knesset 300x199 姷 Israel statul va spori controlul asupra asociaiilor ob演e演i internationalLa 21 februarie, Knesset, legislativul israelian a adoptat 螽 lectura a doua 槐 a treia proiectul de lege cu privire la controlul asociaiilor ob演e演i finanate din afara 綖ii. Proiectul a fost adoptat cu 40 de voturi, 螸potriv s-au pronunat 34 de deputai.

Noua redacie a legii oblig asociaiile s prezinte regulat raporturi cu privire la sursele financiare primite din afara 綖ii din partea guvernelor altor state sau organizaii internaionale. Pentru toate asociaiile ob演e演i este introdus o singur procedur de raportare a donaiilor, fiind prev罳ute 槐 sanciuni.

Autorii proiectului de lege consider c declararea surselor de finanare va permite sporirea gradului de transparen 螽 activitatea organizaiilor neguvernamentale care influeneaz opinia public 槐 viaa politic din ar. Publicul va avea acces nu doar informaii cu privire la sursele de finanare 槐 la modul 螽 care sunt gestionai banii, dar 槐 la obiectivele 槐 scopurile care 蹎i propun s realizeze asociaiile 槐 sponsorii s緅.

ONG-urile vor fi obligate s publice aceste informaii pe site-urile sale oficiale. 姷 cazul unor campanii de promovare, informaiile cu privire la sursele de finanare vor fi indicate pe materialele propagandistice.

„姷 statele democratice libertatea cuv滱tului reprezint o valoare suprem. 姷 acela槐 timp, legea adoptat este foarte important deoarece forele care acioneaz 螽 dauna intereselor Israelului se ascund deseori 螽 spatele principiilor democratice. Nu putem permite guvernelor altor state s influeneze situaia politic intern. Anume 螽 acest scop sunt oferite sume enorme de bani diverselor organizaii din Israel”, a declarat deputatul Ze’ev Elkin coment滱d noul proiect de lege.

Este vorba de o m綼ur preventiv, care ar permite evitarea unor „istorii regretabile” cum ar fi cazul „raportului Goldstone”, afirm deputatul izraelian, care s-a bazat pe datele oferite de organizaiile neguvernamentale din Israel. Pentru aceast afacere experii „independeni” au primit sume considerabile din partea guvernelor altor state.

Comentariu rapcea.ro

Se stie c ONG-urile sunt principalii vectori de influenta folositi de papusarii Noii Ordini Mondiale pentru manipularea directiilor de dezvoltare sociala. Nu intamplator cerea atat de imperativ Adrian Nastase, conform Stenogramelor PSD-ului, ca fiecare membru PSD sa isi faca cate doua-trei ONG-uri in fiecare apartament pe care il detine… Poate ca n-ar fi r綦 ca și 螽 Rom滱ia s avem o astfel de lege, care s oblige spre exemplu Acceptul s fac publice sursele de finanțare pentru activitțile de promovare a homosexualitții…

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

穢 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer
Shares