n urm cu mai mulți ani, sub egida Patriarhiei, am fcut parte din colectivul de oameni de drept care au luptat mpotriva deciziei aberante a Consiliului Național Pentru Combaterea Discriminrii – din Romnia, privind scoaterea icoanelor din slile de clas ale copiilor noștri. n final, Adevrul a triumfat la nalta Curte de Casație și Justiție a Romniei, iar antihristul a fost nfrnt nc o dat n lupta pentru Hristos.

Astzi, CEDO a dovedit c Europa rmne (nu știm nc pentru ct timp) CREȘTIN. In decembrie 2009, CEDO a emis o decizie impotriva Italiei, cerandu-i sa scoata din scoli simbolurile religioase – crucifixele. Guvernul italian a facut recurs, iar decizia finala a fost anuntata pe 18 martie. Romania si Moldova au intervenit in caz in sprijinul Italiei.

Iat știrea:

Curtea Europeana a Drepturilor Omului: Crucifixele sunt permise in scolile publice

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis vineri ca crucifixele sunt permise in salile de clasa din scolile publice, transmite FoxNews. Hotararea luata de Curtea din Strasbourg se va aplica in toate cele 47 de tari membre ale Consiliului Europei. In noiembrie 2009, CEDO condamnase Italia pentru prezenta crucifixului in salile de clasa, considerata contrara drepturilor parintilor de a-si educa propriii copii si dreptului copilului la libertatea religiei. Decizia Curtii a fost atacata cu recurs de mai multe tari.

Decizia din 2009 fusese pronuntata dupa ce Solie Lautsi, cetateanca italiana din Abano Terme, a reclamat faptul ca cei doi copii ai sai, Dataico si Sami Albertin, in varsta de 11 si 13 ani, invata la o scoala publica unde in toate clasele exista cate un crucifix.

Lautsi a afirmat atunci ca prezenta crucifixului este contrara principiului laicitatii si a informat scoala despre acest lucru, invocand o decizie a curtii de casatie care stabilise ca prezenta crucifixului in birourile de vot este contrara principiului laicitatii statului.

In mai 2002, conducerea scolii a decis sa mentina crucifixele in scoli. O directiva ce recomanda acelasi lucru a fost trimisa tuturor directorilor de scoli de catre ministerul italian al educatiei.

In fata Curtii Constitutionale, guvernul a sustinut ca prezenta crucifixului este normala, acesta fiind nu doar un simbol religios, ci si, in calitate de ‘drapel’ al singurei biserici nominalizate de Constitutie, un simbol al statului.

In 17 martie 2005, justitia italiana respinge reclamatia, argumentand ca, de fapt, crucifixul este “un simbol al istoriei si al culturii italiene si, pe cale de consecinta, al identitatii nationale”.

Judecatorii de la Strasbourg au considerat insa ca un crucifix poate fi interpretat de elevi drept un simbol religios, care poate fi deranjant pentru copiii de alta religie sau pentru atei.

In 2009, Curtea a decis ca reclamanta trebuie sa primeasca despagubiri de 5.000 de euro ca daune morale. Mai multe tari au facut insa apel la decizia CEDO, iar hotararea finala a Inaltei Curti a CEDO a fost anuntata vineri.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *