knesset 300x199 n Israel statul va spori controlul asupra asociaiilor obteti internationalLa 21 februarie, Knesset, legislativul israelian a adoptat n lectura a doua i a treia proiectul de lege cu privire la controlul asociaiilor obteti finanate din afara rii. Proiectul a fost adoptat cu 40 de voturi, mpotriv s-au pronunat 34 de deputai.

Noua redacie a legii oblig asociaiile s prezinte regulat raporturi cu privire la sursele financiare primite din afara rii din partea guvernelor altor state sau organizaii internaionale. Pentru toate asociaiile obteti este introdus o singur procedur de raportare a donaiilor, fiind prevzute i sanciuni.

Autorii proiectului de lege consider c declararea surselor de finanare va permite sporirea gradului de transparen n activitatea organizaiilor neguvernamentale care influeneaz opinia public i viaa politic din ar. Publicul va avea acces nu doar informaii cu privire la sursele de finanare i la modul n care sunt gestionai banii, dar i la obiectivele i scopurile care i propun s realizeze asociaiile i sponsorii si.

ONG-urile vor fi obligate s publice aceste informaii pe site-urile sale oficiale. n cazul unor campanii de promovare, informaiile cu privire la sursele de finanare vor fi indicate pe materialele propagandistice.

„n statele democratice libertatea cuvntului reprezint o valoare suprem. n acelai timp, legea adoptat este foarte important deoarece forele care acioneaz n dauna intereselor Israelului se ascund deseori n spatele principiilor democratice. Nu putem permite guvernelor altor state s influeneze situaia politic intern. Anume n acest scop sunt oferite sume enorme de bani diverselor organizaii din Israel”, a declarat deputatul Ze’ev Elkin comentnd noul proiect de lege.

Este vorba de o msur preventiv, care ar permite evitarea unor „istorii regretabile” cum ar fi cazul „raportului Goldstone”, afirm deputatul izraelian, care s-a bazat pe datele oferite de organizaiile neguvernamentale din Israel. Pentru aceast afacere experii „independeni” au primit sume considerabile din partea guvernelor altor state.

Comentariu rapcea.ro

Se stie c ONG-urile sunt principalii vectori de influenta folositi de papusarii Noii Ordini Mondiale pentru manipularea directiilor de dezvoltare sociala. Nu intamplator cerea atat de imperativ Adrian Nastase, conform Stenogramelor PSD-ului, ca fiecare membru PSD sa isi faca cate doua-trei ONG-uri in fiecare apartament pe care il detine… Poate ca n-ar fi ru ca și n Romnia s avem o astfel de lege, care s oblige spre exemplu Acceptul s fac publice sursele de finanțare pentru activitțile de promovare a homosexualitții…

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.