Un vechi camarad, Nicolae Calotă, mi-a trimis un sms cu următorul mesaj: ”Cătălin Dănoiu este cel care se ocupă cu clonarea siteurilor garduldefier, camasaverde, saccsiv, axaneamului. Atenție ce informații îi dați !”.

Am înțeles că acest mesaj a fost răspândit atât prin sms – către mai mulți camarazi de la Noua Dreaptă, cât și în mediul virtual, prin intermediul portalului facebook.

Dacă nu aș fi în temă cu conflictul la scenă deschisă dintre blogul garduldefier.wordpress.com și concernul politic în formare sub titulatura de Axa Neamului, ce are ca exponenți pe Mugur Vasiliu – Saccsiv – Apologeticum – Nicolae Calotă, aș fi tentat să devin suspicios cu privire la persoana lui Cătălin, administratorul principal al blogului garduldefier.wordpress.com.

Conform unui principiu sănătos din dreptul penal, nu mă grăbesc să acuz pe nimeni fără probe, și chiar dacă mi-ar fi aduse dovezi, nu m-aș grăbi să înlătur prezumția de nevinovăție pentru nici una dintre părțile implicate în conflict.

Problema este că acești oameni au început să devină agresivi între ei, uitând că inamicul se află în altă parte.

Scriu cu amărăciune aceste rânduri, amărăciune ce mi s-a transmis pe de-o parte și din tonul vocii lui Cătălin Dănoiu, care m-a sunat, amărât de gestul unui om pe care îl credea camaradul său de luptă naționalistă.

Eu personal, nu cred că în spatele clonelor site-urilor garduldefier, camasaverde, saccsiv și axaneamului se află Cătălin Dănoiu. Lucru cu oamenii, ca avocat, în atâția ani, mi-a dezvoltat un fel de ”al șaselea simț” – de intuiție, care îmi spune când un om are gânduri ascunse sau minte.

În ceea ce îi privește pe cei lezați de apariția unor site-uri clonă, îi sfătuiesc să formuleze plângeri penale împotriva autorilor acelor site-uri. Poliția are mijloacele tehnice de a descoperi, după providerul de internet și IP, persoanele care au cumpărat acele domenii de internet și care au construit acele site-uri clonă. Așa se va dovedi și faptul că site-ul garduldefier.wordpress.com al lui Cătălin nu copiază nici pe departe alte garduri de fier aflate pe internet. Poate invers, deși Cătălin nu s-a plâns niciodată până acum de asta.

Tristețea mare este că o acuză aruncată pe nedrept este ca un cuțit înfipt în inimă. Doare, cu atât mai mult cu cât este mai nevinovată victima. Dacă se va dovedi că nu Cătălin Dănoiu este autorul acelor clone, cu ce față va mai da Nicu Calotă ochii cu Cătălin !?

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Š 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer

                

Shares