Fostul preedinte al UDMR, Marko Bela, declara la 15 martie 2006, la Trgu Secuiesc (Covasna), c “Funcionarii de la ghiee tiu din nou ungurete, iar pe cei care nu cunosc limba maghiar, trebuie s-i punem s nvee. i poliistul i potasul, toi cei care mnnc pinea noastr. Fiindc de-acum aa trebuie s vedem lucrurile: cel care este funcionar aici, n inutul Secuiesc, mnnc pinea noastr“.

Sunt astzi unii, care abia acum se ntreab ct e mit i ct e adevr n propoziia «M-am dus la un magazin n Secuime, am cerut n limba romn o pine i nu mi s-a dat /nu mi s-a rspuns».

Eu personal am trit pe pielea mea povestea cu vnztorul de pine, nu n Covasna sau Harghita, ci n Trgu Mureș, att nainte, ct și dup 89. n vacanțe, mergeam la rude n Tg. Mureș (de unde se trage mama mea) și n mod frecvent mergeam la cumprat de pine și ap mineral cu vrul meu (pe biciclete). Nu o dat mi s-a ntmplat s primesc rspunsuri insolente de la vnztoarele femei, cnd ceream ceva n limba romn: ”Teșek ?! Nem tudom romaniam !”

Astzi, se face apel la calm și rațiune, se dau exemple de bun conviețuire ntre unguri și romni, clamndu-se c cei care strig sunt de fapt extremiști, șovini s.a.m.d.

Se uit faptul c romnii au iertat ceea ce le-au fcut ungurii, hortyștii cnd au recucerit Ardealul. Iar iertarea naște alte pcate. Eu nu am nevoie s citesc relatrile istoricilor crimele atroce mpotriva romnilor din Ardealul ocupat de hortiști. Cunosc aceste lucruri de la bunica mea, cazuri concrete, nu povești.

Dac nu le vom cere acestor bozgori obraznici s și recunoasc crimele mpotriva romnilor și s le regrete, nu vom avea liniște niciodat n Ardeal. Pentru c așa e ungurul șovin: ca și țiganul, iese ca pduchele n frunte, obraznic și agresiv. Nu generalizez. Nu toți ungurii sunt șovini. Majoritatea sunt oameni de treab, muncitori și la locul lor. Le place palinca, au viața lor, și și-o triesc așa cum au apucat din moși strmoși. Ca și noi. Dar exist unii bezmetici, dintre ei, care inflameaz cu revendicri aberante relațiile dintre romni și unguri. Iar serviciul secret maghiar (AVO) nu doarme. Ungaria duce un lobby ncpțnat, prin diaspora sa (mai ales cea american, al crei exponent de frunte este George Soroș) pentru a reface Ungaria Mare. Ei viseaz nu numai la Ardeal, ci și la teritoriile srbești.

Un romn ntors din SUA, apropiat al administrației de la Casa Alb, mi povestea ct de insistent și de perseverent este acest curent de lobyy n favoarea ”autonomiei” ca prim pas al restaurrii Ungariei Mari, o himer ce nu a existat niciodat n istorie cu adevrat.

Americanii sunt tentați s ia n calculele lor un aliat maghiar n defavoarea celui romn, ntr-o Europ a crei granițe se tot extind. Problema este c acest vis iredentist nu cadreaz cu planurile Uniunii Europene, ce urmresc mai degrab o asimilare ”european” a națiunilor dect o federalizare identitar, cu inevitabilele ei conflicte inter-etnice.

Exemplul Kosovo le-a servit ca nvțtur de minte europenilor seduși de visul ”pax americana”, hrnit din belșug cu bombe, pentru a mai accepta astfel de scenarii secesioniste n interiorul granițelor europene.

Observm ns c laboratoarele psihologice ale Serviciilor Secrete maghiare și continu munca n Transilvania. Incit populatia de etnie maghiar la revolt, prin diseminarea a tot felul de idei secesioniste, n special pe criterii economice.

Spre exemplu, este foarte larg rspndit printre cei din Ardeal (unguri și romni deopotriv), mitul c ”Ardealul cel bogat susține economia ntregii țri.” Se mai crede c ”ardelenii cei muncitori i susțin cu banii pe care i pltesc la taxe și impozite, pe muntenii, moldovenii și oltenii cei puturoși.” Nu de puține ori auzi opinii de genul: ”Cnd treci muntele din Ardeal, șoselele sunt proaste, casele sunt drpnate, srcie. Nimeni nu mai muncește. Toți trag pe spinarea noastr. Fr bogția Ardealului, economia romneasc ar intra n colaps.”

Așa s-au ajuns la ”glumele” c n cțiva ani vom trece munții n Ardeal cu pașaportul (glum pe care eu am auzit-o nainte s se petreac episodul n care Csibi Barna i cerea pașaportul lui Bsescu !).

Terenul este pregtit cu atenție de zeci de ani. Sub acoperirea unor concerte de muzic rock, de ani de zile, tinerii activiști din serviciile secrete maghiare, vin n Romnia și recruteaz tineri maghiari n organizații paramilitare de tipul Grzii Secuiești. Au loc ntreceri ”sportive” anuale de tir, la care particip specialiști și campioni de tras cu arma din Ungaria, mascnduse n acest fel veritabile tabere paramilitare, unde iredentiștii maghiari nvaț s mnuiasc pușca și cuțitul. mpotriva cui !? Iar SRI-ul doarme n papuci, sau, mai grav, a trdat deja.

n tot acest timp, noi abolim serviciul militar obligatoriu, iar tinerii noștri pleac pe coclauri, prin strintți, dup un trai mai bun. Cnd va veni ceasul decisiv CINE VA APRA ROMNIA ?!

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *