Justiția suedeză: desenele, înfățișând profetul Muhamed nud, sunt legale. Dar dacă erau Iisus sau Moise mai erau legale !?

O instanță suedezpă a pronunțat decizia potrivit căreia desenele, înfățișând profetul Muhamed nud împreună cu soția sa de noua ani, de asemenea, nudă, sunt legale, achitând, astfel, un politician local de acuzațiile de incitare la ură inter-rasială.

Curtea de district din orașul Malmo a decis că afișul nu a facut abuz de legislația privind libertatea presei și a menținut în vigoare hotărârea de achitare, din data de 3 martie 2011, pronunțată anterior de prima instanță în favoarea lui Carl P. Herslow, liderul Partidului Skane (Skanepartiet), căruia i-au fost aduse acuzații de agitație la ură împortiva unui grup etnic.

Afișul în cauză includea un text: “El are 53 ani, iar ea 9. Este aceasta nunta pe care dorim să o vedem în Skane?”

Herslow a confirmat că a creat un astfel de afiș, dar a contestat învinuirile aduse, argumentând că afișul a avut scopul de a stimula dezbaterile privind islamul, care, a argumentat politicianul, este incompatibil cu democrația și egalitatea.

Cazul a fost adus la cunoștința Cancelarului Justiției (Justitiekanslern – JK), persoana oficială de cel mai înalt rang în justiția Suediei, care este responsabil și de urmărirea cazurilor referitoare la libertatea expresiei.

Procurorul Bo Birgerson, reprezentându-l pe Cancelar în cauză, a argumentat în instanță că distribuirea afișului manifest? disrespect față de musulmani.

Afișul a fost confiscat la o întâlnire publică ținută de Herslow și Partidul Skane în 2010.

Partidul Skane este un partid mic de dreapta, localizat în sudul Suediei. Partidul a fost creat în 1979 de către Carl P. Herslow, cu scopul, inițial, de a protesta împotriva monopolului statului suedez asupra radioului și televiziunii. Una din cerințele partidului era și auto-guvernarea pentru provincia Skane.

Sursa: AntiMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *