Anticiparea luptei electorale din 2012 adncește animozitțile din rndurile frontului naționalist din Romnia, și așa mcinat de orgoliile și pretențiile unor lideri veleitari, ce nu concep unirea sub un singur steag.

Pe msur ce momentul alegerilor se apropie, unii simt nevoia s se departajeze, s ias din anonimatul n care au trit n acești ani, urcndu-se pe butoiul lui Diogene, n piața dezbaterilor virtuale, țipndu-și n gura mare ”crezurile” patriotarde și naționaliste, dar uitnd s mai și fptuiasc n concretul de zi cu zi, s fac ceva bun ”Pentru Patrie”.

Conform principiului c ”cel care țip mai tare are dreptate”, s-a iscat o cacofonie de opinii și discuții contradictorii, n care naționaliști de operet, mbrcați n cmșuțe verzi (cu nimic mai presus dect omonimii lor cu șorțulețe, colane și sbiuțe – la capitolul butaforie și circ penibil), fac pasul decisiv de la sublim la ridicol, acuzndu-se reciproc de rea credinț, interese oculte, apartenenț la servicii secrete și toate celelalte rele ce se pot pune n crca concurenței. Cci despre concurenț este vorba !

Mai nou, acești minusculi pixeli din lumea virtual naționalist, se nvinuiesc reciproc de clonarea unor site-uri cu conținutul schimbat (pentru defimarea adversarilor), de parc lumea st cu ochii țint pe ei și pe site-urile lor, ca și cum viitorul planetei ar depinde de aceste site-uri și de informațiile vehiculat acolo.

Evident, n aceast situație, cu greu se mai poate vorbi de camaraderie, susținere reciproc, unitate și loialitate n drumul spre idealul unei Romnii ”ca soarele sfnt de pe cer”. Sunt valori declamate și mimate, dar niciodat puse n practic.

Acestea fiind datele problemei, viitorul mișcrii naționaliste din Romnia la urmtoarele alegeri apare sumbru. Din nou vor aprea zece partidulețe de dreapta mici, care se vor lupta cu ferocitate ntre ele, acuzndu-se și decredibilizndu-se reciproc n ochii alegtorilor, decredibiliznd și aruncnd n derizoriu ideea naționalist și viitorul ei. Cci acesta va fi rezultatul – per total. Se vor lupta ntre ei pentru pace, pn nu va mai rmne piatr pe piatr naționalist, cum spune gluma de rigoare.

Parafrazndu-l pe Sfntul Nicolae Velimirovici n a sa ”rugciune pentru vrșmași”, ajung s m rog și eu lui Dumnezeu pentru Neamul Romnesc astfel:

Binecuvnteaz Doamne pe dușmanii Țrii Romnești !

Binecuvnteaz-i i-i nmulete; asmute-i i mai mult mpotriva noastr, a romnilor, ca fuga noastr spre Tine s fie fr ntoarcere; ca s se rup ndejdea noastr n forțele proprii ca pnza de pianjen; ca smerenia s mpreasc deplin n inimile noastre; ca inimile noastre s devin mormntul celor rele. Ca unindu-ne sub acopermntul Tu, uniți n Duhul Tu, s punem pumnul n pieptul furtunii și cu puterea Ta, s fie spulberat viforul rutților ce ncearc cu mult amar s nnece iubitul nostru neam romnesc ! Amin !

Așa m voi ruga lui Dumnezeu. Cci din cele mai vechi timpuri, omul nu s-a unit cu alt om dect sub imperiul necesitții, n fața pericolului iminent, al primejdiei de moarte. Solidaritatea exemplar nu apare dect n condiții limit, n care individul care și vede amenințat existența, renunț la orice orgolii și ambiții personale, și se unește pentru binele comun, chiar și cu vecinul su certreț, amenințat și el de același pericol.

Sper ca Dumnezeu s ne ofere aceast șans, de a ne msura inamicul din priviri. Pn acum, acesta a stat ascuns, cunoscnd din trecut lecția amar a nfrngerii unui inamic vizibil, care unește opoziția penru a nfrunta pericolul. Atunci nlucirile și nchipuirile vor disprea ca fumul. Vom vedea atunci c imensa noastr majoritate am fost – n principiu – de bun credinț, și c ne-am certat ca proștii, mnați de meschinrii și orgolii. Și c putem face mai mult, dac ne vom acorda unii altora prezumția de nevinovție, de bun credinț. Dac i vom privi pe ceilalți așa cum ne-am dori s fim piviți și noi nșine.

Altfel, riscm s disprem ca nație, divizați, conduși n continuare de neo-comuniștii care se bucur de ”succesul” dezbinrii noastre.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste articole
Latest Posts from Blogul lui Mihai Rapcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *