French President Nicolas 001 300x180 Președintele Franței va stabili norme specifice, privind Islamul din Franța internationalNicolas Sarkozy vrea să stabilească norme specifice referitoare la Islam, în Franța, după o convenție a UMP care va avea loc pe 5 aprilie 2011, despre secularism și locul religiilor, a declarat Le Figaro astăzi, joi, 17 februarie 2011.

Ziarul a mai declarat că Președintele i-a primit miercuri, pe deputații UMP la Elysee și a denunțat “decalajul dintre mass-media și preocupările poporului francez” pe problemele Islamului și secularismului.

Rasiștii de ieri au devenit populari astăzi. Formațiunea noastră politică, apoi Parlamentul European, trebuie să abordeze aceste probleme”, a spus acesta deputaților UMP.

Care sunt limitele pe care să le impunem Islamului?” s-a întrebat el, în fața oaspeților săi.

Nu se pune problema să avem o societate franceză influențată de Islam, în Franța. Suntem o societate seculară.”, a spus președintele.

Într-o țară laică, nu trebuie să se audă chemările la rugăciune. Va trebui să ajungem la un corpus ideologic despre rolul religiilor în 2011″, a spus președintele în funcție, conform Le Figaro.

Nicolas Sarkozy a confirmat luni, că se va ține o convenție pe această temă, după ce repetase la televiziune joia trecută că vrea “un Islam francez”, și nu un “Islam în Franța”.

sursa: Lăcașuri Ortodoxe

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares