Acum 10 ani consideram de domeniul science fictionului computerele nanometrice, dronele-spion, televizoarele 3D si aparatele de citit gandurile. Astazi, cea mai pare parte a acestor vise au devenit realitate fiind accesibile celor care au banii necesari sa si le procure.

Iata un nou asa-numit gadget care intra in viata noastra, si care pana acum era doar de domeniul fantasticului.

Ce este Ar.Drone?

Primul quadricopter (elicopter cu 4 elici), ce se controleaz cu ajutorul unui iPhone, iPad sau iPod. Zvonurile spun c și cu alte smart-phone-uri poate fi comandat, ns pn cnd se anunț oficial, nu garantm. Dotat cu 2 camere de luat vederi: frontal și una orientat n jos, iți permite s vezi pe ecranul iPhone-ului ceea ce filmeaz camerele.

Cum funcționeaz?

Datorit sistemului Wi-Fi ncorporat, poți controla AR.Drone folosind un iPhone ( iPod Touch sau iPad).

O alt caracteristic important este folosirea AR.Drone n reea. Se poate crea un joc n care alii juctori s se alture i s se joace unul mpotriva celuilalt. De exemplu, un joc multiplayer, numit AR.PURSUIT, face posibil o lupt ntre dou AR.Drone.

Controlul quadricopterului se face exclusiv din iPhone (iPad sau iPod Touch) printr-o interfaț foarte intuitiv și prietenoas. Stabilizarea și controlul altitudinii se face prin giroscopul ncorporat și prin ultrasunete.

Decolarea, aterizarea și aterizarea de urgenț se fac prin simpla apsare a unui buton.

Conectarea prin Wi-Fi permite nu doar controlul quadricopterului ci și recepția imaginilor preluate de cele 2 camere ncorporate.

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares