“In data de 15 martie, pe ruta Oradea-Aleșd, mai multe indicatoare rutiere de la intrarea în localități au fost vandalizate în sensul că denumirile localităților în limba maghiară au fost acoperite cu alte inscripții”, a declarat pentru BIHOREANUL președintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

Acesta a spus că asemenea situații au fost raportate în Oradea, Tileagd, Uileacu de Criș, Urvind, Aleșd și în alte localități.

“Am solicitat Poliției Județului Bihor să cerceteze această situație, iar la secția Bihor a Direcției Regionale Cluj a CNADNR am solicitat remedierea și repunerea indicatoarelor în starea lor inițială. Vandalizarea acestor indicatoare este o încălcare a legii, deoarece în localitățile unde populația maghiară reprezintă cel puțin 25% din totalul lcouitorilor, aceste indicatoare trebuie să conțină și denumirile în limba maghiară”, a mai spus Szabo.

De asemenea, președintele executiv al UDMR Bihor a afirmat că se așteaptă ca Poliția să facă cercetări “la modul serios” pentru descoperirea făptașilor. “Lucrurile s-au petrecut ziua în amiaza mare și mă gândesc că dacă Poliția face cercetări la modul serios, făptașii vor fi depistați în cel mai scurt timp”, a spus liderul UDMR Bihor.

Inițial, situația a fost adusă la cunoștința opiniei publice prin intermediul unui comunicat furnizat de UDMR Bihor doar presei locale de limba maghiară. În ce privește acest aspect, președintele executiv al UDMR Bihor a declarat că nu este vorba de vreo discriminare sau tratament diferit al presei de limba română, ci pur și simplu ziarele de limba maghiară au cerut aceste informații, iar conducerea formațiunii politice le-a furnizat.

http://www.frontpress.ro

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares