Imediat dup semnarea Tratatului de la Lisabona.U.E. a nceput s-i afieze rnjetul unui super-stat poliienesc,care devine din ce n ce mai amenintor.Sunt sigur c unii cititori vor crede c exagerez n cele relatate mai jos,dar aceasta este realitatea crud care este ascuns cetenilor comunitari.
Europol a fost creat ca o organizaie de Impunere a Legii europene,fiind organizat ca o poliie federal.Sediul central se afl n vechea cldire fortificat a Gestapo-ului din Haga i adpostete 400 de ofieri i ageni.Deocamdat.Deoarece planurile de extindere a forelor Europol intesc spre o suplimentare a acestor efective cu nc cteva sute de poliiti,cu toii narmai i avnd acces liber i nengrdit n orice ar a Europei.

Conform art.12,Capitolul 5 al Protocolului despre Privilegii i Imuniti U.E.,ei sunt aprai de o imunitate total,pe via,mpotriva oricror acuzaii pentru actele lor.Au puterea de a aresta i a extrda orice persoan,indiferent de funcie,n ciuda legilor curente din mai multe ri europene,legi care interzic n mod specific astfel de aciuni-cazul Marii Britanii este concludent.Deci,ofierii i agenii Europol sunt deasupra oricror legi.Aceasta nu reprezint oare renunarea n favoarea U.E. a nc unui atribut al suveranitii naionale a unui Stat Membru?Ba,bine c nu!
Europol este dublat de Fora Jandarmeriei europene(FGE),aprut prin semnarea unui Tratat de ctre minitrii Aprrii din Frana,Olanda.Italia,Spania i Portugalia.Este destinat cu prioritate operaiunilor U.E. i dispune de o for de reacie rapid capabil s desfoare 800 de persoane.n final se preconizeaz a fi ncadrat cu pn la 2.300 de membri.FGE va putea fi desfurat i sub mandat ONU,NATO sau alte organizaii internaionale.
Eurojust este agenia european de cooperare judiciar nfiinat n 2002 i i are sediul tot la Haga.Pn la semnarea noului Tratat avea mai mult un rol de asisten n cadrul anchetelor privind criminalitatea transfrontalier,n cazuri precum traficul de droguri i persoane,fraudele ori splarea de bani.Imediat dup semnarea Tratatului,”Comisia European a aprobat o comunicare intern naintat de comisarul pentru Justiie i Afaceri Interne,Franco Frattini,potrivit creia Eurojust ar putea cpta,treptat,atribuii precum Biroul Federal de Investigaii (FBI) din SUA”(1).n noul Tratat este prevzut funcia de Procuror General al U.E.,n subordinea cruia Eurojust va deveni instrumentul principal.
n baza documentului menionat,lucrtorii Eurojust vor avea acces liber la bazele de date n materie penal ale Statelor Membre,inclusiv la cazurile de terorism,la dosarele celor aflai n penitenciare sau la baza de date cu mostre AND.Frattini dorete ca acest organism s poat decide n caz de conflict de competene ntre diferite autoriti judiciare i s poat face propuneri pentru nceperea ueni anumite anchete penale autoritilor unui Stat Membru.Pe site-ul EUObserver.com se poate citi c „n cazul unei infraciuni mpotriva intereselor financiare ale Uniunii”.Eurojust va putea deschide o anchet european pe cont propriu.
„Potrivit Tratatului,Procurorul General va putea s iniieze i s conduc anchete pe tot cuprinsul U.E. n cazuri de infraciuni „grave”.Trecerea treptat a Eurojust de la un organism care s acorde asisten la unul care s coordoneze anchete naionale,ba chiar s iniieze anchete transnaionale reprezint renunarea n favoarea Bruxellesului la nc un atribut al suveranitii naionale-jurisdicia exclusiv n materie penal” (1)
Sunt absolut sigur c traducerea n limba romn a documentelor care reglementeaz organizarea,dotarea i atribuiile,mai ales atribuiile,celor dou organisme prezentate mai sus nu vor fi aduse niciodat la cunotina publicului larg.V-ai dat seama de ce Tratatul de la Lisabona a fpst validat doar de parlamentele naionale?De ce s-a renunat la referendumuri?
nchei cu urmtoarea afirmaie:nici Tratatul de la Lisabona nu va putea s fac din Europa un competitor real pe piaa puterii mondiale.Pentru simplul fapt c nu va putea s unifice btrnul continent s acioneze ca o for unit.Las Statele Membre s se descurce dup voina/dorina lor cu aliaii de pe alte continente.
Sursa:http://eurosceptic.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *