În viitorul apropiat, tot mai multe dispozitive și sisteme vor fi capabile să emită și să recepționeze date automat, prin intermediul Internetului. Acest lucru permite apariția unor servicii complet noi, care vor modifica viața de zi cu zi a oamenilor.

Această inovație este denumită „Internetul obiectelor și serviciilor”.

“Datorită progresului rapid al tehnologiei, dispozitivele folosite în viața de zi cu zi devin din ce în ce mai inteligente și interconectate. Sarcina noastră este de a îmbina opțiunile aplicațiilor web, ale funcțiilor cloud computing, dar și noile modele de afaceri cu rețelele embedded, integrate “a declarat Dr. Heinz Derenbach, președintele Consiliului de Administrație al Bosch Software Inovations GmbH.

„Parteneriatul cu Bosch înseamnă că vom avea posibilitatea de a le oferi producătorilor, la nivel global, o metodă simplă de a activa și gestiona wireless o gamă extinsă de dispozitive diferite”, a declarat Nick Jeffery, director general executiv al Vodafone Global Enterprise.

Conform prevederilor acestui parteneriat, Grupul Bosch, principalul furnizor global de tehnologie și servicii, și Vodafone, una dintre cele mai mari companii de comunicații mobile pe plan mondial, vor oferi companiilor internaționale o soluție comună pentru facilitarea gestionării produselor prin intermediul cartelelor SIM integrate. Clienții profită astfel de pachetele de soluții complete (One-Stop-Shopping), dar și de multe alte avantaje. Colaborarea va combina experiența Bosch în proiectarea de senzori și de procese automate pentru fluxul de lucru, bazate pe Platforma multi-service a Bosch, cu experiența Vodafone în oferirea de rețele de calitate și de instrumente de management.

Platforma multi-service Bosch, care permite firmelor să dezvolte procese automate, va fi integrată cu Platforma globală pentru servicii de date (GDSP) a Vodafone, care dă posibilitatea companiilor să gestioneze conectivitatea a mii de cartele SIM integrate pe plan mondial.

Platforma GDSP de la Vodafone asigură comunicarea la nivel mondial prin calitățile de rețea și instrumentele de management oferite. În acest fel, schimbul de date se realizează central, prin mii de cartele SIM integrate în cele mai diferite aparate și sisteme. Printr-o așa numită platformă machine-to machine – prescurtat M2M – este posibilă realizarea unui schimb automat de informații între aparatele terminale, cum ar fi mașini, dispozitive automate, autovehicule sau containere, și platformele centrale de pe Internet. Această soluție va simplifica gestionarea fluxurilor de lucru în cadrul proceselor comerciale dintr-o mare varietate de domenii industriale, într-un mod intuitiv, integrat și eficient din punct de vedere al costurilor.

Printre produsele care pot beneficia de cartelele SIM integrate se numără lifturile, sistemele de climatizare și scările rulante cu sisteme de avertizare automate, care alertează echipele de întreținere în cazul apariției unor probleme, trimițând mesaje prin rețeaua de telefonie mobilă Vodafone.

Sursa: Ziarul Capital

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares