Vortexul avntului tehnologic ne poart din ce n ce mai repede și mai departe. Lumea ncepe s devin un loc straniu, strin, chiar și pentru cei mai ”evoluați” și ”tehnologizați” dintre noi. Cnd am ieșit din comunism, jucam tetris pe niște chinezrii, și ne credeam extraordinari de evoluați. Prinții noștri se nscuser odat cu televiziunea, ba chiar și generația mea a prins televizoarele marca ”Diamant”, alb/negru.

n 90, primul meu calculator a fost un HC85 (Felix, fabricat la Oradea) rula jocuri și programe pe caset audio, care criau (cnd se ncrcau) de mi bteau n țeav vecinii. Astzi, m uit pe net și vd c mi pot cumpra computer cu 12 procesoare de 2,9 Megahertzi, cu 32de Giga memorie RAM și 1 Tera de memorie SSD !!!

Astzi, la doar 7 ani, fiul meu are ”doar” dou laptopuri (primite la mplinirea vrstelor de 5 și 6 ani – unul de la bunicu, pe care l ține acolo, pentru cnd merge la el, și unul acas), ”rupe” consola Play Station și m bate efectiv la orice joc la care aș concura cu el pe calculator. Abia silabisește literele, dar navigheaz pe net (intuitiv) dup desene animate și jocuri dinainte de a nvța s citeasc.

UNDE VOM AJUNGE !?

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares