Volumul “Din luptele tineretului romn 1919-1939” editura Buna Vestire este o carte pe care orice bun romn ar trebui s o aib n cas.

O culegere de texte privind Mișcarea Legionar și lupta dus de tineretul romn – generația interbelic – pentru pstrarea ființei naționale .

Mai ales n aceste momente de mare cumpn și nselare, cnd voci strine de ființa neamului romnesc neag pe 7 voci, scrșnind din dinți cu ur, tot ceea ce a avut mai bun mai frumos și mai curat floarea tineretului legionar.

Cartea, n stoc limitat, poate fi cumprat cu 5 lei bucata, de la sediul Asociației Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din Romnia (AVMR), din str. Batiștei nr. 11, scara 1, etaj. 1, București. persoan de contact: dl. Ene Viorel, tel. 0766482999.

Citez din pagina de gard:

Scopul istoriei este a fi urmailor de nvtur.

Miron Costin

Sfritul secolului XX gsete poporul romn ntr’o stare de dezbinare fr egal, ntr’o stare de srcie material, dar mai ales moral. Iar primul lucru ce trebue fcut pentru a iei din aceast situaie este aflarea adevrului, indiferent care este.

Avem nevoie de adevr pentru a afla ct de adnc ne-am afundat n noroiul istoriei. Avem nevoie de adevr pentru a ti cine ne-a omort bunicii, ne-a mutilat prinii i ne-a ucis prietenii. Avem nevoie de adevr, cci numai tiind adevrul, vom putea ti ce trebue s facem pentru a salva ce mai este de salvat. Avem nevoie de adevr i nu de linite.

Un elev de liceu Bucureti, 1991

,
S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *