Fostul președinte al UDMR, Marko Bela, declara la 15 martie 2006, la Târgu Secuiesc (Covasna), că “Funcționarii de la ghișee știu din nou ungurește, iar pe cei care nu cunosc limba maghiară, trebuie să-i punem să învețe. Și polițistul și poștasul, toți cei care mănâncă pâinea noastră. Fiindcă de-acum așa trebuie să vedem lucrurile: cel care este funcționar aici, în Ținutul Secuiesc, mănâncă pâinea noastră“.

Sunt astăzi unii, care abia acum se întreabă cât e mit și cât e adevăr în propoziția «M-am dus la un magazin în Secuime, am cerut în limba română o pâine și nu mi s-a dat /nu mi s-a răspuns».

Eu personal am trăit pe pielea mea povestea cu vânzătorul de pâine, nu în Covasna sau Harghita, ci în Târgu Mureș, atât înainte, cât și după 89. În vacanțe, mergeam la rude în Tg. Mureș (de unde se trage mama mea) și în mod frecvent mergeam la cumpărat de pâine și apă minerală cu vărul meu (pe biciclete). Nu o dată mi s-a întâmplat să primesc răspunsuri insolente de la vânzătoarele femei, când ceream ceva în limba română: ”Teșek ?! Nem tudom romaniam !”

Astăzi, se face apel la calm și rațiune, se dau exemple de bună conviețuire între unguri și români, clamându-se că cei care strigă sunt de fapt extremiști, șovini s.a.m.d.

Se uită faptul că românii au iertat ceea ce le-au făcut ungurii, hortyștii când au recucerit Ardealul. Iar iertarea naște alte păcate. Eu nu am nevoie să citesc relatările istoricilor crimele atroce împotriva românilor din Ardealul ocupat de hortiști. Cunosc aceste lucruri de la bunica mea, cazuri concrete, nu povești.

Dacă nu le vom cere acestor bozgori obraznici să își recunoască crimele împotriva românilor și să le regrete, nu vom avea liniște niciodată în Ardeal. Pentru că așa e ungurul șovin: ca și țiganul, iese ca păduchele în frunte, obraznic și agresiv. Nu generalizez. Nu toți ungurii sunt șovini. Majoritatea sunt oameni de treabă, muncitori și la locul lor. Le place palinca, au viața lor, și și-o trăiesc așa cum au apucat din moși strămoși. Ca și noi. Dar există unii bezmetici, dintre ei, care inflamează cu revendicări aberante relațiile dintre români și unguri. Iar serviciul secret maghiar (AVO) nu doarme. Ungaria duce un lobby încăpățânat, prin diaspora sa (mai ales cea americană, al cărei exponent de frunte este George Soroș) pentru a reface Ungaria Mare. Ei visează nu numai la Ardeal, ci și la teritoriile sârbești.

Un român întors din SUA, apropiat al administrației de la Casa Albă, îmi povestea cât de insistent și de perseverent este  acest curent de lobyy în favoarea ”autonomiei” ca prim pas al restaurării Ungariei Mari, o himeră ce nu a existat niciodată în istorie cu adevărat.

Americanii sunt tentați să ia în calculele lor un aliat maghiar în defavoarea celui român, într-o Europă a cărei granițe se tot extind. Problema este că acest vis iredentist nu cadrează cu planurile Uniunii Europene, ce urmăresc mai degrabă o asimilare ”europeană” a națiunilor decât o federalizare identitară, cu inevitabilele ei conflicte inter-etnice.

Exemplul Kosovo le-a servit ca învățătură de minte europenilor seduși de visul ”pax americana”, hrănit din belșug cu bombe, pentru a mai accepta astfel de scenarii secesioniste în interiorul granițelor europene.

Observăm însă că laboratoarele psihologice ale Serviciilor Secrete maghiare își continuă munca în Transilvania. Incită populatia de etnie maghiară la revoltă, prin diseminarea a tot felul de idei secesioniste, în special pe criterii economice.

Spre exemplu, este foarte larg răspândit printre cei din Ardeal (unguri și români deopotrivă), mitul că ”Ardealul cel bogat susține economia întregii țări.” Se mai crede că ”ardelenii cei muncitori îi susțin cu banii pe care îi plătesc la taxe și impozite, pe muntenii, moldovenii și oltenii cei puturoși.” Nu de puține ori auzi opinii de genul: ”Când treci muntele din Ardeal, șoselele sunt proaste, casele sunt dărăpănate, sărăcie. Nimeni nu mai muncește. Toți trag pe spinarea noastră. Fără bogăția Ardealului, economia românească ar intra în colaps.”

Așa s-au ajuns la ”glumele” că în câțiva ani vom trece munții în Ardeal cu pașaportul (glumă pe care eu am auzit-o înainte să se petreacă episodul în care Csibi Barna îi cerea pașaportul lui Băsescu !).

Terenul este pregătit cu atenție de zeci de ani. Sub acoperirea unor concerte de muzică rock, de ani de zile, tinerii activiști din serviciile secrete maghiare, vin în România și recrutează tineri maghiari în organizații paramilitare de tipul Gărzii Secuiești. Au loc întreceri ”sportive” anuale de tir, la care participă specialiști și campioni de tras cu arma din Ungaria, mascânduse în acest fel veritabile tabere paramilitare, unde iredentiștii maghiari învață să  mânuiască pușca și cuțitul. Împotriva cui !? Iar SRI-ul doarme în papuci, sau, mai grav, a trădat deja.

În tot acest timp, noi abolim serviciul militar obligatoriu, iar tinerii noștri pleacă pe coclauri, prin străinătăți, după un trai mai bun. Când va veni ceasul decisiv CINE VA APĂRA ROMÂNIA ?!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares