Evolutie tehnologica accelerata ! Unde va ajunge umanitatea in 100 de ani !?

Acum 10 ani consideram de domeniul science fictionului computerele nanometrice, dronele-spion, televizoarele 3D si aparatele de citit gandurile. Astazi, cea mai pare parte a acestor vise au devenit realitate fiind accesibile celor care au banii necesari sa si le procure.

Iata un nou asa-numit gadget care intra in viata noastra, si care pana acum era doar de domeniul fantasticului.

Ce este Ar.Drone?

Primul quadricopter (elicopter cu 4 elici), ce se controlează cu ajutorul unui iPhone, iPad sau iPod. Zvonurile spun că și cu alte smart-phone-uri poate fi comandat, însă până când se anunță oficial, nu garantăm. Dotat cu 2 camere de luat vederi: frontală și una orientată în jos, iți permite să vezi pe ecranul iPhone-ului ceea ce filmează camerele.

Cum funcționează?

Datorită sistemului Wi-Fi încorporat, poți controla AR.Drone folosind un iPhone ( iPod Touch sau iPad).

O altă caracteristică importantă este folosirea AR.Drone în rețea. Se poate crea un joc în care alții jucători să se alăture și să se joace unul împotriva celuilalt. De exemplu, un joc multiplayer, numit AR.PURSUIT, face posibilă o luptă între două AR.Drone.

Controlul  quadricopterului se face exclusiv din iPhone (iPad sau iPod Touch) printr-o interfață foarte intuitivă și prietenoasă. Stabilizarea și controlul altitudinii se face prin giroscopul încorporat și prin ultrasunete.

Decolarea, aterizarea și aterizarea de urgență se fac prin simpla apăsare a unui buton.

Conectarea prin Wi-Fi permite nu doar controlul quadricopterului ci și recepția imaginilor preluate de cele 2 camere încorporate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *