Japonezii ne mai dau încă o dată o lecție de profesionalism. După ce cutremurul a distrus aproape în totalitate o autostradă, locuitorii Țării Soarelui Răsare au reușit să o refacă în totalitate în timp record, 6 zile.

Imaginea unei autostrăzi “sfâșiată” în mai multe cratere a demonstrat puterea cutremurului din Japonia care a avut loc la 11 martie. În același timp viteza uimitoare cu care japonezii au reușit să o reconstruiască, dovedește capacitatea națiunii de a se pune pe picioare după un asemenea dezastru.

Lucrările la autostradă au început la 17 martie, iar astă-noapte, a fost data în circulație. Cei mai mulți oameni s-au întors la locurile de muncă chiar a doua zi după cutremur și tsunami, iar multe întreprinderi din regiunile afectate, deja au intrat în program normal.

Refacerea Japoniei, în unele locuri chiar din temelii, i-a determinat pe unii dintre cei mai bogați investitori ai lumii, cum ar fi Warren Buffet, să declare că tsunamiul și cutremurul care au dus la pierderea a 23.000 de persoane “este o oportunitate de cumpărare pe piețele monetare”.

http://www.click.ro

comentariu rapcea.ro: problema nu este de tehnologie sau de materiale. Parerea mea este că e o problemă de mentalitate, de educație, ce s-a sedimentat în niște valori ale poporului japonez. Spiritul național. Păi, să facem o comparație. Eroii din desenele animate japoneze (cu care bănuiesc că se delectează micuții din japo) sunt gravi, melodramatici (ca tot orientul de altfel), dar pun accentul pe solidaritate și onoare.

Ce învață încă din leagăm copilul român !? ”Cățeluș cu părul creț / FURĂ rața din coteț / și SE JURĂ CĂ NU FURĂ / dar l-am prins cu rața-n gură”.

Cum ne creștem, așa ne avem.

Și ne mai mirăm că ne merge rău ?!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares