Japonezii ne mai dau nc o dat o lecie de profesionalism. Dup ce cutremurul a distrus aproape n totalitate o autostrad, locuitorii rii Soarelui Rsare au reuit s o refac n totalitate n timp record, 6 zile.

Imaginea unei autostrzi “sfiat” n mai multe cratere a demonstrat puterea cutremurului din Japonia care a avut loc la 11 martie. n acelai timp viteza uimitoare cu care japonezii au reuit s o reconstruiasc, dovedete capacitatea naiunii de a se pune pe picioare dup un asemenea dezastru.

Lucrrile la autostrad au nceput la 17 martie, iar ast-noapte, a fost data n circulaie. Cei mai muli oameni s-au ntors la locurile de munc chiar a doua zi dup cutremur i tsunami, iar multe ntreprinderi din regiunile afectate, deja au intrat n program normal.

Refacerea Japoniei, n unele locuri chiar din temelii, i-a determinat pe unii dintre cei mai bogai investitori ai lumii, cum ar fi Warren Buffet, s declare c tsunamiul i cutremurul care au dus la pierderea a 23.000 de persoane “este o oportunitate de cumprare pe pieele monetare”.

http://www.click.ro

comentariu rapcea.ro: problema nu este de tehnologie sau de materiale. Parerea mea este c e o problem de mentalitate, de educație, ce s-a sedimentat n niște valori ale poporului japonez. Spiritul național. Pi, s facem o comparație. Eroii din desenele animate japoneze (cu care bnuiesc c se delecteaz micuții din japo) sunt gravi, melodramatici (ca tot orientul de altfel), dar pun accentul pe solidaritate și onoare.

Ce nvaț nc din leagm copilul romn !? ”Cțeluș cu prul creț / FUR rața din coteț / și SE JUR C NU FUR / dar l-am prins cu rața-n gur”.

Cum ne creștem, așa ne avem.

Și ne mai mirm c ne merge ru ?!

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.