Miscarea sionista pierde controlul la ea acasa ?! În Israel statul va spori controlul asupra asociațiilor obștești

knesset 300x199 În Israel statul va spori controlul asupra asociațiilor obștești internationalLa 21 februarie, Knesset, legislativul israelian a adoptat în lectura a doua și a treia proiectul de lege cu privire la controlul asociațiilor obștești finanțate din afara țării. Proiectul a fost adoptat cu 40 de voturi, împotrivă s-au pronunțat 34 de deputați.

Noua redacție a legii obligă asociațiile să prezinte regulat raporturi cu privire la sursele financiare primite din afara țării din partea guvernelor altor state sau organizații internaționale. Pentru toate asociațiile obștești este introdusă o singură procedură de raportare a donațiilor, fiind prevăzute și sancțiuni.

Autorii proiectului de lege consideră că declararea surselor de finanțare va permite sporirea gradului de transparență în activitatea organizațiilor neguvernamentale care influențează opinia publică și viața politică din țară. Publicul va avea acces nu doar informații cu privire la  sursele de finanțare și la modul în care sunt gestionați banii, dar și la obiectivele și scopurile care își propun să realizeze asociațiile și sponsorii săi.

ONG-urile vor fi obligate să publice aceste informații pe site-urile sale oficiale. În cazul unor campanii de promovare, informațiile cu privire la sursele de finanțare vor fi indicate pe materialele propagandistice.

„În statele democratice libertatea cuvântului reprezintă o valoare supremă. În același timp, legea adoptat este foarte importantă deoarece forțele care acționează în dauna intereselor Israelului se ascund deseori în spatele principiilor democratice. Nu putem permite guvernelor altor state să influențeze situația politică internă. Anume în acest scop sunt oferite sume enorme de bani diverselor organizații din Israel”, a declarat deputatul Ze’ev Elkin comentând noul proiect de lege.

Este vorba de o măsură preventivă, care ar permite evitarea unor „istorii regretabile” cum ar fi cazul „raportului Goldstone”, afirmă deputatul izraelian, care s-a bazat pe datele oferite de organizațiile neguvernamentale din Israel. Pentru această afacere experții „independenți” au primit sume considerabile din partea guvernelor altor state.

Comentariu rapcea.ro

Se stie că ONG-urile sunt principalii vectori de influenta folositi de papusarii Noii Ordini Mondiale pentru manipularea directiilor de dezvoltare sociala. Nu intamplator cerea atat de imperativ Adrian Nastase, conform Stenogramelor PSD-ului, ca fiecare membru PSD sa isi faca cate doua-trei ONG-uri in fiecare apartament pe care il detine… Poate ca n-ar fi rău ca și în România să avem o astfel de lege, care să oblige spre exemplu Acceptul să facă publice sursele de finanțare pentru activitățile de promovare a homosexualității…

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *