Președintele Franței va stabili norme specifice, privind Islamul din Franța

French President Nicolas 001 300x180 Președintele Franței va stabili norme specifice, privind Islamul din Franța internationalNicolas Sarkozy vrea să stabilească norme specifice referitoare la Islam, în Franța, după o convenție a UMP care va avea loc pe 5 aprilie 2011, despre secularism și locul religiilor, a declarat Le Figaro astăzi, joi, 17 februarie 2011.

Ziarul a mai declarat că Președintele i-a primit miercuri, pe deputații UMP la Elysee și a denunțat “decalajul dintre mass-media și preocupările poporului francez” pe problemele Islamului și secularismului.

Rasiștii de ieri au devenit populari astăzi. Formațiunea noastră politică, apoi Parlamentul European, trebuie să abordeze aceste probleme”, a spus acesta deputaților UMP.

Care sunt limitele pe care să le impunem Islamului?” s-a întrebat el, în fața oaspeților săi.

Nu se pune problema să avem o societate franceză influențată de Islam, în Franța. Suntem o societate seculară.”, a spus președintele.

Într-o țară laică, nu trebuie să se audă chemările la rugăciune. Va trebui să ajungem la un corpus ideologic despre rolul religiilor în 2011″, a spus președintele în funcție, conform Le Figaro.

Nicolas Sarkozy a confirmat luni, că se va ține o convenție pe această temă, după ce repetase la televiziune joia trecută că vrea “un Islam francez”, și nu un “Islam în Franța”.

sursa: Lăcașuri Ortodoxe

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *