In aceast sear am fost contactat telefonic de ctre un drag mie octogenar, ndelung suferind prin temnițele comuniste (15 ani), om dintr-o bucat, cu un bogat istoric de lupttor n munți.

Ceea ce mi-a comunicat m-a lsat mut de uimire și m-a indignat n egal msur.

Iat faptele:

Se știe c din punct de vedere istoric, instaurarea regimului comunist n Romnia a dus la ncarcerarea și uciderea n temnițe a milioane de romni.

Dup așa-zisa ”revoluție” din 89, s-au dat (cu chiu cu vai) mai multe legi sau decrete cu caracter reparatoriu, pentru lupttorii anti-comuniști și pentru victimele acestui regim criminal, insuficiente ns n comparație cu pierderile și suferința provocat acestor victime.

Merit s amintesc aici doar infama și hidoasa struțo-cmil lege 10/2001 privind restituirea ”unor” imobile naționalizate sau preluate cu titlu abuziv de ctre regimul comunist, cu ntreaga cohort de litigii și rzboiae juridice, care au creat lupte fratricide, ntre romni, foști contra actuali proprietari, proprietari contra chiriași, etc.

n toți acești 21 de ani neo-comuniștii care au acaparat puterea n Romnia, au mers doar cu jumtți de msur, condamnnd comunismul cu jumtate de gur, dnd napoi cu jumtate de mn ceea ce luaser prinții lor cu ambele mini.

Aceiași politic duplicitar, infam, a fost aplicat și n materia legilor privind reparațiile financiare și morale ce trebuiau acordate unor foști deținuți politici ai regimului comunist sau rudelor supraviețuitoare ale acestora.

Pentru cei ce nu știu, Legea 221/2009, o lege cu aplicabilitate limitat la o durat de doar 3 ani (dup modelul ticlos al Legii 10/2001), stipula c pe calea instanțelor judectorești foștii deținuți politici sau rudele acestora pot obține de la Statul Romn daune.

Problema este c mai mult de o treime din cei ce au supraviețuit nchisorilor comuniste sunt LEGIONARI. S-a ncercat mereu și mereu s se demonizeze Mișcarea Legionar, istoria acesteia, fie minimizndu-i ntinderea și meritele, fie blamndu-i liderii și trecutul. Mișcarea Legionar a fost o mișcare politic de mas, care a nrolat n rndurile ei un numr imens de persoane. Mulți din acești membrii sau simpatizanți ai ML au fost nchiși pentru crezul lor naționalist, majoritatea lor dinainte de venirea la putere a comuniștilor.

n fapt, Regimul Antonescu, prin adoptarea Legii nr. 80/1941, a nchis o mulțime de legionari, aceștia continundu-și executarea pedepselor, cu suplimente de la comuniști, și dup 1945.

Ei bine, potrivit disp. art. 1 pct. 2 lit. b din Legea 221/2009, beneficiau de reparații inclusiv legionarii.

Iat ns c s-a gsit o coad de topor: senatorul PNL Raymond Luca. Acest individ a inițiat un proiect de modificare a Legii 221/2009, n sensul abrogrii disp. art. 1 pct. 2 lit. b din lege. Curat nemernicie !

Aceasta era explicația scandalului mpotriva legionarilor ! Mass media trebuia s demonizeze legionarismul, pentru a pregti legislativul, pentru a-i asmuți pe ”aleși” s voteze mpotriva reparațiilor morale și maeriale pnetru legionarii btrni și urmașii acestora.

Ce m-a indignat și mai mult este motivarea (expunerea de motive) a proiectului, precum și punctul de vedere al Guvernului. INDIVIZII ȘTIA CHIAR SUNT ROMNI !!?

n tot cazul, astzi, 8.03.2011, orele 16, are loc dezbaterea n Comisia Juridic a camerei Deputaților (sala Mihai Viteazu) a celor 3 proiecte de modificare a Legii 221/2009.

Revolttor mai este faptul c, deși de aplicarea legii (prin instanțele judectorești) este responsabil și Asociația Foștilor Deținuți Politici, aceasta nu a fost invitat la dezbateri, și nici nu i s-a cerut prezentarea unui punct de vedere pe tema modificrii Legii nr. 221/2009 (Art 4 pct.(3) Instanta de judecata este obligata sa ia toate masurile pentru obtinerea sau, dupa caz, reconstituirea dosarului in care a fost pronuntata hotararea de condamnare, inclusiv prin solicitarea punctului de vedere al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania. )

n schimb, invitat apare Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romnesc (ICCMER), condus de fiul de evrei-bolșevici Vladimir Tismneanu. Care va fi poziția acestuia este un fapt evident pentru toat lumea, din moment ce Guvernul și motiveaz susținerea proiectului comunistoidului Raymond Luca, pe argumentele furnizate de ICCMER !

Cu alte cuvinte, la stabilirea modului și cuantumului despgubirilor pentru victimele comunismului, vor fi consultați… copii torționarilor comuniști, de-alde Tisminețki !!!

JOS LABELE VOASTRE ROȘII DE SNGELE VICTIMELOR, COPII DE CRIMINALI ȘI TORȚIONARI !

Cei care mai au un pic de demnitate și curaj, sunt așteptați s participe la dezbaterea de la orele 16, de la Palatul Parlamentului.

Coaliția mpotriva Statului Polițienesc

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares