Unde vom ajunge cu tehnologia ?

Vortexul avântului tehnologic ne poartă din ce în ce mai repede și mai departe. Lumea începe să devină un loc straniu, străin, chiar și pentru cei mai ”evoluați” și ”tehnologizați” dintre noi. Când am ieșit din comunism, jucam tetris pe niște chinezării, și ne credeam extraordinari de evoluați. Părinții noștri se născuseră odată cu televiziunea, ba chiar și generația mea a prins televizoarele marca ”Diamant”, alb/negru.

În 90, primul meu calculator a fost un HC85 (Felix, fabricat la Oradea) rula jocuri și programe pe casetă audio, care cârâiau (când se încărcau) de îmi băteau în țeavă vecinii. Astăzi, mă uit pe net și văd că îmi pot cumpăra computer cu 12 procesoare de 2,9 Megahertzi, cu 32de Giga memorie RAM și 1 Tera de memorie SSD !!!

Astăzi, la doar 7 ani, fiul meu are ”doar” două laptopuri (primite la împlinirea vârstelor de 5 și 6 ani – unul de la bunicu, pe care îl ține acolo, pentru când merge la el, și unul acasă), ”rupe” consola Play Station și mă bate efectiv la orice joc la care aș concura cu el pe calculator. Abia silabisește literele, dar navighează pe net (intuitiv) după desene animate și jocuri dinainte de a învăța să citească.

UNDE VOM AJUNGE !?

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *