O instanț suedezp a pronunțat decizia potrivit creia desenele, nfțișnd profetul Muhamed nud mpreun cu soția sa de noua ani, de asemenea, nud, sunt legale, achitnd, astfel, un politician local de acuzațiile de incitare la ur inter-rasial.

Curtea de district din orașul Malmo a decis c afișul nu a facut abuz de legislația privind libertatea presei și a menținut n vigoare hotrrea de achitare, din data de 3 martie 2011, pronunțat anterior de prima instanț n favoarea lui Carl P. Herslow, liderul Partidului Skane (Skanepartiet), cruia i-au fost aduse acuzații de agitație la ur mportiva unui grup etnic.

Afișul n cauz includea un text: “El are 53 ani, iar ea 9. Este aceasta nunta pe care dorim s o vedem n Skane?”

Herslow a confirmat c a creat un astfel de afiș, dar a contestat nvinuirile aduse, argumentnd c afișul a avut scopul de a stimula dezbaterile privind islamul, care, a argumentat politicianul, este incompatibil cu democrația și egalitatea.

Cazul a fost adus la cunoștința Cancelarului Justiției (Justitiekanslern – JK), persoana oficial de cel mai nalt rang n justiția Suediei, care este responsabil și de urmrirea cazurilor referitoare la libertatea expresiei.

Procurorul Bo Birgerson, reprezentndu-l pe Cancelar n cauz, a argumentat n instanț c distribuirea afișului manifest? disrespect faț de musulmani.

Afișul a fost confiscat la o ntlnire public ținut de Herslow și Partidul Skane n 2010.

Partidul Skane este un partid mic de dreapta, localizat n sudul Suediei. Partidul a fost creat n 1979 de ctre Carl P. Herslow, cu scopul, inițial, de a protesta mpotriva monopolului statului suedez asupra radioului și televiziunii. Una din cerințele partidului era și auto-guvernarea pentru provincia Skane.

Sursa: AntiMedia

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.