabile, dacă sărăcia a ajuns să ucidă în massă, la propriu, de-a valma, copii, tineri și bătrîni, principalul vinovat se află acum pe tabla de șah a contrabandei cu țigări, drept „rege al vămilor“! Pe de alta parte, sa urmarim evolutia evenimentelor recente: Traian Băsescu trimite mesageri la Vasile Blaga. După ce a văzut că acțiunea de reținere a vameșilor nu dă roadele scontate, în sensul intimidării Buldogului, presedintele vrea să cadă la pace cu acesta, considerînd că astfel va face pace cu tot grupul bătrînilor PDL-iști, care se pare că vor să susțină în Parlament orice tentativă de suspendare a sa din funcție.

Conform informațiilor care circulă în PDL pînă acum, Vasile Blaga controlează circa 24 de filiale ale partidului, inclusiv voturile parlamentarilor din colegiile respective. În PDL s-au instaurat panica și deruta, iar pe zi ce trece din ce în ce mai mulți pedeliști consideră că Traian Băsescu a înnebunit și cred că Blaga este unica soluție viabilă pentru supraviețuirea partidului. În acest context, după o noapte în care se pare că a avut un nou coșmar, terminat abia pe la 4 dimineața, vegheat de Aliodor Manolea, luni Traian Băsescu a vorbit la telefon cu Elena Udrea, explicîndu-i acesteia că a ajuns la concluzia că dacă îl împiedică pe Blaga să candideze „se va alege praful de partid“, iar el a visat că vor „sfîrși prost“. La rîndul ei, acesta i-a spus lui Basescu că trebuie neapărat să se împace cît mai curînd posibil cu Vasile Blaga. Din discuția telefonică a reieșit că Elena Udrea s-ar mulțumi și doar cu o funcție de vicepreședinte în PDL. Pornind de la această convorbire telefonică, puțin mai tîrziu, în jurul orelor 11, Basescu i-a ordonat lui Sebastian Lăzăroiu să stabilească pentru sfîrșitul acestei săptămîni o întîlnire cu Vasile Blaga, la care să fie invitați să participe Radu Berceanu și Sorin Frunzăverde.

Sursele noastre spun că Basescu a optat intenționat pentru o întîlnire de reconciliere așa de tîrziu, pentru că vrea să mai joace o ultimă carte pentru îngenuncherea lui Vasile Blaga, deși încă nu se știe care va fi aceasta. Dupa cum se observa, Mafia PDL-ista face miscari aiuritoare si complet lipsite de logica, semn al derutei si debandadei instaurate, ceea ce anunta fara nici un dubiu, prabusirea acestui regim in zilelele si saptamanile urmatoare.

Deși nu a fost prezentă la ședința de la Vila Lac 1, Elena Udrea era informată din 10 în 10 minute cu privire la desfășurarea acesteia și la ce se discuta. În momentul cînd i s-a transmis că nu va putea candida în PDL nici măcar pentru postul de vicepreședinte, aceasta a luat foc! Parcă înnebunise. asa cum declara unele surse. Aflată la partid, în compania unor consilieri și apropiați, Elena Udrea a făcut o criză de isterie, amenințînd și înjurînd în stînga și în dreapta, vărsîndu-și năduful pe niște oameni care nu aveau nici o legătură cu problema.

Deși știa că Traian Băsescu se află în ședință, ea l-a sunat de circa 4 ori. Ulterior, după terminarea întîlnirii, Băsescu i-a răspuns apelului și i-a spus: „Nu am avut cum să fac altfel“, după care i-a închis telefonul, probabil pentru a nu o mai auzi cum țipa, dar nu înainte de a o îndemna să stea liniștită, pentru că treaba „încă nu s-a încheiat”.

După ce timp de cincizeci de ani s-a experimentat pe pielea noastră rezistența omului la comunism, acum suntem supuși testului cu democrația care seamănă tot mai tare a dictatură, cu libertatea care nu este libertate și cu bunăstarea care devine sărăcie. Sunt evidente semnele acestui experiment de proporții.

În primul rând, Cel de Sus (sau cel de jos) a îndemnat poporul să-și aleagă, o dată și încă o dată, un președinte care cunoaște totul, neștiind nimic. Apoi, pe președinte l-a îndrumat să numească un prim ministru la fel de priceput la administrarea unei țării precum era el, cel ales de două ori, expert în politica externă, sau internă, sau al orice altceva ( exceptând sortimentele de whisky). Și, mai presus de toate, i-a înzestrat pe amândoi cu o dragoste neostoită spre experiment.

Și s-a numit experimentul, RESTRUCTURARE. Pentru ca lucrarea să fie completă, Cel de Sus (sau cel de jos) a secat mai de multișor poporul român de mândrie, de putința răzvrătirii și de respectul față de sine.

Tot El (sau celălalt) i-a mai permis premierului să-și aleagă un guvern pe măsura sa. Plin de jivine cu chipuri umane. Șacali, hiene, asini, târâtoare băloase, boi cu limbi late și aspre, rechini. Acestea fiind, puteau începe munca numită restructurare.

Și primii au fost restructurați cei mai tineri cetățeni. S-a vrut a se vedea ce se întâmplă dacă noii născuți nu mai sunt vaccinați la naștere, dacă mamelor nu li se mai dă posibilitatea să-și crescă pruncii, dacă se reduce numărul de grădinițe și se desființează școlile de la sate, dacă profesorii nu mai sunt plătiți, dacă legea educației babelizează școala și dacă poate face reforma învățământului un ministrul al educației, specialist doar în viteza mâinii președintelui, care nu a avut și nu are nici cea mai vagă legătură cu școala românească.

Au urmat vârstnicii. Se dorește a se afla în cât timp dispar bătrânii dacă pensiile scad continuu, medicamentele devin tot mai inaccesibile, spitalele sunt înjumătățite numeric și mai prost dotate, doctorii izgoniți peste hotare și dacă traiul se scumpește. Rețeta aproape completă pentru ca viața lor să devină un coșmar.

Se fac încercări pentru a se descoperi cum pot dispărea zecile de miliarde împrumutate fără a lăsa nici o urmă. Cum poate funcționa o țară în care singura lege valabilă a rămas aceea a bunui plac, în care polițiștii sunt tratați ca niște infractori, judecătorii ca hoții recidiviști iar tâlharii cei adevărați sunt transformați în demnitari.    Se experimentează asiduu cum se poate apăra o țără fără armată, cu puținii militari pe care îi mai are plătiți prost și trimiși să moară aiurea prin lume.

Cu veteranii condamnați la sărăcire și cu politicienii lucrând pentru distrugerea meseriei de militar. În acest uriaș laborator carpatin, cu un aparat politic imens se vrea a se afla cât rezistă românul la lipsa de speranță, la frica de ziua de mâine, la învrăjbirea fiecăruia împotriva fiecăruia, la frigul din case, la virușii care zburdă prin puținele spitale funcționabile, la otrăvurile din alimente, la tăierile din salarii, la sărăcirea accelerată.

Tocmai când voiam să închei adresând o rugăciune cerului (pentru că pentru celălalt nu cunosc modul oficial de adresare) , a apărut de nu știu unde un tip îmbrăcat în alb și cam străveziu. M-a privit cu ochii blânzi și mi-a șoptit fără a mișca buzele:

„ Fiule, nu huli în pustie! Vinovații sunt aici, în jurul tău!” Și a dispărut, disipându-se într-o lumină caldă. Așa că, vouă, celor care vă aflați aici, în zona experimentului, va trebui să vă spun că am greșit. Vinovat nu este Cel de Sus. Poate doar cel de jos, care și-a găsit în zonă supuși colaboratori. Ei, cei care vă chinuiesc, sunt printre noi. Chiar cei pe care i-am chemat să ne ferească de necaz. Cei în care am avut încredere. Cei care ne-au promis un trai mai bun și acum ne mint zilnic. Cei care cred că pot schimba în rău, nepedepsiți, soarta acestui popor. Care se simt deasupra omenescului tratând un popor ca pe un cobai.

Ne vom învăța vreodată minte? Asta n-o știe decât Cel de Sus! Țară, țară, vrem eroi! Ioan Oltean de la Bistrița a spus că Boc și Botiș vor fi catalogați ca fiind eroi. În perioada contemporană cu noi. Același personaj l-a asemuit pe Boc cu Ștefan cel Mare.

Boc chiar a fost decorat de ministrul apărării naționale. Ministrul de la externe i-a ridicat osanale lui Nuți Udrea. Avem cel puțin un primar care doarme cu poza aceleiași Elene sub pernă. Un alt primar – suspendat actualmente – mi-a umplut orașul la un moment dat cu drapele portocalii, pe care se exprima susținerea pentru Băsescu. Ieri, o altă(fosta) miss a fost reconfirmată în funcție la partid, pentru modul în care și-a sacrificat imaginea publică când cu numărarea voturilor la legea unitară a pensiilor. Zilnic ni se induce ideea că actualii guvernanți se sacrifică pentru țară și noi toți, prin măsurile care le iau. În plan personal, sacrificiul pentru ei reprezintă însă creșterea conturilor bancare și a proprietăților pe care le dețin.

Cât va mai dura oare până ni se va propune a li se construi și un panteon, a cărui construcție să fie atribuită bineînțeles unei firme de casă portocalie !?

sursa: http:// baricadainter1989.blogspot.com

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares