Deputatul PDL de Iași Petru Movil a anunțat c va depune n Parlament o inițiativ legislativ privind obligativitatea operatorilor de telefonie mobil de a solicita și colecta datele personale ale utilizatorilor serviciilor de tip PrePay. Parlamentarul și justific propunerea prin faptul c peste 90 la sut din apelurile primite la 112 anul trecut au fost false, iar utilizatorii nu au putut fi identificați.
De asemenea, Movila afirm c o serie de infracțiuni privind criminalitatea organizat, traficul de persoane sau cel de droguri de mare risc au fost inițiate de persoane care foloseau serviciile PrePay, fiind astfel foarte greu de identificat, n lipsa unei baze de date privind identitatea utilizatorilor unui astfel de serviciu, scrie Mediafax.


Potrivit proiectului de lege propus de deputatul Petru Movil, “furnizorul serviciului de comunicații electronice destinat publicului are obligația de a solicita un act de identitate al utilizatorilor serviciilor, indiferent de tipul serviciului, abonament sau PrePay”.
De asemenea, utilizatorii serviciilor de comunicații electronice au obligația de a prezenta un act de identitate la achiziționarea serviciului.
n cazul n care serviciul de tip PrePay este achiziționat de o persoan juridic, aceasta este obligat s prezinte furnizorului de servicii de comunicații electronice destinate publicului un tabel cu datele personale ale utilizatorilor.

comentariu rapcea.ro

Dac proiectul kktului pedelist ce face de rușine Moldova, fa vi adoptat n Parlament, nu vom mai putea cumpra cartele SIM de mobil dect cu actul de identitate… n pohta lor de control total, acești ticloși nu se dau napoi de la nimic. Sfatul meu, renunțați la telefonul mobil, sau limitați-v la un singur numr de telefon. Atunci vor suferi pierderi companiile de telefonie mobil, și vor cere ele abrogarea acestei tmpenii.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares